Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
ideja mi je dosla od toga sto moj sinko ima dugu plavu kosu i ima u razredu klinca koj je osisan na frizuru "cetka za wc" i mali ga provocira da je curica. sebastiana to vrijedja i ljuti

sto sa klincima koji su zarobljeni u suprotnom spolu? da li sute i skrivaju se?

prosle je godine bio u razredu klinac koj se u njihovom kutu sa kostimima cesto oblacio u haljinice i u biti mi je bilo iznenadjenje kad sam to vidila i da sam se nadala da sebastia to ne radi

uz sav svoj trud da budem tolerantna i liberalna u meni ipak cuci neki zatucani konzervativac koj alarmira na ono sto je drugacije od toga sto je uklesano u moju tikvu

na svjesnoj razini znam da je to ok ali moja prva unutarnja reakcija je na tog malog bila shock
o bože
djeca su djeca
igraju se na razne načine
moja voli kamione, i vlakove i svašta. i ponekad uzme kosu od lutke i stavi na usnice (kao brkove) i onda glumi da je dečko. i sad bih ja po tome trebala zaključiti da je transrodna?! svašta

to me podsjetilo scene od ovog ljeta kad mi je jedan svečenik objašnjavao zašto se dečkima ne smije dati da se igraju s lutkama. ni pod razno. ili da, ne do bog, imaju roza majicu. ili da se curice igraju s 'muškim' igračkama. blasfemija
kaže da se tako djeca od malena uče da budu homoseksualci

stray, da si u zg predložila bih ti da u četvrtak 17.2. u 18,00h odeš odlušati predavanje "Roza i plavo - rodni stereotipi u odgoju djece" http://www.kgz.hr/default.aspx?id=2334
s obzirom da si daleko, predlažem ti da u knjižnici posudiš neku knjigu na tu temu pa pročitaš.

i bilo bi dobro da se ova tema preimenuje baš tako ili slično: rodni stereotipi u odgoju djece