Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 119 od 119

Tema: Krafne

  1. #101
    Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    čardak
    Postovi
    3,285

    Početno

    Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Postoji li neka tajna kako ispeći krafne a da unutra ne nastane rupa, gornji dio onda ima tanku koru?

    Našla odličan recept brz i jednostavan i jako fine krafne ali rupa u njima, navodno prašak za pecivo pomaže, help?
    https://zadovoljna.dnevnik.hr/clanak...---325432.html

    ja radila po ovom receptu, ispale su savršene

    edit, i bez rupe
    Posljednje uređivanje od rahela : 12.02.2019. at 17:34

  2. #102
    Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,006

    Početno

    Ja recimo volim i s rupom i bez, možda čak više ove s rupom. Takve sam dugo godina radila, onda doma poželjeli bez, našla (vjerojatno ovdje na forumu) odličan bulletproof recept i odonda derem po tom. Ali voljela bih opet bezrupaste jesti, imaju posebno mjesto u mom srcu.

    Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

  3. #103
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    pa prave krafne moraju biti s rupom. to znaci da si dobro izklofala tijesto
    Ha ha...misliš miksala mikserom

  4. #104
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Ma ja sam bas nasla odlican recept...mekane, pufnaste, brzo gotove nisu uopce masne ne bih eksperimentirala s drugim receptom. A nis...rupu cemo popuniti cokoladom ili marmeladom.

  5. #105
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Ha ha...misliš miksala mikserom

    mikser!!!! kakvo svetogrdje


    mene je baka ucila raditi krofne, naklofala se ja tog tijesta. dida je uvijek bio sudac u kvaliteti. sad mi ne bi palo na pamet rukama ga klofat
    Posljednje uređivanje od spajalica : 13.02.2019. at 07:30

  6. #106
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Ja premjesim par puta jel se to računa? haha

  7. #107
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,528

    Početno

    Ja stavim tijesto preko noci i nema rupu, nego sitno-poroznu strukturu. Je l samo do toga, ne znam. A neki turbo recept nemam, radim po zdravom razumu

  8. #108
    rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Postovi
    2,461

    Početno

    Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Ma ja sam bas nasla odlican recept...mekane, pufnaste, brzo gotove nisu uopce masne ne bih eksperimentirala s drugim receptom. A nis...rupu cemo popuniti cokoladom ili marmeladom.
    Moze recept? Ja nemam nis protiv rupe, dapace!

  9. #109
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Stvarno sam isprobala puno recepata ali ovaj mi je top: http://www.likechocolate.net/2018/01...na-dva-nacina/

  10. #110
    rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Postovi
    2,461

    Početno

    Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Stvarno sam isprobala puno recepata ali ovaj mi je top: http://www.likechocolate.net/2018/01...na-dva-nacina/
    Hvala, probat cu!

  11. #111
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Ja danas opet javi kako su ti uspjele

  12. #112
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Ajmoo krafnice!!! Tijesto se diže

  13. #113
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,241

    Početno

    Budete radili?

  14. #114
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Budete radili?
    Ne. Spekla sam mazanicu se sirom i cvebama, a krafne mi mobiliziraju previše vremena i prostora, moram dugo stajati uz tavu i nije mi se dalo.

  15. #115
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Jesam neki dan, mislim da cu jos sutra ili u utorak fritule. Ovisi kakve budu želje...

  16. #116
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,241

    Početno

    Je i ja sam imala u planu neku zlevku ili slično, onda je veliki reko da neće

    Na kraju curka rekla da hajde da napravimo krafne, i napravile i poslala sliku velikom, sva sreća je da je bio dovoljno daleko da se nije vratio po njih
    Eto ostalo za curku sutra koji komad za gablec sutra

  17. #117
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,820

    Početno

    Kako komentirate ovaj recept?
    Je li neko radio po njemu?
    https://web.coolinarika.com/recept/k...2-0242ac1200a8

  18. #118
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,528

    Početno

    Ne radim krafne po receptu. Ovaj mi izgleda u redu, jedino sto ja manje kompliciram. Činjenica je da ja ne lupam sama tijesto, nego imam mikser. I napravim tijesto dan ranije, ako stignem, pa ga pustim jos preko noci. Prednost - budu lijepe ujednačene sitne rupice u tijestu, nedostatak - dio aroma ishlapi.
    Ove sam godine pekla krafne u nekoj žurbi pa sam ostatke od krugova krafni ponovo zamijesila i vratila u frizider pod plasticnom folijom. Prve krafne su bile odlicne, ali ovo sto sam drugi dan pekla od ostataka tijesta nije bas slicilo na dobre krafne, vanjska korica je bila hrskava, a krafna je u presjeku imala veliku rupu. Nije to bilo loše za jesti, ali nisu to meni prave krafne.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 09.03.2025. at 07:44

  19. #119
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,820

    Početno

    Tako je meni ispalo zadnji put, velika rupa u sredini, jestivo, ali loše sve u svemu. Kvasac je bio problem.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •