-
Nije peterlinina čarobna juha, ali evo ti recept za JUHU OD BUNDEVE, za koju u zadnje vrijeme svi pitaju recept:
Sastojci:
500 kg svježe hokkaido (ili neke dr vrste) bundeve
1 glavica luka
600 ml mlijeka
¼ žličice muškatnog oraščića
200 ml milerama (ili kiselog vrhnja)
10 g prženih sjemenki bundeve
sol
Priprema:
Bundevu operemo, očistimo od sjemenki i kore, a meso narežemo na kocke veličine 2 cm. Zatim u lonac stavimo narezanu bundevu, dodamo glavicu luka, koju malo zarežemo tako da lakše pusti sokove, a da se ne raspadne, malo muškatnog oraščića, posolimo, ulijemo mlijeko i kada zavrije na laganoj vatri kuhamo 15-ak minuta. Potom ugasimo vatru, izvadimo glavicu luka, te štapnim mikserom dobro izmiksamo sastojke i umiješamo mileram pazeći da ne ostanu grudice. Gotovu krem juhu ulijemo u tanjure ili zdjelice, po želji ukrasimo žlicom tučenog vrhnja, posipamo očišćenim sjemenkama bundeve i poslužimo.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma