Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Upala pluća kod djeteta starog 11. mjeseci

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Upala pluća kod djeteta starog 11. mjeseci

Kao što naslov kaže, jučer je mom najmlađem dijagnosticirana upala pluća. Kuri od subote, totalno je klonuo ( od jučer je na Sumamedu), momente kada mu temperatura padne, čak se malo i poigra. Hrana ga ne interesira, ni tekućina, ali ja mu na špricu dajem vode, i staljam ga na prsa što češće mogu, više nego što on traži.
    Radiološki nalaz i mišljenje kažu:

Hiloparakardijalno i hiloinfraklavikularo desno zgusnut crtež tipa inomogenog zasjenjenja odgovara upalnim promjenama bez izljeva.
    Baze su slobodne, a srčanožilna sjena je uredna.

Tempratura mu je u guzi najviša bila 40 C, u par navrata. Skidamo ju Dalsyem ( od prije postoji sumnja alergije na Efferalgan, za koji još trebamo napraviti alergološki test, naravno ovaj tjedan smo bili naručeni), a najbolje mu pomaže tuširanje, vlažni ručnik i oblozi na rukama i nogama.
    Kod kašlja mu pomažem laganim dreniranjm, nosič čistim fiziološkom i usisavačem, ...
    Interesira me, ako ste imali iskustva sa upalom pluća kod ovako malog djeteta, kakav mu je bio tjek bolesti, koliko traje oporavak, kako mu podići imunitet, ma svaka informacija je dobro došla. Naravno, najstariji je prošao sa dva dana temperaturom, kašlj mu je sada ok, a srednji je pod temperuom, ali je za sada ok. No najstariji od idućeg tjedna kreće ponovo u vrtić, na koji način da zaštitim malenog od ponovnog ataka vrtčkih virusa, kojim će ponovo i neminovno biti izložen. I ne samo vrtičkim virusima, jednostavno, kako se poslje upale pluća ponašati, i najbolje pomoći djetetu da se opet uspostavi ravnoteža. Od srca hvala na bilo kakvoj konstruktivnoj pomoći !

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mislim da sve radiš kako treba, a buduće viroze na žalost ne možete izbječi.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ela je imala upalu pluća sa samo 4 mjeseca. uz to i upalu uha. Ali njoj je to bio sam početak, nije imala tako visoku temperaturu, ostali smo odmah u bolnici 5 dana, gdje je primala antibiotik na venu. Ali evo, sad nas stalno nekakve virozice love. Prošli tjedan je imala tempreaturu, to smo odradili doma bez posjeta dokotrima, ovaj vikend je zakurila malo jače pa smo otišli za svaki slučaj vaditi krv i preslušati pluća i pogledati uho. Dva dana i sve prošlo...Ovi moji stariji nisu bolesni, ali ih držim doma. Trebali bi 01.03. krenuti u vrtić. Vidjet ćemo!

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moj je imao tri, dvije virusne i jednu bakterijsku.
    sva tri puta pili sumamed.
    sa ovom bakterijskom smo bili 15 dana u dnevnoj bolnici na srebrnjaku, svaki dan na terapijama.
    nema tu ništa specijalno za savjetovati, kao i sa svakom drugom bolesti.
    jedino je bitno da se ne umara, ali tvoj je još mali.

zaštita od bolesti, jedino ako starije ne šalješ u vrtić.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

F je imala upalu pluća pred mjesec dana. Jedan dan je samo kurila 40, drugi dan je dobila sumamed forte i gotovo odmah joj je bilo bolje. Jos je taj dan malo kurila, drugi dan nista. Sve skupa smo tri tjedna bile doma, eto, nakon pet dana vrtica nos opet curi, kašlje. Nema tu puno pomoći...

Drzite se...

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Da li ste im nečim pokušali dići imunitet? Bolje je, ali još je ful klonuo, cijle dane i noći je na meni, temperatura je pala na 37.2- 38 C, jede jedva, pije gotovo niš, ali ja mu i dalje dajem na špricu i dojim, i tak, u glavnom, totalno ga je pregazilo. Znam da bi najbolje bilo izvuči najstarijeg van iz vrtića, ali to baš i nje neko rješenje. Sva trojica su mali i sa T. na meni cijelodnevno i cijelonoćno, doslovno sa njim idem i na wc, tak da je ovo u biti najveći izazov roditeljstva, pohvatati sve konce, ili, više manje sve!?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •