Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Kakva torta?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Kakva torta?

Sve rodjendanske torte koje sam dosad nasla su mi nekako za "odrasle". A ja bih Viktoru htjela napraviti nesto sto i on moze jesti. Dakle ne orasi, ljesnjaci, bademi, sirova jaja.... Ne mora izgledati kao bilo sta drugo, nego kao torta. I da nije preprekomplikovano.
    Ima li pomoci?

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ima, vocna torta
    smislicemo nesto

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ima, ona Rafaelo torta od White Musk
    lako se priprema, a lagana je i za jesti, nema jaja, oraha ni putera

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja ću sebi za rođendan napraviti tortu od banane za koju sam sama davno smislila recept, a baš zato da ju i Lea može kušati.

Ima jaja, mlijeka i čokolade ali nema nikakvih drugih zabranjenih namirnica.

Ova torta je inače jako omiljena i popularna u mojoj familiji, a doživjela je i nekoliko upgrade-a od mog originalnog recepta

Zove se KVRGAVA TORTA

Treba napraviti vodeni biskvit od 6 jaja i ispeći ga u kalupu za tortu.
    Tanko se odreže donji dio biskvita za podlogu i namoči se sa malo mlijeka, po tome se poredaju na kolutiće narezane banane i poškrope se limunovim sokom da ne pocrne.

Ostatak tj. gornji dio biskvita se nareže na kockice, pa se te kockice zaliju sa mlijekom u kojem je otopljeno 100 grama čokolade - staviti možda deci mlijeka, kasnije se ako je suho doda još. U to se doda jedna-dvije sjeckane banane ILI se napravi frape od 2 banane i malo mlijeka, time se preliju kockice i doda se 100 grama otopljene čokolade. ILI se umjesto mlijeka stavi vrhnje za kuhanje ili vrhnje za šlag - uglavnom cilj je dobro namočiti kockice biskvita mlijekom ili vrhnjem i u njih ubaciti sjeckanu/zmiksanu bananu i čokoladu. Onda se te namočene kockice izmiksaju u 'kremu', to se namaže po podlozi sa bananama i sve se namaže sa šlagom.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

...Jos kad bi mi objasnila taj vodeni biskvit....

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

6 jaja, 6 žlica vode, 30 dag brašna, 30 dag šećera, malo praška za pecivo.

Žutanje i šećer miksati, dodati 6 žlica vode, tući dok naraste, dodati naizmjenično snijeg od bjelanjaka i brašno sa malo praška za pecivo.

Moja sestrična npr. na ovu tortu izlije na vrh jedan skuhani puding od čokolade pa onda premaže šlagom; fino je ali za djecu mislim da je bolje bez pudinga.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Svidja mi se. Iako ima jaja, termicki su obradjena. Nekako mi nije fol da onne proba svoju tortu.
    Javim kako je uspjelo.
    Hvala

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

evo za sad jedan prijedlog:
    Tijesto:
    4 jaja
    200 g šećera
    200 g brašna
    1 Paketić Vanilinog šećera
    3/4 P. praška za pecivo
    4 kašike vode

Fila:
    1 P. pudinga od vanilije
    2 konzerve mandarina
    1 P. bezbojnog preljev aza torte

Priprema:

Jaja umutiti pjenasto.Dodati šećer i vanilin šećer i sve dobro umješati.Brašno , prašak za pecivo i vodu dodati lagano miješajući.
    Umiješati u jednoličnu smjesu i peći na 190 stepeni, ca.20-30min.
    Za to vrijeme pripremiti puding(pookušati sa nešto manje mlijeka da bude lijepo gust).
    Premazati ga preko ohlađenog biskvita i poslagati mandarine.Na kraju zaliti sa preljevom.

Može s euzeti i neko drugo voće.
    Ako se nekome žuri, može uzeti kupovni puding 2-3 čaše.
    Evo i slika

http://www.kinderrezepte.de/media/fr...lemandarin.gif

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

taj "bezbojni preljev za torte" (ma da je i u sto boja) je na bazi želatine i, kao takav, otrov.

Pa što ne napraviš običnu voćnu tortu (biskvit, voće, šlag od tučenog slatkog vrhnja)? to može i dijete jesti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jedna jako fina i lagana torta, možda je jedini nedostatak što se slaže u zdjelu (vatrostalnu).
    Na dno zdjele poslagati piškote, malo ih smočiti sa mlijekom i rumom (ili nekim čajem, ili samo mlijekom). Na piškote se narežu banane na kolutiće, da prekriju piškote. Na banane se nacijedi malo limuna da ne potamne. Istuče se šlag pjena (ili slatko vrhnje tko više voli) i premaže po bananama. Na banane ponovo idu piškote, banane, šlag... Zadnje moraju ići piškote i na njih se napravi čokoladna glazura. Torta je izvrsna, kod nas se u familiji stalno radi jer ju svi obožavaju.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

nisam zaista znala vo za preljev

ALI, ninet možeš voće i puding staviti na jednu polivcu biskvita i poklopiti durgom polovicom.Odozgo staviš malo šlaga i možda šarene mrvice.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma šta puding!?!?! (a jesam babaroga)
    puding je isto sr... ko i želatina, žele, gumeni bomboni...

sjećam se jedne kreme iz djetinjstva - totalno dječja: griz na mlijeku i unutra maslac/margarin i šećer.
    slično onom receptu za griz-kolač koji je dala Snoopy.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sasvim pristojan domaci puding se moze skuhati od kukuruznog skroba (tj. jelte, gustina, ili gusnela), pa ti to dodje na isto ko griz, a nema ni glutena ako je to vazan detalj.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    sasvim pristojan domaci puding se moze skuhati od kukuruznog skroba (tj. jelte, gustina, ili gusnela), pa ti to dodje na isto ko griz, a nema ni glutena ako je to vazan detalj.
    i ja pravim isti

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Evo ja sam bila na sto muka i sta sam na kraju skontala. Kombinaciju svega sto ste mi rekli...
    Dakle, donji sloj ide od mljevene plazme s vocnim sokom i puterom. Onda iznad banane i kajsije sa vocnim jogurtom (Manje otrovno od pudinga) i malo keksa da zgusne i preko svega slag.
    Naravno da V. nece pojesti pola torte, ali da bar moze promeljat malo. A ostali, ako im se ne svidi: Vozdra!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    A ostali, ako im se ne svidi: Vozdra!
    A onda ti fino zovneš Njojzu...
    (kad smo mi ostale... predaleko)!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Neki voćni jogurti isto sadrže želatinu (frka od kravljeg ludila) ali mislim da je domaći pudinzi ne sadrže (osim ako se ne skriva u nekom E-u).

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

:D Torta je ispala super (iako je jedno dijete izjavilo da je, citiram "odvratna")
    Kako rekoh, dole keks s puterom, gore voce s jogurtom i malo pahuljica da ga zgusne, na vrhu vrhnje....Vidjecete sliku.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •