Mi imamo 2 glavna "generatora nereda"
Mladji sin i najmladja cura.Mi se ostali zaista trudimo...
Ali,koliko su ovo dvoje u stanju nereda napraviti,i za koliko kratko vreme,nas ostalih troje ne mozemo pospremiti...
Mala je -mala,tek uci...igracke su joj u dnevnom boravku koji je ujedno sa kuhinjom i trpezarijom,jer je njena soba toliko mala da je samo za spavanje,a ona je premala da bi se igrala negde izolovana od nas.
Zato igracke koje su uredno spakovane u kutije samo izvrne naopako i eto veselja...ponekad hoce vratiti nazad,da se makar moze proci,vecinom mi to obavimo kad ona zaspi.Sutradan ispocetka....
A sto voli da krade braci flomastere,bojice,knjige,papire!....to mi najvise ide na zivce,stalno gazimo neki skolski pribor...kao i sadrzaj kuhinjskih fioka,plasticne posude....
Sinovi imaju veliku sobu,s urednim policama zipovanim igrackama,kojima se vise uopste ne igraju.Mozda bi se i poigrali,ali ne da im se posle spremati,zato i ne pocinju...
Stariji sve drzi pod kontrolom,uredan je,ali zato mali!
Svakoga dana ista prica...jakna,skolska torba,obuca....na sve strane...
Onda ga vracam,on odnese jednu cipelu,opet opominjum-odnese drugu,sledeci put-jaknu,torba ostane....a kad dobijem nervni slom,pokupi sve u rekordnom roku.Znaci-zeza!
A ima 10 godina!
Svoje stvari sredjuje metodom trpanja prljavog vesa u ormar jer ga mrzi da ga odnese u korpu za to namenjenu....svoj pisaci stol zatrpa svim i svacim,pa se onda preseli za bratov....ma uzasss!
Imamo milion plakara,10 dvokrilnih ugradnih sigurno(nisam ni izbrojala hheh)i sve lepo stane unutra,ako se samo malkice ima volje.
No,najveci problem je pult(sank)koji odvaja kuhinju od ostatka dnevnog boravka.
E,tu sam izgubila bitku,sredim samo kada dolaze gosti,a cim odu munjevitom brzinom se uneredi opet.
Tu nema cega nema.Ko pored njega prodje,nesto prilozi
Osim 2 saksijske biljke(koje bi trebalo da ga krase)imamo veeeeliku zdelu(namenjenu za voce,koja zivu vocku videla nije)pu-nu kojecega.
Pa zaista ne bih znala gde bi tim drangulijama bilo mesto,osim u smecu...+mobilni,punjaci,kljucevi,sitnina,necija casa,neko spustio rukavicu,ono sto mala dograbi a ne bi smela privremeno podignemo "na sigurno"(i zauvek tu ostane...)i tako.....
Inace sam uredna,majke mi,samo imam troje dece
Uh,ala sam se raspisala,sad mi je lakse!