drage mamice,
molim Vas pomoc i savjet. Trenutno sam u 16. tjednu trudnoce i za 2 tjedna imam pregled, na kojem mi je doc rekao da ce mi dati uputnicu da idem na triple test. imam 24 god i ovo mi je prva trudnoca. sad mi je zao sto nisam prije pitala doktora, ali nisam se snasla. Zanima me zar se triple test ne radi zenama starijim od 32. godine ili ako se sumnja na abnormalnosti fetusa? Sad sam sva preplasena i nije mi jasno zasto ce meni raditi taj test, dali to znaci da sumnja u nesto ali mi nije htio reci da me ne prepadne prije vremena? Inace na zadnjem pregledu (13.tjedana) je izjavio da je bebica jako zivahna, sto je dobro, gledali smo ju na ultrazvuku, jedino sto je bila par mm manja nego sto bi zapravo trebala biti pa je rekao da je vjerojatnije dan-dva mladja. Ali mi je rekao da se time ne zamaram. Sad me prijateljice koje su vec iskusne mame u cudu gledaju kad kazem da idem na triple test, kazu da nije uobicajeno kod mladih trudnih ukoliko je sve u redu. Inace u obiteljskoj povjesti nema nikakvih abnormalnosti. Molim Vas za savjet - tko je od Vas imao slicnih iskustava ili poznaje nekoga? Da li je to znak za uzbunu ili opceniti test koji se uglavnom provodi i mladjim i starijim trudnicama.
Srdacan pozdrav i unaprijed hvala
Zabrinuta mama