Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Iskustva sa visokom temp i voltarenom

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Iskustva sa visokom temp i voltarenom

Zubici dvojke u dolazu mom osmomjesecnom sincicu , temp u uhu 40!!!!!!! Lupocet ne skida , ni u kombinaciji sa oblozima,kupanjem, krumpirima, puno tekućine , ma apsolutno ništa!!!! Ibruprofen ajde donekle mu skine i to na 38 , ali samo na tri sata, nakon toga rapidno raste . E sad kakva vi iskustva imate sa voltaren cepicima? Pedica mi je rekla da mu dam pola, pa nakon 6 sati ibruprofen, pa opet voltaren i tak. Uza sve to pijemo antibiotik jer imamo i upalu grla,. Koliko dugo vam je trajala temp kod izlazenja zubica?? Ima li Netko tko je imao problema sa takvom temp iskustvo sa voltarenom???to mi je doista zadnja opcija..... To ili bolnica (((

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ne znam, ja imam averziju prema voltarenu, ni ja ga ne koristim za nista pa tako nebi ni svom djetetu dala. Al razumijem da si ocajna i spremna na bilo sta. Ali...jesi sigurna da je temp od zubica? Koliko to vec traje? Jedino kad je moj malac imao tako visoku temp koju nisam s nicim mogla skinuti je kod trodnevne groznice koja moze trajati i do 5 dana. Koliko znam temp od zubica nebi trebala biti tako visoka, mislim da se krece oko 38, mozda grijesim, ali to procjenjujem po onom sto su mame pisale tu na forumu.
    Nisam ti puno pomogla, al eto, mozda da razmislis o drugim uzorcima. Sretno!

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja nikad ne bih tako visoku temperaturu pripisala zubićima.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Liječnici kažu da temperatura od zubića ne prelazi 38,5. Ako je viša, uzrok je drugi, virusna ili bakterijska infekcija. Možda da ipak odeš do liječnika. Voltaren je po meni prejak lijek, ne želim ga ni sebi davati.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj inikaaaaaa prvotno napisa Vidi poruku
    Zubici dvojke u dolazu mom osmomjesecnom sincicu , temp u uhu 40!!!!!!! Lupocet ne skida , ni u kombinaciji sa oblozima,kupanjem, krumpirima, puno tekućine , ma apsolutno ništa!!!! Ibruprofen ajde donekle mu skine i to na 38 , ali samo na tri sata, nakon toga rapidno raste . E sad kakva vi iskustva imate sa voltaren cepicima? Pedica mi je rekla da mu dam pola, pa nakon 6 sati ibruprofen, pa opet voltaren i tak. Uza sve to pijemo antibiotik jer imamo i upalu grla,. Koliko dugo vam je trajala temp kod izlazenja zubica?? Ima li Netko tko je imao problema sa takvom temp iskustvo sa voltarenom???to mi je doista zadnja opcija..... To ili bolnica (((
    Pa dijete ima upalu grla, otkuda ideja da je temp od zubića??? Vjerojatno ima streptokok, jeste radili bris grla?

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

da dijete ima streptokok ali mu i k tome izlaze zubici , pa je još više nervozan.dala sam mu voltaren , kada se kasnije temp opet digla na 40 ibruprofen.majko mila , uopće se ne želim prisječati ove noći.nosili smo ga na smijene koliko je vrištao iod grčeva. ali bar nije bilo temp ajme poludit ću

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ajme, inika.

Koliko znam, ovako visoka temperatura koja se ne da skinuti može biti zbog upale uha. Pogotovo ako dijete više plače noću. Bolovi od upale uha jači su noću.
    Ja bih na tvom mjestu tražila da pedijatrica pogleda uho.

Naša pedijatrica kaže da zubići nisu uzrok, nego posljedica temperature. Dakle, u temperaturi zubići krenu, a uzrok temperature je nešto drugo.

Kažeš da je streptokok. Koji dan već pijete antibiotik? Trebalo bi biti već nešto bolje. Koji antibiotik ste dobili i koju dozu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bila upala uha ili ne, beba je već na antibiotiku zbog gnojne angine, a zbog te angine i ima tako visoku temperaturu. Nema veze sa zubicima, oni ga čine nervoznijim ali sami po sebi nisu uzrok povišene temperature.
    Nakon dva dana antibiotika bi temperatura trebala krenuti nadolje, ako ne onda smo mi zvali treći dan doktora za savjet i eventualnu kontrolu.

No ono što sam htjela napomenuti je naše iskustvo s ušnim toplomjerom - naravno da smo se preporodili kad smo ga uveli nakon beskrajnih mjerenja u guzi i onda nakon nekog vremena shvatili da on redovitvo pokazuje puno višu temperaturu nego tšo realno dijete ima. Mjerili smo im u uhu, guzi i ispod ruke (jasno mi je da djetetu od 8 mj. me mjeriš ispod ruke), razlike su bile npr. u uhu 40.0 a ispod ruke 39.0.
    I unatoč averziji prema mjerenju u guzi mi smo kod takvih situacija gdje ti je bitno da što točnije znaš temperaturu i odlučiš koji lijek dati, ipak mjerili u guzi (onaj digitalni, traje pola minute, sigurno nije traumatičnije od davanja čepića). Izmjenjivali smo ibuprofen i paracetamol, svaka 4 sata.

Ako i nakon 48 sati antibiotika ima i dalje 40.0 (al ne u uhu) zovi pedijatricu za savjet...i šaljem vibrice da vam je danas bolje 1~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Temperatura u uhu i jest viša nego kad se mjeri pod pazuhom (premda na Srebrnjaku kažu da nije ), ali jest, od pola stupnja do stupanj.

Dakle, probajte mjeriti pod pazuhom ili u guzi, pa ćete vidjeti razliku (guza je isto viša temperatura).

Ovo što Ibuprofen skine na 38 je sasvim OK, pa ne treba niti skidati temp. ispod toga. (ali ako temperatura i dalje ovako divlja da nakon dva sata kreće rasti, a dijete pije antibiotik onda bi ga vjerojatno opet trebala pregledati pedijatrica, tj. antibiotik bi trebao početi djelovati nakon nekog broja sati )

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

inikaaaaaaa s obzirom da maleni ima visoku temperaturu uz antibiotik vrlo je vjerojatno da ima i virozu na koju antibiotik ne djeluje...tako je nama bilo, a na brisevima potvrđeno i upala i viroza...
    u bolnici su nam rekli da kombiniramo Lupocet (svaka 4 sata) i Dalsy (svakih 6 sati) neovisno jedan o drugome...to nam je pomoglo da smo temperaturu mogli držati pod kontrolom

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ne kažem da je to i tu slučaj, ali često roditelji daju premalu dozu antipiretika koji onda naravno ne djeluju i pa zaključe kako paracetamol ili ibuprofen ne skidaju temperaturu nego se uhvate tih omraženih voltaren čepića. Paracetamol se daje u dozi od 10-15 mg/kg djeteta, a ibuprofen 5-10mg/kg djeteta (ako je temp. toliko visoka onda 10mg/kg).

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Jani Ibuprofen nikada nije djelovao, puno bolji je bio Panadol baby sirup.

Potpisujem sve kaj je Boxica napisala, da je to ziher komb. viroze i bakt. upale. Mogla bi recimo biti trodnevna groznica. Koliko već ima tu temepraturu? Iako, s uhom se nije šaliti, ali ako i jest upala uha, bakterijska je pokrivena, a virusna se lječi baš tako kako radiš, simptomatski.

Inače, mi smo kod nemogućnosti skidanja temp kombinirali Panadol i Ibuprofen svakih 6 sati, dakle svaka 3 sata bi dobila nešto od toga dvoje.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da, i ja bih ti preporučila da iskontroliraš koliko daješ tog Lupoceta - može se dati 10-20 mg/po kili težine, pa pomnoži kile i izračunaj koliko treba sirupa (5 ml sirupa = 120 mg paracetamola), paracetamol i ibuprofen se mogu kombinirati, samo treba paziti na ukupne dnevne doze jednog i drugog.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

moji nisu nikad imali temp preko 40, ali da jesu vjerojatno bih, ovisno i o općem stanju što mi je i važnije od same temperature, otišla i na hitnu
    no, po pitanju voltarena - osobno ga nikad djeci nisam davala niti ga imam doma jer uvijek počnem s paracetamolom i to ne prije 39, pa ako ne spusti do 38 jer sve više od 1 stupnja je preveliki šok za organizam, posegnem za ibuprofenom. no kako smo prošle godine imali gadne upale uha s temp 39,5 kod pedijatrice odmah bez ijednog pitanja i odgovora daju voltaren čepiće i upućuju dalje (iako sam uredno rekla što sam ja i kada dala za skidanje temp.
    nas su poslali u zaraznu i tamo su me naravno ponovno pitali što smo i kad dali protiv temperature i kad sam rekla da je pedijatrica dala voltaren svi odreda i doktori i sestre su popadali u nesvijest jer da se "voltaren uopće ne daje maloj djeci" iz razloga što prenaglo i prejako spušta temp i izaziva pothlađivanje. činjenica je da je temp sa 39,5 za sat-dva već bila na 36,5, a kasnije i ispod 36 što ni meni nije baš bilo jasno, a pogotovo ne svejedno, te su po tome što je imao hladne ruke i nisu mogli nikako pronaći i ubosti venu za braunilu zaključili da je pothlađen od voltarena (?!).
    kad sam to kadnije spomenula pedijatrici rekla mi je da što oni znaju da nas sigurno nije mogla poslati bez ičega pa da u autu dobije napadaj febrilnih konvulzija (koje btw. nikada ni prije ni poslije nije imao). tko sam ja da se s njom svađam, ali ono što je zapravo važno kod febrilnih konvulzija koliko sam uspjela čuti je upravo da se visoka temepratura ne skida naglo jer upravo ti šokovi navodno izazivaju napadaje, no dobro.
    uglavnom, sad svaki put kad djeca kure i idemo pedijatru sa sobom nosim ibuprofen u slučaju da mu oni požele nešto dati, iako i prije samog posjeta doktoru uvijek dam nešto ako prelazi 39.
    iako oni kažu da treba i ako prelazi 38, ali ako je opće stanje dobro ja čekam 39, a ako nije onda više dam radi bolova, nego radi temp

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Upravo tako, mom je djetetu jedan cepic voltarena, dan na savjet pedijatrice, izazvaoi prenaglo skidanje temp. i epi napad! Nikad više.

I ibubrufen dajem samo kada je temp. preko 39. Ako je temp. 40. ja bi sasvim zadovoljna bila da ju lijek spusti na 38., to je skroz OK.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

pa lijek prvog izbora bi trebao biti paracetamol(lupocet,panadol) pa ibuprofen pa tek onda voltaren
    ali nije svako dijete isto i ne reagira isto
    nama npr paracetamol uopče ne djeluje ali niti malo,ibuprofen snizi temp ali ne puno i ne dugo najbolje reagira na voltaren ali ja svom
    djetetu temp skidam tek kad je preko 39,5
    ali to nemogu preporučiti nekom drugom jer neznam kako njegovo dijete reagira
    i da temp se spusti najviše do 37,5

i definitivno bebi od par mjeseci ne bi dala cijeli čepić

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

O ovome je već bilo puno riječi ako se ne varam

Najprije svakako treba pokušati s paracetamolom jer od navedenih lijekova ima najmanje nuspojava i djeluje centralno i skoro je netoksičan u kratkotrajnoj primjeni pa ne treba brinuti radi malo veće doze.

Ibuprofen je obično drugi izbor. Osim što je izvrstan antipiretik, jako dobro djeluje i protiv bolova pa ga se preporuča i kod jakih upala uha. Može ga se kombinirati s paracetamolom, pa ako temp ne padne od paracetamola nakon cca 4 sata treba dati ibuprofen.

Diklofenak (Voltaren - u obliku čepića) bi trebao biti zadnji izbor za antipirezu kod djece jer ima najviše nuspojava i može se primjenjivati isključivo rektalno, a daje se djeci starijoj od 3 godine do 2 (najviše 3) puta dnevno.

Djeci se ne smije davati preparate na osnovi acetilsalicilne kiseline (Andol, Aspirin). Mogu kod djece uzrokovati tzv. Reyov sindrom, teško oštećenje jetre i mozga s visokom smrtnošću.

To je recimo izvješeno u čekaonici naše ped. ordinacije, neovisno o ovom gore slučaju koji sam navela jer btw. moje dijete je imalo godinu i pol kad su mu dali voltaren čepić, npr.

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Drage moje evo me opet, bili na kontroli i jos jednom vadenju krvi, uza sve navedeno sad jos imamo i gripu!!!!!! Dobit ću zivcani slom!!!! Malac nije ništ bolje, rekla sam danas pedicj za grceve koje je imao po noći , ali je ona rekla da je to vrlovjerojatno prije uzrokovao ibruprofen koji ide direktno u zeludac nego voltaren cepic!i jos , dala sam mu i nešto veću dozu, ona je prepisala 4 a ja luda mu dala 5 ml ibruprofena! Jest da je duže bio bez temp , ali je dobio strašna grceve!! Nosila sam ga cijelu noc, dušu je isplakao jadno moje

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

mi smo u vinogradskoj prošli kratku edukaciju o skidanju temp nakon što je F. završio u bolnici zbog febrilnih konvulzija. sestra je rekla da se voltaren čepić treba dati tek nakon 39,5 mjereno ispod pazuha. trećina čepića (F. ima oko 13kg). ne ranije upravo zbog pothlađivanja. prije toga temp se skida kupanjem i paracetamolom na temp 37,8-38,5, a ako je 38,8-39,5 ibuprofenom. a prvo što nas je pedijatrica pitala kad smo joj došli nakon što je u subotu zakurio je zar mu nismo davali voltaren čepić na 39.

i da, ja se radije oslanjam na živin toplomjer nego na ovaj za uho.

(napominjem da se temp snižava ranije nego inače kad je dijete imalo febrilne konvulzije. čak i u tom slučaju, voltaren čepići su zadnja opcija i to kod vrlo visoke temp.)

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Inikaaaaaa, možeš se, pliz, malo smiriti, ha ?

Jesi sama s malenim ili ti ima još tko za pomoći?

Sve će biti OK!

Kod malenih je sve burno i zato još više izgleda dramatično.

Ali, ako ikako možeš, daj popij kamilicu ili matičnjak da se malo opustiš.

Neće ti se on umiriti dok god osjeća da si ti izvan sebe, ma znaš to!

I, kako je meni zbog kolika savjetovao dr.Jovančević, napravi atmosferu u

kući "da bude dosadno" - tek malo prigušenog svjetla, ugasiti radio,TV,

djetetu tiho pjevušiti i leći kraj njega - da se ne iscrpljuješ nošenjem ako

mu ovako odgovara.

Nisi napisala: jel vam sad ordinirala neki lijek ili ne?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

da bi kupanje bilo učinkovito, treba trajati najmanje 20min.

slažem se s Teicom, pokušaj biti mirnija jer i bebač osjeća tvoju nervozu.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko ocekujete da se temp spusti nakon danog lijeka? Meni je nerealno ocekivati da se temp. sa 40 spusti na 37, pa kad lijek prestane djelovati opet skoci na 40. Meni je vazno da vidim da se temp. spusta, ako je pala ispod 39. uopce se ne brinem, onu oko 38 uopce ne skidam.

inikaaa, ocekivano je bilo da ima neku jaku virozu kada pod antibiotikom tako jako kuri. Znam da je tesko, drzite se.

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Hm, mene je ta temp. izludila nedavno kad mi je stariji imao 3 dana 40. Ni paracetamol ni ibuprofen nisu mogli skiniti, nakon pola sata-sat bi bila opet na 39.8. To je bilo ludilo. Dežurna pedijatrica kaže da je dovoljno da skine na 38, e kad bi moglo bilo bi dobro ali se ona nije spuštala. Tek kad sam dala voltaren se jako spustila, naravno nije ni to bilo dobro. Tri dana smo ga praktički stalno tuširali da mu bude lakše, držali obloge od vode... I tako smo kasnije izdržali s kombinacijom paracetamola i stalnog tuširanja, 4. dan je bio ok

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Inikaaaaaa, kako ste?

Ajde da čujemo i dobre vijesti !

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ajme , dobro smo već evo kurili tri dana !!!! nakon toge temp je počela padati da se razummijemo , temp od 38 je super , ona je dapače i korisna , kikic , mi smo imali isti slučaj , ajme drago mi je što je ovo iza nas ))

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Moj sin nikada nije imao tako visoku temperaturu. Što se tiče voltarena imala sljedeću situaciju. Dala sam pola žličice lupoceta(nicao mu je kutnjak). Taj dan samo pola žličice lupoceta i ništa više. Navečer sam mu mjerila temperaturu kada ono 35,0. Zamrla sam od straha! Nikako ga nisam mogla ugrijati, nikako. Što sam više utopljavala, on se je više znojio, ali temperatura nije rasla. Nazvala sam Klaićevu i objasnila situaciju. Pedijatrica je bila jako ljubazna i odmah me je pitala- nije vam valjda palo na pamet dati mu voltaren?! Naravno da nije. Ne bi mu dala nikakav novi lijek bez konzultacije sa pedijatrima. Upozorila me je da se tako maloj djeci ne daje voltaren. Sada, je u pravu ili nije. No upamtila sam dobro- voltaren nikada bez savjeta sa pedijatrom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •