Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Macarons

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Macarons

Sa svih strana čujem da je pravi SF napraviti ih. Zar zbilja? Ima li koga ovdje da je radio, bilo uspješno ili neuspješno?

Imam jedan recept s coolke - http://www.coolinarika.com/recept/936681/, i još jedan s DMJNS - http://damijenestoslatko.dobrahrana....aljniji-recept, vjerujem da su oba odlična.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

joooj, ja sam ih nekoliko puta radila i nikad mi nisu uspjeli, tj. nisu se napuhnuli kako treba. ali su fini bili, kćer me stalno žica da to opet radim. meni je to preeeslatko i preeeteeeško da radim ponovo

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Radila sam nekoliko puta. Uspjesno.
    Idem sad vidjeti koji recept si linkala.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ok, nisam radila niti po jednom od tih, ali ovaj na blogu je vrlo slican.
    sve navedene trikove sam koristila , osim onih sa drzanjem bjeljanjaka na sobnoj temperaturi preko noci.
    bjeljanjke sam drzala par sati na sobnoj, ali sam ih odvojila od zumanhaka dva dana ranije( i drzala u hladnjaku).

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Bitno je da ti se suse na zraku sat vremena prije pecenja i uspjeh je zagarantiran!!

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Imas fotkica? Bas me zanima kak izgledaju kad 'amateru' uspije. Osim ak se ne smatras profesionalcem, u tom slucaju mi ne moras stavljati slikice. :p

A jel i boje koristis?

Ja sam prvi put u zivotu probala i cula za makarone (a kao 'francuz' sam) na proslogodisnjem bozicnom partiju, mislim da su bili iz Amelie. To je bilo bozanstvo okusa!

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Otkud ti? Ja pretrazivala! Hvala!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    Imas fotkica? Bas me zanima kak izgledaju kad 'amateru' uspije. Osim ak se ne smatras profesionalcem, u tom slucaju mi ne moras stavljati slikice. :p

A jel i boje koristis?

Ja sam prvi put u zivotu probala i cula za makarone (a kao 'francuz' sam) na proslogodisnjem bozicnom partiju, mislim da su bili iz Amelie. To je bilo bozanstvo okusa!
    Oznacila sam te na FB. Boja je bila u prahu .
    probati cu se sjetiti koji je recept pa stavim. Vazno je da su bademi sitno mljeveni.

Dilek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

I ja sam ih radila, uspjeli, ali uz ogromni trosak i zakljucak - ne isplati se raditi kod kuce. Hrpa posla, blansiranje badema, prosijavanje, ma nema sanse dok imam malu djecu da ih opet uskoro napravim. Svakako je bitno ostaviti ih da se suse prije pecenja i peci s lagano otvorenom pecnicom (pridrzati vrata drvenom zlicom).

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ako das dovoljno zrtava kraljici meringue, macarons sigurno uspijevaju.

evo gwen ima puno iskustva
    http://gwenskitchencreations.blogspo...ricks.html?m=1

Bumbalu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

evo samo da se i tu kratko ubacim - Macaronsi su meni hit i ja sam ih napravila nebrojeno puta, i nakon par godina istrazivanja i trazenja i sl dosla sam do sljedeceg zakljucka:
    - bjeljanjci ne moraju biti odvojeni i odstajali, najbitnije je da da su sobne temperature
    - provjerite temp pecnice, na ebayu se povoljno nadje oven termometar, postediti cete se muka sigurno. Idealna temp za pecenje je 160 st (cirkulirajuci zrak), 15 min
    - pecite protvan po protvan ne 2 odjednom u srednjem donjem djelu pecnice, koju je tokom pecenja pozeljno otvoriti par puta
    - bolja je silikonska podloga od papira za pecenje, nadjite cim ravniji, onaj od pecnice NIJE dobar jer je lagano nakosen sa strane pa ne ispadnu okrugli nego jajoliki i sl.
    - bolje je da je smjesa mrvicu manje umjesana nego previse, time se izbjegava hollow macarons iliti suplji macaroni
    - moze tekuca boja, u prahu i gel

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •