Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: HELP!Dojene i remenčići za kukove!

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno HELP!Dojene i remenčići za kukove!

Prije dva dana nalaz uzv-a je pokazao da moja jednomjesečna djevojčica mora nositi remenčiće za kukove.Sad sam se već nekako smirila i priviknula na tu situaciju i danas popodne idemo u Klaićevu da nam to postave. Nemam nikakvog iskustva s tim i ono što sam čitala po netu je da su bebi fiksirane nogice i da može ležati samo na leđima pa mi je sad panika: KAKO ĆEMO DOJITI? Mi naime to još uvijek radimo ležećki na stranu jer je porod bio malo teži (i popucala i rezana zbog vacuma) , a sad bi beba trebala biti na leđima! Sjedit ću ja i ako treba nekako,ali opet je beba privinuta na moja prsa postrance!
    Molim vas ako netko ima iskustva..pomagajte!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

sestra je nećakinju dojila u remenčićima bez ikakvih problema, nosila u marami i sve ostalo. lako ćeš je postaviti postrance, samo će joj nožice ostati raširene. ne brini, kad vidiš remenčiće na bebi shvatit ćeš da to nije ništa strašno ni problematično, a najvjerojatnije ćete ih i skinuti dok malena postane pokretnija.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Možda da pokušate dojenje tako da ona leži potrbuške na tebi a ti na leđima? Meni je taj položaj odgovarao nakon poroda, prvo vrijeme sam se dosta teško kretala zbog šavova, a dijete bi se tako najbrže smirilo.
    Mana tog položaja je što se navodno znaju začepiti kanalići zbog pritiska na dojku ali meni se to nije dogodilo.
    Nisam savjetnica za dojenje, možda ćeš dobiti i neki bolji savjet.

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Hvala ms.ivy ... malo si me utješila

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ti remenčići nisu tako strašni kako zvuče. zapravo su nožice stalno u položaju kao da je beba u marami. presvlačenje je malo komplicirano, ali s dojenjem i nošenjem nema problema.

ovo što pomikaki predlaže je isto dobra ideja, a kad budeš mogla sjediti isprobaj i položaj nogometne lopte.

btw, nakon prvog poroda ni ja nisam mogla sjediti pa sam prvih par tjedana najčešće dojila - hodajući. tad je beba još mala i lagana, možeš je držati i jednom rukom.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja seka je isto bez problema 6 mjeseci dojila dijete u remenčićima, stvarno nije bio nikakav problem.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

L je bila u remenčićima i dojila sam ponekad ležećki (zbog carskog) ali najčešće klasičan položaj u krilu.
    i da, nije tako strašno kako ti se sad čini (znam jer sam se naplakala prvih dana s remenčićima) i recimo nama su postavili krivu dijagnozu, tj previsoki stupanj displazije pa su joj ih ukinuli već nakon 3 mjeseca. to je bilo olakšanje.
    mene je više brinulo ispadanje onih remenčića sa stopala zbog minijaturne nožice (beba 2,800 gr) pa smo to spriječili malim mekanim šlapicama.
    sretno

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Gledala sam već taj položaj nogometne lopte, probat ću, samo moje grudi su tri put manje od ovih na fotografiji
    A što se tiče hodanja i dojenja..neznam baš.. Mslena je rođena 3i pol tjedna ranije sa 2840g ,al sad nakon mjesec dana došla je na 4050g . Čak se i pedijatrica čudila i smijala,ali mi smo doslovno shvatile dojenje na zahtjev! Tak da je sad već jedva nosim..nakon 15-20min mi otpadoše ruke.(ja sam inače sitna-50-ak kg)
    Ali probat ćemo sve..hvala

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

o, nanosit ćeš se ti još. ja sam tvojih dimenzija, prvi malac je bio kao tvoja cura a drugi ohoho veći pa znam na što misliš... tu nosiljke spašavaju stvar.

i čestitam na super dobivanju na težini! te male bebice doslovce rastu kao iz vode prvih mjeseci.
    Posljednje uređivanje od ms. ivy : 04.02.2011. at 11:37

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ako ti nogometna lopta ne ide zbog manjih grudi, bebu polegni na dva ili više jastuka da ti dođe dovoljno visoko.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mi smo u remenčićima evo ide nam treči mjesec
    dojimo bez problema
    i ležečki, možeš bebu 'postaviti' na bok toliko koliko će dojiti ali moja si okrene glavu pa leži na leđima
    ili u modificirnom položaju nog. lopte, postavim nju ukoso do ruba kreveta a ja sjednem na rub (isto pod koso da ti ne smeta rez) i tako nam je najbolje išlo
    odnosno, bila mi je prva 2 tjedna u Hilgenreinerovom aparatu pa smo jedino tako mogle pa nam je i ostao taj položaj kao najbolji
    kad su joj stavili remenčiće preporodile smo se jer oni dozvoljavaju sve pokrete osim ispružiti noge, a aparat baš fiksira noge skroz raširene ko žaba.
    Uglavnom s remenčićima ustvari možeš u bilo koji položaj bebicu postaviti, vidjet ćeš, bez brige.

Bit će vam teško 2 dana i dve noći, to si zapamti da ti bude bar malo lakše, bebica će se jako brzo priviknuti, bez brige, koliko god ti to nmoguče izgledalo ispočetka.

Hajde sretno i javi kako vam ide
    Posljednje uređivanje od kahna : 04.02.2011. at 11:43

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Probat ću.. malena se budi pa idemo sad na još jednu rundu cicanja u starom dobrom položaju.. dok je ne privežu.. Hvala svima na savjetima

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi smo isto 3.5 mjeseca bili u remenčićima, mala normalno jela ( ja decu hranim tak da ih stavim na jastuk), isto ispadalo s stopala, isto rješavali s šlapicama, označi si točno na koji je sestra zvezala ( zacajhni), mi smo navečer znali dete skroz skinuti ( pa i kad se jako pokakala) i oprati sve od struka naniže, ali opet moraš vratit remenčiće na staro

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

mi ih skidamo za kupanje, dobili smo dopuštenje

e da, ja njoj kod svakog prematanja skinem skroz s nogu i oblačim štramplice ispod, vjerujem da joj je tako ugodnije, a i remenčići su slobodniji pa može više s nogama micati

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

i mi nosili remenčiće 5 tjedana i iako se činilo duuugooo, jako je brzo prošlo
    dojili najnormalnije, i ležeći, samo treba malo prakse, i da, treba preživjeti prva 3 dana dok se beba ne navikne

i kao što kahna kaže, i ja skužila da joj je puno ugodnije ne oblačiti hlače, već štramplice i na njih remenčiće, hlače dodatno zatežu remenčiće

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Evo moja je već 12 dana u remenčićima... Prva 3 dana je još nekako bilo ok, ali onda je postala nervozna, izvija se u tim remenčićima,otima, pa joj se sve urezuje u ramena,nekad mislim da će si odvalit rame. Al još gore postala je nemirna i kad cica,pa se isto otima,izvija i kao posljedica toga ja već tjedan dana rikavam..napravila mi je ranicu na desnoj dojci,boli me katastrofa,a i lijeva je na tom putu..jer zadnjih par dana započinjem s njom kako bi malo poštedila ovu ranjenu. I odjednom više neće otvoriti usta kako treba,već samo malo pa joj jedva uguram cijelu bradavicu,al ona se opet nekak izmakne i naravno onda se čuje coktanje-negdje ulazi zrak..pa prekidamo nekoliko puta..onda se ona još više unervozi...i tako začarani krug..ja sva budem mokra dok završimo..Ona je sad 7 tjedana..nije više onak mala i bespomoćna kao kad se rodila, sad se otima svom snagom I kako je muči probava pa plače i izvija se dok kaka i prdi počeli smo joj skidati s nogica da se može istegnuti i izvijati kak hoće pa je nekad tako ostavim i dok dojim. I da mi nismo uspjeli promijeniti pelenu bez da joj otkopčamo ta dva remenčića i skinemo s nogu remene.. ne znam,nama nemoguća misija.. I da napomenem nama je dr rekao da smijemo ih skinuti pol sata -sat dnevno.
    Uglavnom ako neko ima ideju i savjet što radim krivo kod dojenja??!! Mijenjala sam i položaje,al ništa..boli me i probada sve gore...s tim da sam danas bila kod ginekologice na pregledu pa sam joj usput pokazala dojke i kaže da nije nikakva infekcija samo ranica..

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

angel, nekako mi sve djeluje da vas muči soor
    ima li beba bijele naslage po ustima a koje se ne mogu skinuti, npr. gazom?
    možda je nešto drugo a ti se zaključila da su krivi remenčići?
    kako ti doji kad joj otkopčaš remenčiće, ima li promjene onda?

ne znam, moja mala se skroz na skroz navikla i na onaj aparat, di uopće nije mogla noge micati, na remenčiće također
    tako male bebe se stvarno na sve naviknu :/

evo link pročitaj pa prvo isključi soor
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1509

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Kahna hvala ti, skoro sve nabrojane simptome i imamo..e sad jel se sve to samo poklopilo ili je zaista soor..vidjet ću sutra-idem kod pedijatrice pa najbolje nek ona vidi..da ja ne nagađam.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Evo mi bas prosli i zastoje i soor i remencice i prezivjeli.... Remenčići nama nisu uopće smetali. Beba nije osjetio ni ovo drugo, tj. Nije se bunio... Sretno..da ti sve brzo prođe, a cure će ti savjetovati...

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Evo me! Dakle nije soor već upala mliječnog kanalića- kaže pedijatrica i još reče: " Imate osjetljive bradavice, šta ih niste u trudnoći trljali ručnikom ??!!! Da se pripreme!! " A ja ?? Mislim cijelo vrijeme svi govorili da se to ne radi pa ti sad budi pametan.. svi imaju svoju filozofiju.. Kad sam rekla da mi je nemirna na cici i ona je komentirala da je zbog remenčića..dok se navikne.. E pa već je prošlo 2 tj. kad će se više naviknuti?? A još je najbolje da mi malena već 2 dana stalno gladna..nekad nakon sat vremena ponovo bi cicala (bili smo na 3-4 sata po 15-20 min) i sad to traje i traje po 35-45 min ,a danas popodne sat i 25 min i još kad sam je prekinula (otpadoše mi bradavice) tražila je još kao da tri dana nije jela!! Onda je sirota dobila dudu...
    A meni cice skroz splasnule,al vidim mlijeko ide... valjda nije samo vodica pa da je zato gladna.. Mislim si možda su i ti skokovi u razvoju iako smo prošli 6 tjedana (sad ima 7 i pol), možda ona malo kasni.. ne znam..
    Uglavnom bradavice mažem purelanom iako mi je pedijatrica sad reče melem, al to je vrlo slično mislim si... A nekako ćemo preživjeti..

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

angel vidim ja ima tu kod vas svašta po malo
    hajde ti nazovi SOS telefon pa se posavjetuj, to ti najsigurnije, najbrže i najjednostavnije
    Posljednje uređivanje od kahna : 19.02.2011. at 00:17

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •