-
obično je na većini portala oglašavanje fizičkih osoba besplatno do 2 oglasa koja traju čak i po 3 mjeseca. agencijama naplaćuju jer im je to posao i jer imaju puno aktivnih oglasa
a, da, što se pronalaska kupca tiče ni agencije ne rade baš ništa drugo nego daju oglas na portalima, dok fizička osoba može i oblijepiti kvart oglasima za što se već nekoliko nas složilo da je najučinkovitije, a agencije se koliko mi je poznato takvim stvarima ne bave. dakle, agencija eventualno može pomoći onome tko nema baš nikakva iskustva s kupoprodajom nekretnina i ne zna što sve i gdje mora učiniti, odnosno radi izrade potrebne dokumentacije. onaj tko je i jedanput prošao kupnju ili prodaju nema potrebe to raditi preko agencije. po meni je možda zbog količne i opsega posla puno logičnije angažirati agenciju prilikom kupnje nego prilikom prodaje stana jer kupac ima više toga za obaviti.
što se pak tiče cijene, važno je na početku postaviti neku realnu cijenu kako bi se potencijalni kupac uopće zainteresirao doći pogledati, pa da se uopće može dobiti prilika za pregovaranje o spuštanju cijene. ako je cijena u startu previsoka, masa će ljudi odreagirati da je to puno i zahvalit će se odmah pri telefonskom pozivu. a opet treba ostaviti i dovoljno mjesta za spuštanje cijene ukoliko bi na licu mjesta zainteresirani kupac bio spreman na dogovor.
to su recimo moja iskustva
Posljednje uređivanje od Stijena : 12.02.2011. at 11:14
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma