Ja ću sebi za rođendan napraviti tortu od banane za koju sam sama davno smislila recept, a baš zato da ju i Lea može kušati.

Ima jaja, mlijeka i čokolade ali nema nikakvih drugih zabranjenih namirnica.

Ova torta je inače jako omiljena i popularna u mojoj familiji, a doživjela je i nekoliko upgrade-a od mog originalnog recepta

Zove se KVRGAVA TORTA

Treba napraviti vodeni biskvit od 6 jaja i ispeći ga u kalupu za tortu.
Tanko se odreže donji dio biskvita za podlogu i namoči se sa malo mlijeka, po tome se poredaju na kolutiće narezane banane i poškrope se limunovim sokom da ne pocrne.

Ostatak tj. gornji dio biskvita se nareže na kockice, pa se te kockice zaliju sa mlijekom u kojem je otopljeno 100 grama čokolade - staviti možda deci mlijeka, kasnije se ako je suho doda još. U to se doda jedna-dvije sjeckane banane ILI se napravi frape od 2 banane i malo mlijeka, time se preliju kockice i doda se 100 grama otopljene čokolade. ILI se umjesto mlijeka stavi vrhnje za kuhanje ili vrhnje za šlag - uglavnom cilj je dobro namočiti kockice biskvita mlijekom ili vrhnjem i u njih ubaciti sjeckanu/zmiksanu bananu i čokoladu. Onda se te namočene kockice izmiksaju u 'kremu', to se namaže po podlozi sa bananama i sve se namaže sa šlagom.