Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Rojazol vaginalete u trudnoći

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Rojazol vaginalete u trudnoći

Trenutno sam u 15. tt, a zbog streptokoka izoliranog na brisu cerviksa dobila sam antibiotike (klavocin) i rojazol vaginalete (da ne dobijem gljivice uz antibiotik).
    Zanima me je li itko koristio rojazol vaginalete u trudnoći, jer me je isprepadala napomena da se koriste u slučaju kad moguća korist za trudnicu prevladava moguće rizike za fetus.

Budući da sam jutros počela sa atb, nadam se brzim odgovorima i unaprijed zahvaljujem.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa čuj, ne moraš ih upotrijebiti odmah, nego AKO dobiješ gljivice, a to možeš pokušati prevenirati na neki drugi način. Recimo kontrolom prehrane i uzimanjem probiotika.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma pijem probiotički jogurt, ne jedem slatko...
    ali kako ću znati jesam li ih dobila ili ne? (mislim da nisam imala gljivice nikada, pa ni ne znam)

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Proguglaj simptome, uglavnom karakterističan iscjedak i svrbež.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

možeš piti i lactogyn, probiotik specijaliziran za vaginalnu mikrofloru. kupuje se u ljekarni.
    ja sam to pila kad sam bila trudna i na terapiji Klavocinom, zbog upale uha. nisam dobila gljivice.

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja ne bi koristila vaginalete ako ti ih je propisala preventivno. Eventualno bi pila Lactogyn.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    Zanima me je li itko koristio rojazol vaginalete u trudnoći, jer me je isprepadala napomena da se koriste u slučaju kad moguća korist za trudnicu prevladava moguće rizike za fetus..
    ja sam ih koristila...bila sam 19 tt trudna...ništa se nije desilo...

a što se tiče ove napomene to ti piše u svim uputama koje se nalaze u lijekovima koje trudnice kao smiju piti...čisto da se proizvođać osigura...

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

pinky ja sam u trudnoci pila antibiotike i dao mi je ginekolog rojazol vaginalete, bas isto da nebi dobila gljivice. nisam ih odma pocela stavljati, tek sam neki 3 dan osjetila malo neko peckanje, stavljala ih neka dva i sve zavrsilo ok

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala cure!!!

kupila sam i ja lactogyn, pijem radije te tabletice nego rojazol. ako osjetim da gljivice napadaju, ubacit ću koji rojazol.
    nadam se da neće, jer sam do sada uvijek uz atb pila lactogyn (nisam bila sigurna smije li se u trudnoći, ali provjereno je - smije) i uvijek bi prošla bez gljivica.
    nadam se da će tako i ovaj put.

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

i ja sam danas dobila od svoje doktorice rojazol, nadam se da če biti sve u redu, nikako nije zadovoljna mojim iscjetkom ( već 2 puta koristila canasten vaginalete ) i nikako da se popravi.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ja sam stavljala s 8 tjedana trudnoće i za sad je sve u redu

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

ako ginekolozi to propisuju vjerojatno su sigurne za korištenje u trudnoći.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

meni su u petrovoj dali klavocin radi trombova, pitam ja njih a šta ću dobit protiv gljivica kažu oni meni to ćemo rješavati kasnije, come on ljudi...poludila sam i poslala muža po Lactogyn (tad sam bila 5 dana u bolnici) i nisam dobila gljivice, tako da bi se usudila reći da vaginalete ne treba ni stavljati ukoliko pijete pojačanu dozu Lactogyna od prvog antibiotika.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

i da njima je uvijek lakše prepisat vaginalete i rješavat posljedicu umjesto da daju nešto prirodno i posve neškodljivo kao Lactogyn i sprječe na taj način nastanak gljivica. Pinky, prestani više čitat šta piše u uputstvima lijekova ha,ha,...samo se bezveze ždereš zbog toga

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    meni su u petrovoj dali klavocin radi trombova, pitam ja njih a šta ću dobit protiv gljivica kažu oni meni to ćemo rješavati kasnije, come on ljudi...poludila sam i poslala muža po Lactogyn (tad sam bila 5 dana u bolnici) i nisam dobila gljivice, tako da bi se usudila reći da vaginalete ne treba ni stavljati ukoliko pijete pojačanu dozu Lactogyna od prvog antibiotika.
    ovo sa klavocinom i trombovima me JAKO zanima.
    opet ja sa uputstvima - piše na klavocinu da se javim liječniku ako uzimam lijekove protiv zgrušavanja.
    ajde molim te, prosvijetli me - jel klavocin zgrušnjava ili dodatno razrjeđuje?
    ja sam smanjila dozu fragmina sa cijele 5000 jedinica inekcije na pola. nitko mi nije to predložio, nekako mi se činilo ok.

marjetarino avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

i ja sam rojazol koristitla u trudnoci i to dva puta zbog ureplasme i nista nije bilo sve ok

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pinky, nemoj radit na svoju ruku, konzultiraj se sa dr., ja sam primala 6000 jed. Heparina ništa mi nisu smanjivali a čak sam primala intravenozno Klavocin što je još jače ide direktno u krv, znači nemaš nikakve opasnosti ni brige. istu stvar su i ponovili nako nporoda carskim kad mi se ponovno javio moj "frend" tromb, sve isto jaka doza heparina i klavocin. sve prošlo u najboljem redu.

tko ti vodi problem s koagulacijom? Đelmiš ili ..?

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma ne vodi mi nitko. nisu mi htjeli dati uputnicu za hematologa u st-u, pa sam otišla u privatnoga koji je pregledao sve moje nalaze i rekao da uz fragmin nema frke. a frka mi je stalno.
    đelmiš... eh da mi je do njega... ali daleko mi je putovati u zg
    ma da mi barem hoće dati uputnicu za st - odgovor moje dr. je bio - pa šta će tebi hematolog? toliko o tome.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

ja sam dobila neki žuti iscjedak, pa sam u 19 tj. po preporuci ginekologa počela uzimati poliginax vaginalete svaki 3. dan i još ga uzimam, iako sam prije mjesec napravila briseve i sve je bilo OK i nedavno urinokuluru. Inače one djeluju i na neke bakterijie i na gljivice (ne znam za rojazol, možda i on djeluje na bakterije što nije loše u tvom slučaju).
    Na lijeku isto stoji upozorenje, ali kolko mi je objašnjnjeno u apoteci to stoji na skoro svim vaginaletama kako bi se proivođač ogradio.
    Već nakon prve vaginalete iscjedak i peckanje su nestali....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •