Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: pravo na otpust iz rodilišta

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno pravo na otpust iz rodilišta

Drage curke,
    zna li netko imam li pravo nakon poroda kući bez zadržavanja tri dana u bolnici?
    Mogu li, dakle, kad se napravi proba sluha bebe zatražiti tj. inzistirati na otpusnom pismu na vlastitu odgovornost (ako sve prođe u redu, jasno, i ako je beba dobro).
    zadnja dva puta sam bila u VŽ i koliko god je ekipa na porodu bila OK, toliko je neonatalna skrb totalna koma, brojala sam minute i sate do odlaska kući u ZG a da ni ne spominjem da me drugi puta ''zakačio'' i vikend.
    Na stranu što u europskim zemljama žene rađaju i kod kuće, znam da ih ni u bolnicama ne drže 3 dana.
    nekima (tipa moje mame, koja nas je šestero rodila) je odlazak u rodilište bio trodnevni odmor, meni je tlaka pa bih ga se htjela riješiti...

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam rodila u VŽ prije 2 mjeseca
    rodila sam u petak pola 5, u nedjelju ujutro sam već bila doma
    zašto vikendom ne bi puštali doma?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naravno da imaš pravo otići kući kad god želiš, pa i isti dan kad si rodila.
    jest da će te najvjeorjatnije osoblje gnjaviti i ucjenjivati oko toga, ali to je tvoje pravo i nitko te ne može zadržati u bolnici protiv tvoje volje.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam rodila u VŽ prije 2 mjeseca
    rodila sam u petak pola 5, u nedjelju ujutro sam već bila doma
    zašto vikendom ne bi puštali doma?
    nemam pojma, valjda sam bila baš te sreće - nije bilo administrativnih djelatnika taj vikend

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Otpuštaju i subotom i nedjeljom. Ne mogu te natjerati da ostaneš. Kad prođe 48 sati od poroda, da mogu napraviti one testove iz krvi, neće ti niti raditi probleme, to već ide u redovne otpuste.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

puštaju i prije tih 48 sati, ja sam malog dovela na vađenje krvi i cijepljenje naknadno

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Bojala sam se da ce mi u slucaju guzve u Varazdinu odnjeti bebu u centralnu sobu, a ja ostati bez nje.
    Nisam namjeravala ici u bolnicu sve dok mi djelatnica koja radi na porodajima u Varazdinu nije objasnila da mene i bebu NITKO ne moze zadrzati u bolnici (poslije ona 2 sata na promatranju) protiv moje volje.
    Zar to ne pise i u Zakonu? Ono da se ne smije provoditi terapija protiv necije volje, da se na smije uskracivati sloboda kretanja i sl.? Mislim da ti nitko ne smije uskratiti dijete, a ni djetetu tebe (mamu).

(Trebamo prouciti zakone i ne dozvoliti da nas se zastrasuje te tako manipulira s nama.)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •