Da li mi možete odgovoriti zašto u Republici Hrvatskoj roditelji s dvoje malodobne djece moraju raditi prekovremeno, 48 osam sati tjedno i vše?Subotom vrtić ne radi, a u tjednu dijete može biti samo 10 sati u vrtiću i mislim da je i to previše.
Naime, radim u jednoj državnoj tvrtci gdje je trenutno velika potreba za prekovremenim radom.Kada su mi djeca bila stara ispod 3 godine nisam trebala po kolektivnom ugovoru svoje tvrtke raditi prekovremeno, a sada moram.
Isto tako, kada je dijete iza 3 godine bolesno, uzima se puno od plaće, a do 3 godine dobiva se puna plaća.
Da li to znači da se dijete iza 3 ( 4,5,6 itd) godine starosti može samo njegovati i uzeti si ručak?
Mislim da je to apsurd, jer u europskim državama se čak može i raditi skraćeno radno vrijeme, a u Hrvatskoj se čak radi i više od 48 sati!!!!
Zašto barem jedan od roditelja ne bi mogao izabrati radno vrijeme!?
Nisam samohrana majka, ali suprug radi kod privatnika 10 sati dnevno. S djecom se mora i učiti i kontrolirati zadaće, dati mu ručak itd.
Znam, da je u Hrvatskoj trenutno oko 400.000, 00 nezaposlenih, ali zato nismo krivi mi roditelji djece. U Hrvatskoj je izbor ili biti kućanica ili raditi do iznemoglosti!!!
Na ovakav način Hrvati će izumrijeti u potpunosti.
Jedina prava koja imamo su porezna olakšica i 2 dana godišnjeg odmora više!!
Da li mi netko može odgovoriti na ovo pitanje, i da li su slična pitanja već upućivana državnim tijelima?