ja mislim da najbrži prst ne bi trebao biti jedini uvjet
mislim da ni nasumično biranje nije fer
mislim, nije fer ni da se šifre dijele u radno vrijeme (zbog onih koji se ne mogu tad prijaviti)
kao što nije fer ni da se dijele nakon radnog vremena (zbog onih koji nemaju pristup netu od kuće)
mislim, nije ok ni da se dijele internetom jer nemaju svi pristup netu
kao što nije fer ni da se dijele telefonom jer nemaju svi mogućnost visiti na telefonu usred radnog vremena

kako god okreneš neće biti fer
mi se trudimo biti što poštenije kod dodjele šifri. stvarno se trudimo. ali ne možemo nikako naći sistem koji bi sve zadovoljio. iako bismo, naravno, voljele.

možemo razmisliti o prijavama koje bi trajale duže, npr. od danas u podne do sutra u podne. da kriterij nije najbrži prst. da prednost imaju oni koji su se već prijavljivali za prethodne rasprodaje a nisu dobili šifre, i oni koji su već prodavali i s kojima imamo dobra iskustva, ali i novi prodavatelji (jer ako njima ne budemo davali šifre, neće se više javljati). trebalo bi onda valjda izraditi tablice i odlučiti postotak ovih i onih. npr. 50% starih, 50% novih (od kojih 1/2 se nisu nikad prijavili, a 1/2 su se već prijavili ali nisu uspjeli dobiti šifre). dakle, kad odredimo postotak ovih i onih, onda idemo metodom slučajnog odabira. bi li to bilo fer?

i, svakako, ostaviti nekoliko šifri za one koji se ne mogu prijaviti internetom (oni bi se mogli prijavljivati telefonom).

ja se samo bojim da bi opet hrpa ljudi bila nezadovoljna, a mi bismo poludile slagajući te tablice
ma ne znam, komplicirano je to.
vjerujte, voljele bismo da svi budu zadovoljni, ali bojim se da to neće nikada biti moguće