Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: što dati kada se s 9mj. sami želi hraniti?!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno što dati kada se s 9mj. sami želi hraniti?!

Žlicu ne podnosi već nekih mjesec dana (sada ima 9,5 mjeseci). Hoće se sama hraniti, i to samo komadićima, po mogućnosti da nisu skliski i da se ne mogu zgnječiti u ručici, i da su bijeli...

Dakle, dohrana se svela na 2 komadića banane (velilčine nokta) i na jedan baby keks dnevno.

Tu i tamo zagrize komadić mrkve, cvjetače, krumpira ili brokule koji uspijem podmetnuti, ali odmah shvati da je prevara u tijeku i onda neće više niti bananu... (Najbolje je kako vrši provjeru: mora sama uzeti komadić iz moje ruke, prevrti ga po prstima i tek kada je sigurna onda sama stavi u usta. Nitko ne smije niti blizu njezinih ustiju...)

Za tvrdi sir i kruh bi se prodala, ali ne želim joj još to davati.

Imate li kakvu ideju što bih joj mogla "podmetnuti"? Razmišljala sam o nekim povrtnim popečcima, ali nisam baš stručnjak. Skuhala bih povrće, povezala s prosom, quinoom ili sl. te malo prepekla da se ne raspadnu i da joj mogu davati komadiće...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaboravila sam pa nadodajem: pokatkada pojede mrvicu (kao mravac) piletine ili ribe.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Povrće kuhaj na pari, ako nemaš ekspres lonac vrijedi ga nabaviti, i inače je koristan.
    Palentu, rižu, quinou i sličnomožeš skuhati gusto i ohladiti pa se mogu jesti prstima.
    Meso možeš rezati na tanke komadiće, ribu očisti od kostiju, to sve može jesti prstima.
    Popečci mi se čine kao prevelika komplikacija, bolje joj daj ovako komadiće razne hrane, kuhane ili sirove, tako da isprobava razne okuse.

http://forum.roda.hr/threads/25920-B...ht=led+weaning
    evo ako nisi još čitala o blw-u ovdje je link

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Proći će ju ta faza. Počet će biti manje izbirljiva. Super je što jede sama, to treba poticati, iako je frustrirajuće.

A hoće li sa žličicom, sama?

Ne znam kad mogu kruh, a da ga ispečeš sama? Ili ako nisi vična tomu, zamoliti nekoga? Evo ja ti mogu ispeći.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moja od 10 mjeseci sve jede sama
    čak i juhe, tj. jela na žlicu
    nikako nije htjela da je netko hrani, pojela bi samo ono što si je sama stavila u usta

bilo je jako frustrirajuće (za mene, ona se super zabavljala), nakon svakog hranjenja smo morali prati kosu (o kuhinji da ne govorim)

nemam konkretan savjet, samo da znaš da nas ima još

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

U početku se kod nas griz jeo prstima. Možete si samo zamisliti na kaj je to ličilo.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam s jedno 10 mjeseci (cini mi se) uvela vilicu - to je bio spas za cistocu - hranu bi narezala na komade odgovarajuce velicine (dosta velike - jer je moja uvijek otvarala usta na najjace, to radi jos i danas) i ja bi joj nabola s malom djecijom vilicom (onom tupih vrhova) komadic hrane a ona bi ga sva ponosno ubacila u usta. Nakon par dana bi brze pojela obrok tako nego kad sam je ja hranila zlicom (osim sto sirom otvara usta i jede jaaaako brzo i prozdrljivo).

Probaj s jos bijele hrane: batat (bijeli)? Tvrdo kuhani griz? Kruska?
    Ja sam i tjesteninu (bez jaja) uvela ranije jer mi je to najzgodnije za skuhati a i fino za nabosti na vilicu (moja je istovremeno bar 3 ona sarafica ubacivala u usta...)
    Posljednje uređivanje od sillyme : 04.02.2011. at 07:06

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

P.S. Vec tada se pocelo primjecivati da preferira desnu ruku iako tvrde da se to vidi puno kasnije.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

nisam uočila da li je netko predložio uvođenje ove grickalice za voće http://nuby.com/media/products/5364_wnu01_h001.jpg , koju sam ja svojem nabavila, potaknuta pozitivnim iskustvima nekih forumašica s drugih foruma (ako je nedopušteno stavljanje ovog linka iz nekog razloga molim modove da obrišu)
    Posljednje uređivanje od bubička : 10.02.2011. at 21:04

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ja sam to vidla ali sam zakljucila da mi ne treba... ne vidim sto bi mu se moglo desit bez toga - mnogi spominju gusenje i to ali ako das djetetu da se samo hrani, sjedi uspravno, jednaka je sansa da se ja zadavim s komadom hrane... nece mu nista bit, mora naucit sam jest...

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mene je malko frka, moram priznati...sad mu već 2 dana dajem rižine krekere i strepim da se nešto ne dogodi...a ovu grickalicu smatram čist ok i zbog učenja držanja te drške i zbog uvođenja samostalnog hranjenja... a onda planiram polako to ukidati (javim naše iskustvo uskoro)
    Posljednje uređivanje od bubička : 10.02.2011. at 22:01

thratinchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj bubička prvotno napisa Vidi poruku
    nisam uočila da li je netko predložio uvođenje ove grickalice za voće http://nuby.com/media/products/5364_wnu01_h001.jpg , koju sam ja svojem nabavila, potaknuta pozitivnim iskustvima nekih forumašica s drugih foruma (ako je nedopušteno stavljanje ovog linka iz nekog razloga molim modove da obrišu)
    a gdje se kupi ta grickalica za voće? bas bi nam dobro dosla.....imam njihovu casu s kljunom iz DMa al ovo nisam vidjela

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Probaj skuhati pšenični, ječmeni griz s dodatkom prosa, kvinoje, amaranta (prvo kuhaj ovo tvrđe pa na kraju dodaj griz) malo tvrđe. Stavi na plitki tanjur i ohladi. Kada se ohladi, reži na kockice. Nije jako sklisko, a super je ukusno.
    Moja tako zna jesti doručak, uglavnom žgance u koje dodam malo sira, soli i maslaca (moja je cura 19 mj.). Kad joj se ne da jesti, onda joj napravim kuglice.

Radila sam i knedlice od jabuka i integralnog brašna. E sad ne znam točno omjer, ali onako da se ne lijepe, da se mogu napraviti kuglice i ubaciš u vrelu vodu. Možda će se malo raspadati, ali kada se ohladi, ne bi trebalo biti sklisko.

Eh ta šašava djeca!

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mislim da i moj malac spada ovdje, ima 9 mjeseci i nikako da uvedemo taj jedan konkretan obrok a kamoli dva!! pojede on nešto sitno al to je stvarno malo za devetomjesečnu bebu. pedica mi je rekla da mu jednostavno nedam cicu preko dana pa će skužit nakon 5 dana da mora jest, al meni je to malo predrastično. skužila sam da kad mu dam konkretan komad u ruke, onda mu je to fora i žvače, e sad isto ne pojede bogzna koliko ali bar mrlja po ustima, doduše ponekad imam više dojam da se igra nego što jede, al ne znam više kako ga nagovorit da nešto stavi u usta pa je ovo najbolji način, jer čim vidi žlicu i kašicu odmah okreće glavu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moju je prošlo nakon nešto više od mjesec dana.
    Uglavnom, dijete ni dan danas ne jede potpuno miksanu hranu. Mora osjetiti komadiće, tako npr. tjesteninu u juhi stavim sitniju, povrće malo zgnječim s vilicom; ostalu hranu često započnemo jesti žlicom onda nastavimo prstima jer nam je i jednoj i drugoj tako lakše.
    I količinski manje jede nego prvih dvoje djece. Sada je "pristojna" jednogodišnjakinja od 10kg (iako ima veeelike obraze pa svi govore da je bucka), dok su ovih dvoje imali oko 12kg.

Ujedno, nisam uskraćivala dojenje. Nekoliko sam puta probala odgoditi, ali kada sam shvatila da to nema veze i da ona neće jesti iako je gladna, odustala sam od te drastične mjere izgladnjivanja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •