Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: Logoped - što reći djetetu

jedna zdenka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Logoped - što reći djetetu

Upravo sam naručila svog dječačića logopedu. Uskoro će mu peti rođendan, a nikako da ga krene slovo r. Idemo samo na dijagnostiku.
    Ono što mi je sinulo čim sam spustila slušalicu, bilo je a što da mu kažem, kamo idemo i zašto. Ne želim mu osvještavati previše činjenicu da ne govori pravilno, a kamoli je to nekakav problem. Što ste vi rekli svojim klincima? Molim za dobru ideju.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Zašto misliš da ne treba osvijestiti da ne izgovara glas "R" pravilno?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ja bih logopeda stavila u isti rang kao pedijatra, zubara i sl. Ides logopedu popraviti izgovor slova r kako bi tvoj govor svima bio jasniji. Moja adhd-ica ide na radionice kod psihologa kako bi poboljsala strpljivost, ustrajnost i pridrzavanje pravila, kako bi uvjezbala mozak i ruku za razmisljanje i crtanje, a to je vazno nauciti prije skole (otprilike tako je glasilo objasnjenje s 5 i pol godina).

jedna zdenka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Kao profesora stranog jezika uvijek su me učili da djecu ne treba direktno ispravljati. Znači ako dijete krivo izgovori riječ, ne treba mu reći da je to krivo rekao već samo ponoviti riječ ispravno. Pa mi se čini da sam to malo preslikala na ovu situaciju.
    Čokolada imaš pravo, logoped=pedijatar, pa ćemo to tako i prezentirati

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

JA sam svojoj rekla da idemo kod jedne tete gdja ce biti igracaka i slikovnica i da ce tamo malo pricati sa njom. KAda je pricala zasto rekla sam joj da zeli cuti kako lijepo prica. I sa time je bila zadovoljna.
    Doduse, moja ima 3 godine, ne znam hoce li to proci kod tvoga.

A potpuno isti savjet o neispravljanju smo i mi dobili od nase logopedice, samo razgovjetno ponoviti krivo izgovorenu rijec u cijeloj recenici, Npr, Da, to je riba.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj jedna zdenka prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo sam naručila svog dječačića logopedu. Uskoro će mu peti rođendan, a nikako da ga krene slovo r. Idemo samo na dijagnostiku.
    Ono što mi je sinulo čim sam spustila slušalicu, bilo je a što da mu kažem, kamo idemo i zašto. Ne želim mu osvještavati previše činjenicu da ne govori pravilno, a kamoli je to nekakav problem. Što ste vi rekli svojim klincima? Molim za dobru ideju.
    Lijepi pozdrav,
    Necakinje su mi obje isle logopedu zbog mucanja i nepravilnog izgovora vise od jednog glasa. Odlazak su dozivljavale kao malu skolu, odnosno pripremu za skolu, jer se i logopedica tako postavila prema njima.
    Medjutim imam pitanje, moja curica je 5 i pol godina i jos uvijek nemamo cisto r i š ali su mi tete i psihologica iz vrtica rekle da ne brinem da ce to doci i da nema potrebe da zurim logopedu. Molim te da posaljes svoja iskustva nakon povratka od logopeda. Ides li privatno ili preko Suvaga?

jedna zdenka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Bili smo prošli tjedan na dijagnostici na Edukacijsko rehabilitacijskom fakultetu. Čeka se puno manje nego na Suvag, a plaća se puno manje od privatnih logopeda. Kao što sam rekla u četvrtak smo bili samo na dijagnostici te nam je gospođa potvrdila ono što smo već znali da imamo problema sa slovom r, ali nam je također rekla da je to posljedica krivog izgovora slova l. Uključit će nas u terapiju, s tim da neće dirati r, već samo l jer kao r će doći samo kad l bude usvojeno.
    U vrtiću su mi tete rekle da nisam trebala žuriti jer kao ima još dvije godine do škole, ali eto ja sam jedna od onih dosadnih mama koje vole imati sve pod kontrolom.
    Inače, malena iz Markove grupe ima puno veće probleme s izgovorom i puno veći broj neusvojenih odnosno krivo usvojenih slova, pa su im u Suvagu rekli da nema još potrebe za terapijom. E sad ti znaj, kad se ni oni ne mogu dogovoriti koji je trenutak optimalan za početak terapije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam sa svojim djetetom bila prije točnp godinu dana u SUvagu na dijagnostici. Sada smo tek 50. na listi čekanja za terapiju. Mislim da nećemo doći na red za godinu i pol, a tada bi trebao u školu ...
    Dakle, ako dijete ima problema, prijavite se što prije jer su liste čekanja preduge...

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

moj ima isti problem i ja ne kužim tvoj problem
    kad te boli zub ideš zubaru
    kad ne znaš dobro pričati ideš logopedu
    ne treba se ignorirati svoje "probleme" , treba se naučiti voljeti druge i sebe s njima. Moje mišljenje.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Misliš da je dobro reći djetetu da je to što ne zna reći R problem?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mislim da je djetetu okej reći da ne zna slovo R i da mora ići logopedu. Riječ problem je pod navodnicima.
    Isto kao što je ok reći djetetu da Mate ne vidi dobro, i zato mora nositi naočale. To ne utječe na MAtu kao osobu, ali je tu-prisutno.
    Nije poanta u tome da ignoriramo razlike, problemčiće, nego da ih valjda ako možemo riješimo-ako ne možemo, prihvatimo.
    Ja ne kužim di je tu problem? Mislite da će se dijete osjećati loše ako mu kažemo da nije savršeno?
    Ili ?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ili da se izrazim toplije: da je savršeno baš takvo kakvo je-nesavršeno.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa ako je savršeno takvo nesavršeno zašto onda mora ići logopedu?

No, psiholozi, logpedi i ta ekipa uglavnom preporučuju da se ti "problemi" ne stavljaju u fokus, jer je to neka vrsta pritiska.
    Tj. nama su kad smo bili na pregledima šaptali ispod glasa da pred djetetom niti ne spominjemo da ne zna R.
    (prekasno, već ga je zvala 'ono slovo koje ja ne znam reći')

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa ne govorimo djetetu da ima grozan problem
    mislila sam da je pitanje dali djetetu reći zašto i kome ide?
    Ide logopedu, dr za govor, jer ima malih problema s izgovorom jednog slova.
    Ja samo pokušavam shvatit zašto bi to djetetu bio problem znati?

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mislim da se to djetetu ne bi trebalo prezentirati kao neki problem, niti nesavršenost, niti išta treće dok on sam nije osvjestio taj problem s izgovorom.
    Mi smo bili kod 2 logopedice zbog mucanja i obje su me prvo pitale da li je on svjestan svog problema i ako nije da mu ni ne spominjem niti ikako dajem do znanja da on ima problema s govorom. Jer to može uzrokovati samo frustracije kod djeteta, povlačenje u sebe, sram pred drugima dok priča itd. Rekla bih da se to odnosi i na nemogućnost izgovora slova r. Obje su samnom razgovarale nasamo, nisu htjele pred njim otvoreno pričati.
    Posljednje uređivanje od Ivanna : 17.02.2011. at 19:41

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mi smo išli s tri godine i nije baš prihvatio ali on ima dosta izražen stigmatizam,pa je rekla da dođemo sa 3,5 i tako sve dok ne bude htio surađivati...
    Mislim da je super što vodiš svoje dijete i treba to ispravljati što prije a čula sam da se L dosta lagano izvuče pa sretno..

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moj stariji je kampirao u Suvagu od 3,5 do 8. godine.

Vrlo smo zadovoljni (iako je kod njega bila malo kompliciranija dijagnoza od sigmatizma) i netko tko mog sina upozna danas, ne može ni pojmiti kako loše je to dijete govorilo. Takve se stvari u većini slučajeva rješavaju bezbolno, ako se počne na vrijeme.

Ne kužim uopće dileme što reći djetetu... Lijepo je krumpirić napisala - kad dijete ima problema sa zubima, ide zubaru. Kad je bolesno - ide liječniku. Kad ima problema s govorom - ide logopedu. Nije manje vrijedno zato jer ne zna reći R, a moglo bi mu to biti velika smetnja kasnije, u školi i kroz život.

Moj sin je imao problema s vidom pa nosi naočale i godinama smo išli na vježbe. Moj sin je kasnio u govorno-jezičnom razvoju i godinama smo išli k logopedima (troje, dvije tete u Suvagu i još jedan striček, za svaki slučaj ).

Nikad dijete nije postavilo pitanje što će tamo raditi - TAMO su mu lijepo objasnili što i kako.

S vježbama treba početi na vrijeme, a to nije isto za svaku dijagnozu i za svakog pojedinca. Kod većine se s redovitim vježbama kreće oko četvrte godine, kad je dijete sposobno za suradnju. Petogodišnje dijete je potpuno spremno i u pravoj dobi.

Moj sin je od malih nogu razumio zašto ide logopedu i trudio se govoriti kao i drugi - nije bilo problema s terapijom. Ponekad je bilo problema kad je doma trebalo vježbati, ali većini djece je dosta tih pola sata 2xtjedno koliko provedu u ordinaciji. To znaju svi roditelji vježbača svake vrste - nije uvijek lako, a logopedske vježbe rijetko tko treba provoditi i doma. Dovoljno je poslušati savjete logopeda i blago korigirati dijete "u hodu" tj. podsjećati ga da govori tako kako je teta-logoped rekla.

Roditeljima preporučujem da odu i na jedan razgovor sami, bez djeteta, nakon što logoped vidi dijete i popriča s njim, tako da mogu pitati sve bez ustručavanja.

Moj sin i danas, nakon što 2 godine ne ide na terapiju, ponekad ode posjetiti svoje logopede . Njemu su to važne osobe, kao i odgajateljice u vrtiću. Volio ih je i cijenio. Imali smo super odnos i ostale su nam u lijepom sjećanju.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 17.02.2011. at 22:38

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Eto, a mene moja pita zašto je morala vježbati i zašto joj nismo dozvolili da zadrži svoje staro R. Jer da je njoj njeno staro R bilo baš lijepo.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj jedna zdenka prvotno napisa Vidi poruku
    Bili smo prošli tjedan na dijagnostici na Edukacijsko rehabilitacijskom fakultetu. Čeka se puno manje nego na Suvag, a plaća se puno manje od privatnih logopeda. Kao što sam rekla u četvrtak smo bili samo na dijagnostici te nam je gospođa potvrdila ono što smo već znali da imamo problema sa slovom r, ali nam je također rekla da je to posljedica krivog izgovora slova l. Uključit će nas u terapiju, s tim da neće dirati r, već samo l jer kao r će doći samo kad l bude usvojeno.
    U vrtiću su mi tete rekle da nisam trebala žuriti jer kao ima još dvije godine do škole, ali eto ja sam jedna od onih dosadnih mama koje vole imati sve pod kontrolom.
    Inače, malena iz Markove grupe ima puno veće probleme s izgovorom i puno veći broj neusvojenih odnosno krivo usvojenih slova, pa su im u Suvagu rekli da nema još potrebe za terapijom. E sad ti znaj, kad se ni oni ne mogu dogovoriti koji je trenutak optimalan za početak terapije.
    Molim te moze li neki kontakt za prvi pregled na Edukacijsko rehabilitacijskom fakultetu. Hvala unaprijed.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Eto, a mene moja pita zašto je morala vježbati i zašto joj nismo dozvolili da zadrži svoje staro R. Jer da je njoj njeno staro R bilo baš lijepo.
    zato sto bi moglo raditi probleme kad krene u skolu, kod citanja i pisanja

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    zato sto bi moglo raditi probleme kad krene u skolu, kod citanja i pisanja
    Komisija za provjeru psihofizičke spremnosti uputi dijete logopedu, a onda upadne u istu godinu i polazak u školu i logopedska terapija.

Pisanje i čitanje - nije direktno povezano, ali logopedi uredno djecu pred školu provjere i kakva im je motorika i rade s njima, pa je to odlična priprema za školu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hm, nisam znala da ljudi koji ne govore R imaju problema sa čitanjem i pisanjem. Kakvih problema?
    Lea je izgovarala taj glas, ali krivo - francuski - a slovo je prepoznavala odavno i znala ga je napisati kad ga čuje.

Ukratko, ja joj stvarno ne znam objasniti zašto je morala vježbati logopedske vježbe koje je mrzila, i zašto nije mogla zadržati 'svoje staro R (HR)'

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Martea prvotno napisa Vidi poruku
    ...moja curica je 5 i pol godina i jos uvijek nemamo cisto r i š ali su mi tete i psihologica iz vrtica rekle da ne brinem da ce to doci i da nema potrebe da zurim logopedu...
    Tete iz vrtića i psihologice nisu logoped i bolje je da vi krenete na tretman. Ja sam ih slušala (spike- doći će samo, nema žurbe, mama, još je rano....) pa sad, pred polazak u školu, još ide kod logopeda, i ne zna r,š,s , sve šuška...
    Čita i piše tečno, ali izgovor - užas.
    Treba krenuti na vrijeme, ako je prerano, lako se vratiš kući.
    Obrnuto nije dobro.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hm, nisam znala da ljudi koji ne govore R imaju problema sa čitanjem i pisanjem. Kakvih problema?
    Lea je izgovarala taj glas, ali krivo - francuski - a slovo je prepoznavala odavno i znala ga je napisati kad ga čuje.

Ukratko, ja joj stvarno ne znam objasniti zašto je morala vježbati logopedske vježbe koje je mrzila, i zašto nije mogla zadržati 'svoje staro R (HR)'
    nisam napisala da imaju vec da bi mogli imati
    S. je jako kotrljao r, bas je grleno izgovarao, i l je islo u tom smjeru, pa su nas sa 6. godina (pred skolu) poslali logopedu da se ispravi
    ne znam kako je to povezano, nisam istrazivala, to je objasnjenje koje sam dobila od vrtickog strucnog tima (ne sjecam se vise tko od njih...)
    i tako sam njemu rekla
    da idemo logopedu, koji je doktor za pricanje i koji pomaze djeci da nauce izgovarati pravilno neke glasove

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ne znam rec r pa sam starijoj kceri, koja je imala istu frku, rekla da idemo da ne bi govorila ko mama
    tata je dosta vjezbao s njom i uspjeli su.

mladja do nedavno nije mogla izgovoriti lj (umjesto lj je govorila cisto j) i isto sam joj rekla da ce vjezbat s logopedicom (u vrticu) i ucit govorit lj i normalno je to prihvatila (i bilo joj je fora, logopedica je dosla po samo njih dvoje pa su bili vazni).
    btw - ja sam fascinirana kako ju je zena za cas naucila izgovoriti lj. nakon drugog susreta mala stane pred mene i govori mi 'mama - lj'. ja u nekoj zurbi i odgovaram joj nesto tipa da,da, zlato, je... i sisam dalje. a ona opet 'pa mama! lj!' tek tad sam skuzila al to bi valjda trebalo na onu temu o drugom djetetu

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Recimo, zato što "sa starim R" ne bi mogla obavljati cijeli niz zanimanja (novinarka ili meteorologinja na radiju/televiziji, voditeljica, glumica i da ne nabrajam), a vi ne želite da joj izbor struke bude ograničen "starim R".

Meni se to čini kao solidno objašnjenje.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

E bravo, točno to sam joj rekla! Rekla sam joj da je R puno teže ispraviti kad naraste, a da će možda htjeti biti TV voditeljica ili glumica. Rekla sam joj da neki odrasli jako jako puno moraju vježbati da isprave R a ona ga je ispravila dosta brzo.

Ali ona je rekla da to sigurno neće biti, jer želi biti kemičar.

No, i ja mislim da to objašnjenje nije loše; to je jedino čega sam se mogla sjetiti gdje bi ju neizgovaranje slova R moglo smetati.

jedna zdenka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Martea, imaš pp s kontakt brojem

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E bravo, točno to sam joj rekla! Rekla sam joj da je R puno teže ispraviti kad naraste, a da će možda htjeti biti TV voditeljica ili glumica. Rekla sam joj da neki odrasli jako jako puno moraju vježbati da isprave R a ona ga je ispravila dosta brzo.
    Great minds think alike.

Ali možda će kao kemičarka imati svoju znanstvenu emisiju na telki.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I moja curka je imala problem sa R.... Krenuli privatno sa divnom tetom logopedicom. Pitala je da li se slaže da malo uljepšaju R. Jako je dobro to prihvatila i nakon deset tretmana riješili problem.
    Nju su već klinci u vrtiću znali zezati zbog toga i jako joj je smetalo, tako da je imala dodatnu motivaciju.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mi smo neki dan slušali Magdalenu i Genijalce i sin me upitao što je to logoped. Rekla sam da je to teta ili striček koji djeci zna objasniti kako će pravilno izgovoriti neko slovo, a mama to ne zna tako dobro. I on je odmah rekao da bi išao logopedu naučiti "L" (jer R može). Ja sam namjerno izbjegavala usporedbu sa doktorom jer mu oni nisu mili.
    Mima, pitaj curicu kako misli biti kemičar ako ne može reći zrak ili epruveta.

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znam popriličan broj kemičara koji ne znaju izgovoriti "R" (i ja sam jedna od njih)
    No bolje da ga zna izgovoriti, ako se predomisli u međuvremenu

Ja sam se već navikla na svoje R, da više ne bih mogla ni zamisliti da ga izgovaram ispravno. Išla sam dvije godine logopedici (davno, davno), ali vjerojatno sam krenula prekasno, tek sa 7 godina, i nikad nisam uspjela zavibrirati glas iako ga dobro čujem.
    Uglavnom, bojala sam se da li će moji klinci imati problema, ali svi su prije četvrtog rođendana izgovarali R bez greške; meni je štosno kako Ana automatski prevodi moj izmiksani "R-L-J" u ispravni glas u riječima koje prvi put čuje od mene.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja se iskreno ne sjećam nekog specijalnog pristupa djetetu.

mi smo krenuli logopedu sa 5 zbog nepravilnog "š i č/ć" da bi se ispostavilo da nam je nepravilna sva sila slova, dakle C Č Ć Đ DŽ L Š Ž Z S katastrofa!

prvi mjesec smo vježbali tri puta na dan po sat vremena, kasnije sve kraće, i za nepunih 6 mjeseci mali je imao bolji izgovor nego neki spikeri s tv-a

a šta reći djetetu? pa sad, kako će dijete shvatiti i doživjeti sve te korekcije dosta zavisi od samog logopeda i njegovog pristupa djetetu i načina rada, ali i od stava majke - što manje dramatično mi to doživljavamo i djeca će slijediti taj put. Bar ja tako mislim.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Hvala Jednoj Zdenki na ovoj temi potaknula me da se pokrenem.
    Narucila sam svoju curku za 2 tjedna na prvi pregled na Edukacijsko rehabilitacijski fakultet.
    Javit cu vam kako je bilo.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mi smo bili nekidan na dijagnostičkom pregledu u Suvagu. na taj pregled se ne čeka puno, mislim da svaki mjesec imaju unaprijed određen datum kada naručuju za mjesec dana unaprijed.
    imamo dosta toga za ispravljati, i iako su nam i tete i defektologica iz vrtića rekli da nepotrebno žurimo (ima 4g i 3mj), logopedica iz Suvaga nam je rekla da je njena najiskrenija preporuka otići negdje privatno ako ikako možemo jer ćemo njih čekati minimalno 15 mjeseci.

jedna zdenka koliko dugo se na ERF-u čeka terapiju?

jedna zdenka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mislim da to ovisi o trenutnom interesu. Budući da su oni primarno fakultet, njihovo je "radno vrijeme" time uvjetovano. Na početku prvog semestra frendici su rekli da ne vjeruju da će joj termin za vježbe uspjeti osigurati prije drugog semestra.
    A evo ja sam početkom drugog mjeseca bila na dijagnostici, a prvi termin vježbi nam je 11.3.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

mi smo 2009. u ljeto bili na suvag-u i logopedica nas je uputila da pitamo u vinogradskoj ili domu zdravlja vrapče kad možemo doći na red (jer živimo na terešnjevci pa nam je to bliže od suvag-a). obzirom da se filipu u međuvremenu rodila seka, nije nam previše smetalo tih 4 ili 5 mjeseci koje smo čekali. krenuli smo u vinogradsku i najgore mi je bilo što smo imali termine u rano popodne tako da mi je morao dolaziti dida čuvati elu dok sam ja filipa vozila logopedu (jer vući bebu po zimi u bolnicu je ispalo još gore).
    ispravljali smo r, filip je imao 5,5 godina i išao je prošle godine prvih 7 mjesci pa je imao pauzu preko ljeta i onda još tri mjeseca.
    objasnili smo mu da treba naučiti super izgovarati sva slova prije škole. često je imao pjesmice za napamet i mislim da mu je to bila baš dobra priprema za školu.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Uf, uf i ja polako moram negdje uhvatit termin.
    Naš nepravilan izgovor se bazira na slovu s,z koje izgovara kao i englezi th..a sve zbog dude.
    On zna već neko vrijeme da će ići "doktoru za pričanje". Isto tako zna da taj doktor umjesto pikice ima slikovnice,pa ne očekujem nikakav problem oko prihvaćanja odlazaka na terapiju

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mamitzi koliko ste bili zadovoljni terapijom u vinogradskoj?

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mi idemo u četvrtak na Goljak..već je bila par puta ali je bila manja, no sad imamo problema, nisam joj objašnjavala zašto ide, već što će tamo možda raditi....ali sam joj davno objašnjavala da npr. kod logopeda ako bude krenula na terapiju imati će mikrofon i slušalice, na što se ona oduševila...uglavnom kažem joj obavezno uvijek kad idemo na bilo kakav pregled i kako će on izgledat pogotovo ako će biti malo neugodan kao testiranje na alergiju-ja je volim prije pripremit i nema veći strah vjeruj te, već ga dva dana prije probavi-meni je bitno da ona kad ide kod doktora ne doživi šok, jer neki roditelji znaju reć idemo u par a ono na injekciju..ili neće ti ništa raditi a onda mu izbockaju cijelu ruku na testiranju.....

mene moja nije pitala zašto ide logopedu, možda zato što još nismo počeli s terapijom, onda će sigurno pitati. Uglavnom samoj joj jako smeta što je svi loše razumiju, ne namjerno ju ispravljaju a to nije dobro, jer ona da može izgovoriti pravilno određeno slovo ili riječ ne bi to radila krivo, ne radi to djete namjerno već jer nemože i zato ga ne trebqa ispravljat. Moja se jedno vrijeme počela povlačiti u sebe no na svu sreću brljiva je na mamu i nije ju briga ako ju ne razumiju.
    Sretno!
    Inače ja ne mogu izgovoriti slovo R zbog čega sam silno patila jer sam se željela baviti pjevanjem, zato pusti objašnjenja i strah, samo ga vodi, jednoga dana biti će ti do neba zahvalan!!!!

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Evo javljam se nakon prvog pregleda na Edukacijsko rehabilitacijskom fakultetu.
    Sve je proslo super, curka nam malo suska i prica malo bebasto, ali su nam rekli da se javimo u rujnu jos jednom jer da ce kod nje doci sva slova na vrijeme.
    Profesorica smatra da nece biti potrebe za vjezbama, ali nam je ipak rekla da se javimo u rujnu.

Curkica se malo bojala jer nije bila sigurna sta ju ceka iako smo joj objasnili da se samo razgovarati s logopedicom, te da ce ako treba vjezbati neka slova. Sad kad je pregled prosao vidjela je da to nije strasno i nema vise straha, ako ce trebati ici na vjezbe. Iako mi se cini da je sretna sto ne mora.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •