SikaPika salžem se s tobom u većini ovoga što si napisala. uopće nije bit biranja proizvoda u tome da si u stresu il da ti neko prodaje stres jer si jadni kompliciraš oko izbora tamo nekog sredstva kojim ćeš se oprati i normalno da nitko ne može uspoređivati takve piz...... s realnim životnim problemima ( bolest, neimaština, itd. )! ja sam tebe SP shvatila da razmišljaš kako ljudi sami sebi kompliciraju život u mnogočemu. kako su nas neke tekovine današnjice i suvremenog svijeta koje su navodno izumljene da bi nam olakšale život dovele u poziciju da naprosto gubimo vrijeme, zdravlje, novce, bitne trenutke koje možemo potrošiti možda ipak smislenije!
makar, ja prva volim koji dan provesti dangubeći, onako u pidžami maltene, pijući čaj il kavu s frendicom, raspravljajući o tricama i kučinama, i to mi je neophodno za moje mentalno zdravlje a i može mi biti ako ću iskreno!
ti zapravo govoriš kako smo malko skrenuli s pravog puta, što se tiče te trke za ovim i onim, i savršeno si objasnila kako tebe ispunjava to što je tm dobar profesor i što možete provoditi dosta vremena zajedno, umjesto da ti nosi nemile novce a da ga nikad nema kući. samo je tada trebalo pristati na skroman život, po principu ispruži se toliko i toliko jer za više nema! nema skupe oblekice, nema raspašoja u dućanu, 16 vrsta sireva i 10 knjiga mjesečno! a što se tiče same teme, mislim da je bilo teško i onda i tada, ali kako kome! mojoj baki je, jer je služila od svoje 10 godine, pa se udala mlada, pa radila u polju, rađala djecu, kupila sijeno, hranila stoku, kopala vrt, prela, plela i bog te pitaj što sve ne radila. ustajala u 5.00 a odlazila spavati zadnja u 24.00! jer trebalo je još sudove oprati nakon večere i to u "vanglu " bez jara i abrazivne spužvice i tekuće vode! a bogme su joj lonci bili sjajniji id mojih, uz sve perilice i calgonite i dr. s... pa je još valjalo oprati sebe, u 2 lavorića. i uvijek je popeglani kombinezon nosila. iako ga je peglala zagrijavajući peglu na peći, a moja na paru s posebnim nastavkom za glačanje dugmića na košulji, pa mi svejedno bude hrpa ko eifffelov toranj ! ma mogla bi tako do sutra...
s druge strane, gospoja baka dobro se uhljebila i cijeli život špilala damu, imala vremena za spletke i zagorčavanja života svima oko sebe. radila od 7-3, sagradila kule i vile a sad sama u njima stoluje opet joj život vratio! ne bi bila u koži niti jednoj od njih, a ovoj drugoj pogotovo. jer prva ipak ima svoju djecu koja vode o njoj brigu i iako ima 86 god. svi se nadamo da će nam još koju godinu poživjeti.
a druga je ostala sama samcata, sve mostove srušila i uništila...