suzach prvotno napisa
naišla sam na temu koja me muči već mjesecima.... moram se nadovezat... trudna sam 6,5 mjeseci
Imam 26 godina. Čovjek bi rekao zrela za trudnoću u potpunosti. I ja sam to mislila sve dok nisam ostala trudna. Naime, nisam udana, u vezi sam sa budućim suprugom već dobrih 7 godina. Zašto se nismo oženili? Samo ću vam reći kako je uvijek nešto drugo bilo važnije od toga. Moja trudnoća nije ostavila dobar odjek u obitelji. Ja sam jedna od onih crnih ovci koja je upisala težak fakultet i do dan danas ga nije uspjela završiti. Izgubila sam volju negdje putem. Vijest o trudnoći nije nikoga digla na noge od veselja, nitko nije čestitao niti nazvao i to me strašno pogodilo. Počela sam se sramiti svoje trudnoće jer sam postala veliko razočaranje za dobar dio obitelji. Osudu u njihovim očima ne mogu podnijeti zato sam se otuđila od svih, čak i od prijatelja, kako bi maknula taj sram od sebe govoreći kako mi nitko ne treba i kako mogu sve sama. Živim sa dečkom, potpuno sam ovisna o njemu financijski. Ne uživam u trudnoći već se mjesecima skrivam u svojoj sobi i paničarim kad vidim kako mi se tijelo mijenja.
Dečko se čini sretan, samo jako rijetko spominje dijete. Radi cijeli dan i rijetko ga vidim. Mislim da ga muči 100 stvari, a ne želi mi to priznati.
Znam se probuditi usred noći, maziti svoj trbuh i osjećati kako me dijete sve više i više gura, udara, lupa. Kao da mi želi reći da je tu i da je ovo zaista stvarnost. Osjećam se tako samo.....usamljeno, izgubljeno.... Ponekad ne znam kud da se okrenem, kamo da idem, što da radim, što će biti od mene, kako ćemo s djetetom, hoću li mu moći priuštiti išta u životu... Milijun pitanja koje me bude ujutro i s kojima idem spavati navečer... Dijete nije neželjeno, samo je tu prisutan toliki strah i panika koji mi ponekad ne dopuštaju da se dignem iz kreveta, pustim svjetlost u sobu i uživam u svom djetetu. Fali mi obitelj koja će se veseliti skupa sa mnom. Samo da me pitaju je li s mojim djetetom sve u redu. Tražim li previše?
Živimo u vremenu kada je važno imati posao... a ja ga nemam.... ljudi me gledaju kao da ne želim raditi, kao da sam lijenčina, a ja bih najrađe htjela ići raditi....
Toliko sam ponekad jadna da se dignem ujutro i krenem tražiti posao, a onda pogledam trbuh i sjednem na stolicu i ne mičem se satima s jednog mjesta...
Znam da ovo zvuči koma, al si ne mogu pomoći.......