Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Disanje na porodu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Disanje na porodu

Drage moje sretne mame!
    Ovo sam postala i na treće tromjesečje no evo, za svaki slučaj i ovdje. Vi ipak imate "hands-on" iskustvo.

Evo mene na 36+6 i imam pitanje. Kako nisam te sreće da ću roditi u rodilištu u kojem prethodno organiziraju pripreme i obuke molim pomoć.
    Teoretski o trudnoći i porodu valda znam sve, praktično imam pokriveno skoro 37 tjedana trudnoće i željno iščekujem našu dugo željenu bebicu.

Može li mi tko od vas koji ste imali sreću ići na vježbe disanja objasniti kako bi to trebalo izgledati i raditi?

Zaista ne želim sama sebi otežati porod i tako naškoditi bebici... a ne mogu biti sigurna koju ću primalju dobiti jer su neke OK i pomažu, a neke jedva da komuniciraju s tobom. Zato vas molim upute. Valda ne ispadam smiješna...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Puno je prošlo od vremena kad sam ja učila te vježbe disanja, ali mislim da se mogu naći u većini knjiga o porodu. No upozorila bih te na jednu stvar koja je mene žestoko zbunila u planovima, a to je činjenica da su mi, čim sam legla na stol, stavili pod nos cjevčicu s kisikom i rekli da dišem na nos. A disanje za porod uključuje i disanje na usta, pa mislim... :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u svedskoj ni nema vise kurseva disanja (mozda je i ostao po koji jos al ga babice ne preporucuju tj nije vazno dal ides ili ne na te kurseve a ako ce te to uciniti sigurnijom u porod i tvoju pripremu niko ti to ne brani), ipak se priroda za sve pobrinila nego je najvaznije imati dobru babicu koja ce ti posvetiti dovoljno paznje i cije ces upute i savjete slusati pa tako i u vezi disanja.
    od srca se nadam da ces imati pametnu babicu koja ce ti to vrime i posvetiti na porodu.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Fortuna ti je dobro napisala.

Ja sam išla na tečaj i doma vježbala disanje. Bila sam dobra jer sam dugo vježbala jogu.
    Onda mi je prvi porod bio induciran, i trudovi su bili skroz nagli i brzo su došli tak da sam se skroz izgubila s disanjem.

Za drugi porod jedva da sam pročitala bilješke o disanju. A nije mi niti trebalo. Samo sam slušala babicu i sve je bilo OK.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kao sto je Fortuna rekla, priroda se pobrinula za sve.
    Ja nisam isla na nikakav tecaj i disanje i prodisavanje trudova je spontano doslo.
    Kada sam vec bila euforicna, babice i sestre koje su bile uz mene su me upucivale. Samo u tom trenutku trebas biti dovoljno racionalna i poslusati ih.

Sretno!!!

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je disanje nauceno na tecaju dosta pomoglo. Jako dugo sam disala na trbuh jer mi je odgovaralo, mada su mi govorili da vec imam jake trudove i da moram disati kratko i na usta da mi ne dodje zlo.
    Ja sam tako pocela disati tek kad mi je odgovaralo.
    Kad su trudovi postali vrlo konkretni mi nije bio dovoljan jedan udisaj za prodisavanje truda pa mi je dobro doslo ono kaj smo naucili na tecaju, izdahnuti, udahnuti i nastaviti dahtanje, bez prekida.
    No, moram priznati da pred kraj vise nije islo tak tecno

A mozda bi bez tecaja isto bilo sve ok, ali ovak sam imala feeling da ipak donekle znam kaj radim :D

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim kad sve počne da ćeš i sama prodisati htjela ti ili ne!!! Ja nisam bila na nikakvo tečaju, a kad su trudovi počeli disala sam i puhala kao vlak, svi su me doduše blijedo gledali ali činilo mi se da mi je lakše, a ustvari sam sebe tako psihički smirivala i brinula se o disanju da ne mislim na bolove ....Sve će ti to doći samo po sebi :wink:

Katrin

Početno

Potpisujem M&T.
    Upravo tako,kad sve krene zaboraviš na vježbe(bar je kod mene bilo tako)dišeš kako ti tog trenutka odgovara
    Ja sam to ovako:u trudu plitko i brzo,a između se odmaraš i dišeš duboko,logično, zar ne!

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vec smo negdi po forumu razglabali o ovome, pokusaj pronac taj topic. meni je disanje jako lijepo i jednostavno opisano u knjizi od klinike mayo. hoce li ti pomoci - mislim da je individualno. ja sam isla na vjezbe disanja na poticaj svih onih cura kojima je pomoglo, ako ni zbog cega, iz razloga jer su se skoncentrirale na disanje i nisu mislile na bol. je li mi pomoglo - javim ti za dva mjeseca :wink:

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •