e, ovako i ja radim. i sad, u selidbi, bespovratno je otišlo 6(!) vreća igračaka. i niko za njih pitao nije. ...
a od pre neki dan primenjujem i jedan savet koji sam nedavno čula: nikad ne idi praznih ruku, uvek ponesi sa sobom nešto što treba skloniti iz jedne sobe u drugu. nema praznog hoda!-)))a korisno je, puuuno gluposti tako nadje svoj "dom"...
To je savjet iz knjige Paule Jhung "Kako se riješiti kućanskih poslova"
Pisala sam već o tome. I knjiga isto zlata vrijedi...
Evo linka (prvi koji sam našla): http://www.izloog.com/kako-izbjegava...ve-106609.aspx
hehe...
ja sam u mom slucaju primetila da, dok imam "force" i sklanjam, tj. nosam ovamo-onamo, kuća izgleda uredno. kad negde posle popodnevne kafe klonem i izgubim ritam, količina nagomilanih stvari raste eksponencijalno sa svakim narednim satom. a onda, kad deca uveče legnu, dodje mi da zakukam na sav glas kad se osvrnem oko sebe i vidim sav taj haos...
zato se trudim da mi se to ne dešava. sklanjam u hodu, sudoper ispraznim/mašinu napunim još dok su svi budni, pobacam prljav veš u korpu, pojurim devojke i m-a da posklanjaju svoje... ako to uspem, večeri su mi rasterećene...
jedva čekam da mi stigne knjiga!
Uh, ja sam tako odgajana. Pa sad maltretiram MM, dok ideš u kupaonicu, ponesi ovo, kad se vraćaš, uzmi ono s vješalice...
Dok čekaš da ti zakuha voda za čaj, pospremi...
Naravno, izgubi se nakon prve "naredbe" i onda ili napravi sve krivo ili me svaki čas zapitkuje što ono treba napraviti...
A i sama stalno to radim, da ne bi slučajno bilo praznog hoda.