Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: transrodne osobe

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno transrodne osobe

natrcala sam po netu na slike i info o andreju pejicu, model iz australije

mali je na svu srecu komotan sa svojom transseksualnoscu ali sto sa ekipom koja sa time ne izlazi tek tako na kraj i sto sa ljudima koji zive u manje tolerantnoj sredini

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

jedna od rijetkih tema kojih se jasno sjećam s faksa bila je baš transrodnost (na engleskom smo u pravilu raspravljali o raznim temama) -uspjela sm se zakrviti s cijelom grupom etf-ovaca koji su bili sigurni da je to bolest.
    čini mi se da su danas, gotovo 20 godina nakon te svađe ljudi u prosjeku tolerantniji.
    meni se to čini skroz u redu, priroda je savršena baš zato jer smo svi različiti, tako da su neki i transseksualni, nije uvijek sve pravocrtno kao u matematici ili osnovama elektrotehnike.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja ću malo pasti s marsa pa pitati jesu li oni homoseksualci ili ne moraju biti?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo knjige o toj temi koja mi je baš bila dobra i u kojoj sam uživala:

Jennifer Finney Boylan: Bez nje (život u dva spola)

Izdavač je Planetopija (http://www.planetopija.hr/hr/nasa_iz..._biblioteke/4=

Našla sam tu knjigu u kvartovskoj knjižnici prošle ili pretprošle godine. Vjerno opisuje životno iskustvo takve osobe i posljedice po okolinu i nju samu koje donose neke odluke.

Ont. Upoznala sam jednu takvu osobu koja mi je bila jako draga i pravo svjetlo u inače ne baš lijepim vremenima za mene, dosta daleko odavde. Nadam se da je dobro jer su nam se životni putevi razišli prije skoro dva desetljeća.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ću malo pasti s marsa pa pitati jesu li oni homoseksualci ili ne moraju biti?
    transrodne osobe u sebi imaju spolna obiljezja oba spola ili imaju osjecaj da su se rodili u pogresnom spolu

nemam ti odgovor na pitanje da li su hetero ili homo, valjda je individualno kako ko to dozivljava

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja ne kužim koja je svrha ove teme?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Transrodne tj transgender osobe nemaju fizičkih obilježja oba spola, nego su osobe koje se osjećaju suprotno od onog što rođenjem jesu.
    Hemafroditi su osobe rođene sa oba spola. Transeksualne osobe su one koje se oblaće kao osobe suprotnog spola a mogu i ne moraju biti8 transrodne, homoseksualne osobe su one koje seksualno privlaći drugi spol mogu i ne moraju biti transeksualne ili transrodne, biseksulane osobe su one koje privlaće oba spola - ukratko.

Poznam nekolicinu transrodnih, uglavnom cure koje se osjećaju kao frajeri, a znam i 2 frajera koji se spremanju na operaciju.

Ni ja iskreno ne vidim smisao ove teme, nitko od nas neznamo ni 2% o transrodnim osobama. Rasprava će se razvit u neku degutantnu prepisku da li su ili nisu normalni i na kraju ćemo se svi zakrviti i onda zgražati jedni nad drugima jer smo pre liberalni ili pre knzervativni. Ova tema je prekompleksna za ovaj forum.
    Posljednje uređivanje od RozaGroza : 05.02.2011. at 09:28

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

baš sam htjela pitati, ali me roza preduhitrila, otkud svrštavanje andreja pejića među transrodne osobe?

ako nekog zanima, u balkanskim krajevima je dugo bila prisutna endemična transrodna institucija virdžine

bila do negdje 1960-ih, mada po nekim izvorima još živi takvih osoba (napominjem, nije riječ o hermafrodizmu!)

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj ovca_i_janjad prvotno napisa Vidi poruku
    baš sam htjela pitati, ali me roza preduhitrila, otkud svrštavanje andreja pejića među transrodne osobe?

ako nekog zanima, u balkanskim krajevima je dugo bila prisutna endemična transrodna institucija virdžine

bila do negdje 1960-ih, mada po nekim izvorima još živi takvih osoba (napominjem, nije riječ o hermafrodizmu!)
    Tobelije, već smo ih spominjali na jednoj temi. Srećom "izumiru" - srećom jer je to nametnuto stanje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Transrodne tj transgender osobe nemaju fizičkih obilježja oba spola, nego su osobe koje se osjećaju suprotno od onog što rođenjem jesu.
    Hemafroditi su osobe rođene sa oba spola. Transeksualne osobe su one koje se oblaće kao osobe suprotnog spola a mogu i ne moraju biti8 transrodne, homoseksualne osobe su one koje seksualno privlaći drugi spol mogu i ne moraju biti transeksualne ili transrodne, biseksulane osobe su one koje privlaće oba spola - ukratko.

Poznam nekolicinu transrodnih, uglavnom cure koje se osjećaju kao frajeri, a znam i 2 frajera koji se spremanju na operaciju.

Ni ja iskreno ne vidim smisao ove teme, nitko od nas neznamo ni 2% o transrodnim osobama. Rasprava će se razvit u neku degutantnu prepisku da li su ili nisu normalni i na kraju ćemo se svi zakrviti i onda zgražati jedni nad drugima jer smo pre liberalni ili pre knzervativni. Ova tema je prekompleksna za ovaj forum.
    ideja mi je dosla od toga sto moj sinko ima dugu plavu kosu i ima u razredu klinca koj je osisan na frizuru "cetka za wc" i mali ga provocira da je curica. sebastiana to vrijedja i ljuti

sto sa klincima koji su zarobljeni u suprotnom spolu? da li sute i skrivaju se?

prosle je godine bio u razredu klinac koj se u njihovom kutu sa kostimima cesto oblacio u haljinice i u biti mi je bilo iznenadjenje kad sam to vidila i da sam se nadala da sebastia to ne radi

uz sav svoj trud da budem tolerantna i liberalna u meni ipak cuci neki zatucani konzervativac koj alarmira na ono sto je drugacije od toga sto je uklesano u moju tikvu

na svjesnoj razini znam da je to ok ali moja prva unutarnja reakcija je na tog malog bila shock

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pa Stray mislim da si od tolike želje da ti apsolutno sve bude OK i prihvatljivo sebe zarobila u tu neku open-minded sferu, bježiš od "konzervatizma" ko oparena, kao da se bojiš sebi dopustiti razmišljanje koje bi te ikada klasificiralo u ovu, po tebi, nepopularniju skupinu.
    Moja obitelj je liberalna na entu - boli me glava nekad od toga, pa si ja svejedno dopustim reći da ne bih htjela da Š bude gay, ne bi htjela da se presvlači u curicu, i da, nekad se zgrozim, kao u slučaju ovog dečka, od raznoraznih pojava, jer za razliku od tebe ne mislim da je prezadovoljan sa svojom cijelom situacijiom. I jesam li zato manje čovjek? Ne, samo sam možda malo manje cool i in, ali zaboli me za to. Mislim da si imamo pravo dopustiti reakciju kakva nam dolazi prirodno bez obzira jel popularna ili ne, sve dok naravno ona nema veze sa ugnjetavanjem i kršenjem tuđih prava.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    ideja mi je dosla od toga sto moj sinko ima dugu plavu kosu i ima u razredu klinca koj je osisan na frizuru "cetka za wc" i mali ga provocira da je curica. sebastiana to vrijedja i ljuti

prosle je godine bio u razredu klinac koj se u njihovom kutu sa kostimima cesto oblacio u haljinice i u biti mi je bilo iznenadjenje kad sam to vidila i da sam se nadala da sebastia to ne radi

uz sav svoj trud da budem tolerantna i liberalna u meni ipak cuci neki zatucani konzervativac koj alarmira na ono sto je drugacije od toga sto je uklesano u moju tikvu

na svjesnoj razini znam da je to ok ali moja prva unutarnja reakcija je na tog malog bila shock
    o bože
    djeca su djeca
    igraju se na razne načine
    moja voli kamione, i vlakove i svašta. i ponekad uzme kosu od lutke i stavi na usnice (kao brkove) i onda glumi da je dečko. i sad bih ja po tome trebala zaključiti da je transrodna?! svašta

to me podsjetilo scene od ovog ljeta kad mi je jedan svečenik objašnjavao zašto se dečkima ne smije dati da se igraju s lutkama. ni pod razno. ili da, ne do bog, imaju roza majicu. ili da se curice igraju s 'muškim' igračkama. blasfemija
    kaže da se tako djeca od malena uče da budu homoseksualci

stray, da si u zg predložila bih ti da u četvrtak 17.2. u 18,00h odeš odlušati predavanje "Roza i plavo - rodni stereotipi u odgoju djece" http://www.kgz.hr/default.aspx?id=2334
    s obzirom da si daleko, predlažem ti da u knjižnici posudiš neku knjigu na tu temu pa pročitaš.

i bilo bi dobro da se ova tema preimenuje baš tako ili slično: rodni stereotipi u odgoju djece

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Sviđa mi se duga kosa kod malih dečkića, a i Andrej Pejić mi je, moram priznati, jako lijep (uvijek su mi se sviđali dugokosi i feminizirani muškarci, iako se na kraju nisam i udala za takvog ).

Shvaćam da zaista postoje ljudi koji osjećaju da su pogrešnog spola, žele ga promijeniti, dečki koji se šminkaju i oblače žensku odjeću.. Ali iskreno, to mi je pomalo spooky i nisam baš načisto s time...

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kada sam vidjela naslov teme odmah mi je na pamet pao film "Plačljiva igra". Prekrasan film,jeste li ga gledali? Nekako mi je glavna ideja ovog filma bila da ljubav može preći granice spolnosti,iako gledala sam ga jako davno.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Apropo, jeste vidjele reklamu za Majlonke - muške najlonke? Meni je OK da i frajeri imaju tople hulahopke, ali ne vidim smisao najlonkama tj. majlonkama ukoliko frajer neće nosit minicu. I iskreno, da vidim mm-a da digne nogu na stolicu i krene natezat najlonke ne znam jel bi prasla od smijeha il bi počela plakat. Najlonke su oduvijek bile nekakav sexy simbol koji je tu da bi privukao muškarce (znate scene kad su djevojke prije crtale crtu na nozi da izgleda kao da ih imaju jer je to tada frajerima bilo jako napeto). A plakati pitaju: Are you man enough da se usudite nositi majlonke -tipa dali ste toliko sigurni u svoju seksualnost da vam to ne ugrožava spolni identitet - samim tim se priznaje da je to ipak nešto za žene i skroz besmisleno zapravo za straight muškarce koji nisu transeksualci - zapravo mi se cijela reklama ćini kao gay propaganda, jer ako nije onda je totalni marketinški promašaj.
    Anyway, majlonke tumb down.

Jeste gledale Boys don't cry, pretužan i prestrašan film, pogotovo jer je istinit događaj sa početka 90ih.
    Posljednje uređivanje od RozaGroza : 05.02.2011. at 14:52

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Jeste gledale Boys don't cry, pretužan i prestrašan film, pogotovo jer je istinit događaj sa početka 90ih.[/QUOTE]
    Odličan film i odlična H.Swank u toj ulozi. Volim filmove takve tematike.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

što se tiče majlonki, ono uopće nije kampanja za muške najlonke već za reklamne panoe
    http://www.poslovni.hr/vijesti/sedam...ke-170856.aspx

a o transrodnosti ne znam dovoljno da bi raspravljala
    a i ne poznam nikog takvog, bar mi se nitko nije takvim deklarirao

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    što se tiče majlonki, ono uopće nije kampanja za muške najlonke već za reklamne panoe
    znala sam da je nešto tako

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Moj brat je autist, sada vec u kasnim dvadesetim. Kad je bio u dobi otprilike kao Sebastian, ja sam cesto na njegov plac i grintanje reagirala sa: Uf, places kao curica . U pocetku je palilo ali onda su foru pokupili klinci u malom mistu u kojem smo svake godine ljetovali. Pa mu je sva malomiscanska mularija go-di-na-ma dobacivala: Curica, curica. Sto je kod njega cesto izazivalo prave tantrume
    Godinama sam tukla, bacala u more i prijetila kastracijom malim provokatorima- zahebancija im je prestala biti interesantna tek kad je moj brat u pubertetu narastao do 1,90m.

Achteraf gezien:
    Mislim da autisticno dijete ovakve provokacije uznemiravaju jer im je tesko razluciti stvarnost od sale (dobronamjerne ili ne). Mislim da mi je brata hvatao panican osjecaj- Zasto mi to govore, pa ja sam djecak, zar se to ne vidi?
    I da im je vec dovoljno tesko postaviti se u normalnoj komunikaciju a kamoli u bilo kakvom obliku bullinga,

Na tvom mjestu ja bi pricala djecakom cetkaste glave, djecakovim roditeljima ili uciteljicom. Ako je potrebno s svima skupa.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Najlonke su oduvijek bile nekakav sexy simbol koji je tu da bi privukao muškarce (znate scene kad su djevojke prije crtale crtu na nozi da izgleda kao da ih imaju jer je to tada frajerima bilo jako napeto).
    Off topic: mislim da se tu ipak radi o najlon-čarapama s halterima, i samostojećim. Ove štrample što se nategnu do pupka teško da su nekome seksi.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    samo još jedan dokaz da sam u pravu koliko taj svijet marketinga,
    koji bi i rođenog oca prodao u reklami,
    samo da se izreklamira, reklamira, reklamira.....

mene živcira, živcira i živcira.

Samo zamislim da bude kakva nuklearna katastrofa pa pomislim, e, čemu bi ti ljudi poslije služili ,

Da šivaju možda, liječe, grade kuće, poučavaju djecu nečemu?
    Ne, oni reklamiraju, prodaju maglu,

beskoristan poziv i trošenje silnih novaca, koje bi našle puno korisnije mjesto...
    sorry na uzurpaciji teme,
    to glede ovi majlonki

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja ne bih rekla da se tu radi o zatucanom konzervativcu.... Prije bih rekla da se radi o normalnoj roditeljskoj brizi - transrodne osobe nemaju lagan zivotni put.

Ipak, mislim da duga kosa s tim nema veze.

Zatucani konzervativci vjerojatno odgajaju onog sirotog klinca koji uziva izazivati drugu djecu (tvoje dijete vjerojatno nije iznimka, ali nas majke uglavnom pogadja ono sto se dogadja nasoj djeci, tudja su ipak na drugom mjestu).

Ovdje je problem nasilje u skoli, a ne transrodnost. Na tvom mjestu, ja bih porazgovarala s uciteljima, nek tu temu obrade s djecom.

Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    o bože
    djeca su djeca
    igraju se na razne načine
    moja voli kamione, i vlakove i svašta. i ponekad uzme kosu od lutke i stavi na usnice (kao brkove) i onda glumi da je dečko. i sad bih ja po tome trebala zaključiti da je transrodna?! svašta

to me podsjetilo scene od ovog ljeta kad mi je jedan svečenik objašnjavao zašto se dečkima ne smije dati da se igraju s lutkama. ni pod razno. ili da, ne do bog, imaju roza majicu. ili da se curice igraju s 'muškim' igračkama. blasfemija
    kaže da se tako djeca od malena uče da budu homoseksualci

stray, da si u zg predložila bih ti da u četvrtak 17.2. u 18,00h odeš odlušati predavanje "Roza i plavo - rodni stereotipi u odgoju djece" http://www.kgz.hr/default.aspx?id=2334
    s obzirom da si daleko, predlažem ti da u knjižnici posudiš neku knjigu na tu temu pa pročitaš.

i bilo bi dobro da se ova tema preimenuje baš tako ili slično: rodni stereotipi u odgoju djece
    mi zivimo u nl, stizemo za vikend 24.2. a i tad ne mogu nikud jer stizem sama sa sebastianom, mats ostaje cuvato zoo

sankcionirale su uciteljice momentalno ponasanje tog klinca, i u 2 dana mali je bio pod kontrolom i ne pada mu vise na pamet postavljati se na sebastiana

sebastian osim nas ima iza sebe cijeli tim ljudi (nisam samo dokona domacica, radim i ja nesto ponekad.....) i on je stvarno ok

mene je u tom trebu samo oprala cinjenica kako sam se unutar sebe reagirala kad sam klinca vidila u haljinici i natikacama sa peticom. ovdje je to ok, skola i ima svu to obleku i kostime da djeca sto ranije skuze tko su. na to se samo nadovezao problem sa sebastianovom dugom kosom

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Vec neko vrijeme razmisljam da li da ovo napisem ili ne, ali ocekujes toleranciju, a dajes "cetku za WC".

Isto tako, cudi me da samo tako okarakterizirate klinca i roditelje zatucanim jer je dugokosom djecaku rekao da je curica.
    Ja niti ne kupujem rozo, niti doma odvajam od kceri autice, a od sina lutke i kuhinju pa ipak imam djevojcicu koja zeli nositi samo rozo i kojoj se ne svidja MM na slikama iz mladosti jer ima "zensku" frizuru.
    Zadirkivanje je ruzno. Ali nema veze sa zatucanoscu.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Tko je Andrej Pejić?

Inače, smatram se dosta liberalnom, no ne bih bila baš happy da mi je dijete gay ili ne daj bože transrodan. Zašto? Jer bi im tako bilo teže živjeti u drštvu- kao gay, neprihvaćanje, provociranje, nemogućnost zakonske zajednice, teže imati djecu i sl. A transrodan - pa mislim da je samo po sebi tužno kad se osjećaš zarobljen u pogrešnom tijelu, a osobito da se čovjek mora operirat da bi bio više svoj.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tanjads prvotno napisa Vidi poruku
    Tko je Andrej Pejić?

Inače, smatram se dosta liberalnom, no ne bih bila baš happy da mi je dijete gay ili ne daj bože transrodan. Zašto? Jer bi im tako bilo teže živjeti u drštvu- kao gay, neprihvaćanje, provociranje, nemogućnost zakonske zajednice, teže imati djecu i sl. A transrodan - pa mislim da je samo po sebi tužno kad se osjećaš zarobljen u pogrešnom tijelu, a osobito da se čovjek mora operirat da bi bio više svoj.
    Evo ga:

http://www.bitno.ba/vijesti/zanimlji...nka-na-svijetu

Ja nisam baš sigurna da je dečko prava transrodna osoba - on jednostavno zarađuje na taj način i to je sve. A ako i jest transrodna osoba, bolje mu je u ovom poslu u kojem se cijeni sve što je iznimno (pa i transrodnost) nego da je zaglavio u nekoj sredini opterećenoj stereotipovima vrsta raznih...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mislim da je on biznis transeksualac, i vjerovatno gay.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •