U posljednje se vrijeme naše 18. mj. dijete toliko uzgalami kada MM i ja razgovaramo da nije za slušati.
On dođe s posla, sjedimo za stolom svi troje ili stojimo i pričamo, a ona dođe i krene galamiti. Maaaaaaamaaaaaa! I nije da nešto hoće. Ono, mama daj mi ovo ili ono (iako nekada bude i to) nego jednostavno skreće pažnju na sebe.
I to mi je razumljivo.
Čak sam jednom totalno pogriješila, ne znam, to je valjda toliki klišej da mi je jednostavno ispalo iz ustiju: Dok mama i tata pričaju, ti moraš šutjeti. Kako glupo od mene! Naravno da ne očekujem od nje tako nešto niti to smatram ispravnim i dobrim ponašanjem. Odmah sam joj objasnila. No ne možeš malom djetetu to tek tako objasniti.
Jednom sam se izderala na nju tako jako da se baš rastužila što inače uopće nemam običaj.
Dere se iz petnih žila, mislim da ju cijelo naselje čuje. Nekada se bojim da će joj puknuti glasnice.
Inače joj cijeli dan posvećujem pažnju, stalno sam s njom kod kuće, pričamo o svemu, doživljavamo je kao ravnopravnog člana obitelji, MM čim dođe kući, igra se s njom, priča, pjeva, svira. Malo toga joj branimo (tu mislim na predmete u stanu koji su prilagođeni njoj...)
Kako se postaviti jer nekada stvarno nije za izdržati. Toliko se dere da meni mozak zablokira. Uopće ne mogu misliti. Samo čekam da završi sa svojim zavijanjem. Onda nešto pitam MM ili on mene, onda ona opet...
MOram napomenuti da sam i ja inače dosta glasna osoba. Znam se izderati na MM, ali ništa ozbiljno, nisu to svađe, više ono, ne znam, kroz zafrkanciju, ali glasno. I s obitelji sam takva, za stolom. I MM je ponekada takav u opuštenoj atmosferi.
Kako umiriti malog galamdžiju?
Eh da, tako se zna ponašati i s bakom i dedom. Oni se, naravno, smiju.

Odgovori s citatom
pa nemoj previše očekivati
budi strpljiva. i pazi kako ti razgovaraš s drugima, jer ako se tebi dešava da prekidaš ljude usred rečenice, onda ona to vidi i čuje.
(ali joj ne dozvoljavam)
).