Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Obračun bolovanja

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Obračun bolovanja

Pokušala sam naći po drugim topicima, ali nisam našla odgovor.
    Kako se obračunava bolovanje? Malo me sramota to pitati, ali nikad nisam bila na bolovanju osim na porodiljnom, a sad mi je doktorica otvorila zbog gripe. Koliko sam skužila dobit ću 85% od plaće samo za te dane provedene na bolovanju i to mi isplaćuje poslodavac odnosno škola? Ostali dani u mjesecu se normalno obračunavaju? Netko mi je rekao da se dobije 85% plaće za cijeli mjesec, to je sigurno kriva informacija( i bio bi mi preveliki gubitak)? Ulaze li u prosjek za obračun honorarni sati, smjenski rad? Pliz nemojte mi se smijati zbog ovih pitanja.

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Izračunaš kolika ti je satnica za taj mjesec. Bruto plaća/dane u mjesecu tu računaš samo radne dane, npr za veljaču je to 20 dana što je 168 sati.. Bolovanje ti se samo računa na dane/sate koje si bila na bolovanju. Ako je to 5 dana to je 40 sati i samo za tih 40 sati ti je iznos 85%. Ostatak kad nisi bila na bolovanju ti je kaoi inače.
    Nadam se da sam ti je sada jasnije.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Hvala ti, sad kužim. Još me samo zanima pošto imam honorarne sate jel i oni ulaze u satnicu? Dakle to onda ne bi bilo 40 nego više sati. I smjenski rad se tu ne računa?

Galija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Nemam odgovor, ali imam pitanje.

A što je s naknadom za bolovanje za djecu do 3 godine starosti? Čula sam da do 3 god. starosti (moj sada ima 2,5 god) ne uzimaju ništa, a opet kada sam dobila obračun plaće za prosinac čini mi se da su mi ipak uzeli (i to dosta). Bila sam 3tj. na bolovanju.
    Gđe. u računovodstvu su mi nešto objašnjavale, ali to je bila komunikacija tipa "ďjed šumom, baba drumom", tako da mi i dalje ništa nije jasno.
    Dakle oduzimaju li za bolovanje za djete do 3 godine ili ne?
    Hvala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •