Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: iskrivljeni prstići na nogama

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno iskrivljeni prstići na nogama

probala sam ukucati u pretražnik, ali mi je izbacio sve ono kaj mi ne treba - od ledenog vjetra do kolica za dupliće... pa evo, otvaram novu temu...

naime, moja curka ima 2,3 god i prstići na nogama joj rastu "krivo". ne svi, samo neki. izgledaju kao da su jako stisnuti skupa, ko da su nagužvani i nemaju mjesta. recimo jedan prstić je nekako sav iskrivljen prema dolje jer su ga susjedna dva tak istisnula... ne znam dal' se kuži i jesam li uspjela barem malo objasniti.. no to nije ni bitno. mislim da ju to ne boli, međutim ne dozvoljava da joj to diramo i probamo ispraviti te prstiće...

zanima me ima li tko iskustva s tim, može li se to ispraviti i gdje...
    u našoj bolnici se na ortopediji (pretpostavljam da to spada u tu granu) čeka više mjeseci i željela bih to izbjeći i radije otići nekom privatno, makar i u zg... znate li kojeg dobrog stručnjaka za male prstiće?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lea je imala jedan prstić prema dolje. Zanimljivo da sam to već potpuno zaboravila!
    (drugim riječima, ispravilo se)

Vježbali smo na Goljaku pa su nam preporučili da odemo i ortopedu, i išli smo, kod dr. Tiefenbacha (privatno).
    On je to pogledao i nije to smatrao problemom.

Bili su nam rekli i da se može stavljati flaster koji podiže prst gore, ali nitko to nije smatrao za neophodno.

Kako joj prsti izgledaju kad stane na stopalo? To su Lei gledali, imaju li svi prsti mjesta kad stoji punim stopalom.

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Kako joj prsti izgledaju kad stane na stopalo? To su Lei gledali, imaju li svi prsti mjesta kad stoji punim stopalom.
    to ću detaljno proučiti navečer, ali mislim da joj stoje isto tak zakrivljeno. barem su joj stajali po ljeti kad je nosila sandalice s otvorenim prstekima...

za taj flaster nikad nisam čula...

thx na odgovoru, utješila si me... mi smo baš jučer navečer razgovarali kak nemamo pojma uopće na koji način bi se to moglo ispraviti... probat ću potražiti i kontaktirati ovog doktora...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To nije neki posebni flaster nego se može zalijepiti flaster tako da diže prst prema gore, kao nekakva vrsta udlage.
    To nam je pokazivao dr. Stanojević, ali iskreno, nikome od nas nije djelovalo kao da bi dijete trpilo taj flaster.

dr. Tiefenbach je ortoped, ima privatnu ordinaciju u Petrinjskoj ulici, ne znam da je baš poseban stručnjak za prstiće ali se do njega može lako doći.

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

malo sam proguglala tog doktora i vidjela da na jednom forumu odgovara na pitanja i naišla i na pitanje koje je slično mojem... u kratkim crtama kaže da je u najvećem broju slučajeva nepotrebna kirurška intervencija i da se to može ispraviti i samo od sebe ili flasterom, udlagom itd...
    nadam se da će tak biti i kod moje curke...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

M. je imala takav predzadnji prst, ko da nema mjesta pa stoji iznad ostalih. MM ima takav prst, a i njen mali bratić ima takav prst. Ja sam to pripisala genima, kad stoji, stopalo joj je normalno, tj svi prsti su na podu

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

u našoj obitelji nitko nema takve prstiće, samo ona...i kod nje su svi prsti na podu kad stoji ali stoje iskrivljeno. na jednoj nozi je to izaženo jače nego na drugoj.

btw zovem danas ortopediju u našoj bolnici da se barem raspitam kako dugo treba čekati na red, međutim, nitko niti slušalicu ne diže...

ivez051 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sara ima na obje nogice srednji prst prema dolje, odnosno, prsti kao da idu jedan preko drugoga. Po savjetu pedijatra, kad je bila beba lijepili smo joj flaster koji je držao prstiće u ravnini i to negdje do 6. mjeseca kada je počela trpati nogice u usta i skidati flaster. Uglavnom, nije pomoglo. Bojala sam se da će joj to stvarati problem kad počne hodati, pa smo otišli kod ortopeda u Lovran. Po njegovom mišljenju, to njoj apsolutno ne smeta, jer normalno hoda, nema žuljeva niti bi bilo što ukazivalo na to da joj taj prst prema dolje smeta. Savjetovao nam je razgibavanje prstića, što smo radili prilikom kupanja, ali Sara baš nije oduševljena sa time, ne voli da joj se diraju prsti na nogama, i kad režemo noktiće to je šou-program. Uglavnom, prestala sam se zabrinjavati oko tih prstića kad sam vidjela da to njoj apsolutno ne smeta, a u zadnje vrijeme (pretpostavljam od hodanja) primjećujem da su joj se pristići počeli ispravljati, tj. prije joj je cijeli srednji prst bio ispod ostalih,a sada je to samo jagodica s noktom, dok me ostatak u ispravnom položaju.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja imam palce na oba stopala iskrivljene poput zagrada )(
    dok sam bila mala, moji starci i prtopedi su imali neopisivu potrebu to ispravit, pa sam dobila ortoze
    nikad me nije bolilo, nije mi smetalo
    palci mi se nisu izravnali, i dalje su krivi, ali osim estetskog, nemam drugoh problema

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ivez051 prvotno napisa Vidi poruku
    Sara ima na obje nogice srednji prst prema dolje, odnosno, prsti kao da idu jedan preko drugoga. .
    točno tak ima i moja curka, ali njoj to nije bilo od rođenja... a bome se ne sjećam kad sam to prvi put primijetila...

ne znam u kojoj mjeri joj to smeta jer hoda ok, ali kad je bosa ima potrebu ispravljati si sama te prstiće i neda nikome da joj to radi, ona mora sama...

evo, baš danas idemo u zg kod dr tiefenbacha, pa ću napisati poslije kaj bu nam rekao...

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

bili smo jučer kod dr tiefenbacha, pogledao je i isprepipao sve prstiće i napisao dijagnozu digitus III superductus l.dex (ak to kome kaj znači)... veli da se može ispraviti, da ne moramo brinuti i preporučio bandažiranje noću kroz 6 mjeseci (ispraviti tj postaviti prstiće u pravilan položaj pomoću flastera) i to samo na desnoj nozi jer veli da će se na lijevoj ispraviti samo. i kad stoji, na lijevoj prstići stoje ok, a na desnoj ne. lakše dišem poslije ovog pregleda...

i samo još da pohvalim doktorov pristup... moja mala nikak ne voli doktore ali s dr tiefenbachom se baš fino "skompala". u toj mjeri da nije htjela izaći iz ordinacije nego je rekla da bi još malo ostala. prvo je s njom malo popričao, onda joj pokazao medvjedića koji će joj prebrojiti prstiće i to joj je bilo baš simpa. pa su onda uzeli jednu kornjaču koja ju je morala malo poškakljati po tabanima i prstićima, i na kraju je jedan pesek gledao kak će doktor sam pogledati prstiće. onda joj je svaki prstić prepipao, svaku kost pogledao a ona nije makla nogu, što recimo meni doma ne dozvoli... baš sam razmišljala kak bi bilo lijepo da svi doktori imaju takav pristup...

ivez051 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moja je isto kod ortopeda bila super i nije ni pisnula dok joj je prepipao sve prstiće, a inače doma to ne voli i buni se.Nama je doc. preporučio razgibavanje prstića, ali ona to ne dozvoljava na dulje od par sekundi. To sa bandažiranjem dobro funkcionira kod malih beba dok su tetive nerazvijene (mada kod nas nije uopće dalo rezultat) a, ne znam koliko ima svrhu kod veće djece (moja ima 2,5 god).

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

sad si mi dala misliti...i moja ima 2,3 godine...
    mm i ja smo se dogovorili da ćemo joj probati lijepiti te prstiće navečer kad zaspi, jer nema šanse da dozvoli kad je budna.
    nadam se da rezultat ipak neće izostati. dr nam je rekao da se javimo u 9 mj. ako nebi bilo poboljšanja, ali da on misli da bude sve ok...

baš mi je žao kaj nisam prije počela nešto poduzimati po tom pitanju...

ivez051 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nema ti druge nego probati. Mene tješi da su se prstići ipak počeli sami ispravljati, tako da kada stoji samo jagodica srednjeg prsta (obje nogice) nije u ravnom položaju, a dok nije hodala cijeli prstić je bio ispod ostalih. Nadam se da joj to neće stvarati veći (prvenstveno estetski) problem kad bude veća.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nemojte brinuti!

Moji su isto tako imali "žgužvane" prstiće!
    P. je kao mali vježbač imao problem i sa senzornom integracijom (pojačana osjetljivost stopala i dlanova na promjenu materijala s kojima je u kontaktu). Puno smo hodali bosi, ali baš bosi, bez čarapica, jer tada je noga najslobodnija i može se prilagođavati i razvijati kako treba. Mislim da puno nas griješi kada djeci obuvamo čvrste cipele, papuče i slično, i na neki način nogu stavljamo u kalup. Potrebno je što više da se noga formira slobodno. Pogotovo ako je ortoped rekao da nije zabrinjavajuće, dakle ne postoji deformacija kosti ili slično. Kako de se tetive razvijaju ako iz se podloži?
    Ista je priča sa spuštenim stopalima - obično djeci obuvamo cipele sa anatomskim ulošcima kao da podupiru stopalo. Tada ulošci preuzmu sva opterećenja i tetive niti ne uspiju "usavršiti" posao za koji su namjenjene - da drže svod stopala. Ovo vrijedi za djecu, kod odraslih je stvar drugačija, i naravno vrijedi ukoliko nije u pitanju deformacija stopala ili neki drugi problem.

Ah, ne mogu si pomoći - zagovornik sam bosonogih.....

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

da te utjesim, ja imam takav prst..jos ide i preko drugog prsta..i ono, nije neki bed izgledam malo ko hobit al boze moj, zato volim japanke ljeti jer mi to malo izkorigiraju :D
    a i moja malena je nasljedila taj hobit prst, lol..pitala sam ortopeda i rekao je da nazalost tu nema puno pomoci, da mogu stavljati malo gaze izmedju prsta da joj se razmicu ali niti ne pokusavam jer sumnjam da bi to trpila, zapravo znam da nema sanse

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

hobit prstići
    allways look on the bright side of life

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •