kako pogoditi pravu gustoću za njoklice - radim isto ovako (doduše ne ostavim da odstoji), ali pogoditi pravu gustoću - nikako - ili se raspadnu ili su pretvrdeNoklice od brašna:
Standardni omjer je 1:3, što znači da na jedno jaje prosječne veličine idu 3 žlice pšeničnog brašna. Dodajte žlicu ulja malo soli ili vegete i dobro promiješajte. Ako Vam se učini pregusto (npr. ako je jaje bilo manje od prosjeka) dodajte sasvim malo vode. Ostavite da odstoji barem pola sata, da se škrob iz brašna napuhne. (Najbolje je da ih zamutite čim ste pristavili juhu na vatru.)
ja bih "recept" za knedlice od griza - one fine isto ne pretvrde i ne preraspsadnute
ja obično radim te ujuške s piletinom, mrkvom i graškom ili s puno povrća
goveđu rijetko jer mi uvijek bude nekako prekisela - možda je to ona varijanta ako hoćeš bolju juhu onda staviš meso u hladnu vodu, a ako hoćeš bolje meso onda u vruću - ili obratno. moja mama uvijek stavlja preprženi luk i kaže da je njena zato finija, ali ja nekako ne volim luk u juhama, osim jako miksani i izdinstani
često radim i guste varijante od bilo kakvog povrća koje mi padne pod ruku, izmiksane štapnim mikserom, s vrhnjem i eventualno malo zaprške