Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 119 od 119

Tema: Krafne

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    pa prave krafne moraju biti s rupom. to znaci da si dobro izklofala tijesto
    Ha ha...misliš miksala mikserom

  2. #2
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Ha ha...misliš miksala mikserom

    mikser!!!! kakvo svetogrdje


    mene je baka ucila raditi krofne, naklofala se ja tog tijesta. dida je uvijek bio sudac u kvaliteti. sad mi ne bi palo na pamet rukama ga klofat
    Posljednje uređivanje od spajalica : 13.02.2019. at 08:30

  3. #3
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,351

    Početno

    A kaj nije bolje da je rupa,tak je volio moj svekar

  4. #4
    Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,006

    Početno

    Ja recimo volim i s rupom i bez, možda čak više ove s rupom. Takve sam dugo godina radila, onda doma poželjeli bez, našla (vjerojatno ovdje na forumu) odličan bulletproof recept i odonda derem po tom. Ali voljela bih opet bezrupaste jesti, imaju posebno mjesto u mom srcu.

    Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

  5. #5
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Ma ja sam bas nasla odlican recept...mekane, pufnaste, brzo gotove nisu uopce masne ne bih eksperimentirala s drugim receptom. A nis...rupu cemo popuniti cokoladom ili marmeladom.

  6. #6
    rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Postovi
    2,461

    Početno

    Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Ma ja sam bas nasla odlican recept...mekane, pufnaste, brzo gotove nisu uopce masne ne bih eksperimentirala s drugim receptom. A nis...rupu cemo popuniti cokoladom ili marmeladom.
    Moze recept? Ja nemam nis protiv rupe, dapace!

  7. #7
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Ja premjesim par puta jel se to računa? haha

  8. #8
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,644

    Početno

    Ja stavim tijesto preko noci i nema rupu, nego sitno-poroznu strukturu. Je l samo do toga, ne znam. A neki turbo recept nemam, radim po zdravom razumu

  9. #9
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Stvarno sam isprobala puno recepata ali ovaj mi je top: http://www.likechocolate.net/2018/01...na-dva-nacina/

  10. #10
    rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Postovi
    2,461

    Početno

    Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Stvarno sam isprobala puno recepata ali ovaj mi je top: http://www.likechocolate.net/2018/01...na-dva-nacina/
    Hvala, probat cu!

  11. #11
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Ja danas opet javi kako su ti uspjele

  12. #12
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Ajmoo krafnice!!! Tijesto se diže

  13. #13
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,351

    Početno

    Budete radili?

  14. #14
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,051

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Budete radili?
    Ne. Spekla sam mazanicu se sirom i cvebama, a krafne mi mobiliziraju previše vremena i prostora, moram dugo stajati uz tavu i nije mi se dalo.

  15. #15
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Jesam neki dan, mislim da cu jos sutra ili u utorak fritule. Ovisi kakve budu želje...

  16. #16
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,351

    Početno

    Je i ja sam imala u planu neku zlevku ili slično, onda je veliki reko da neće

    Na kraju curka rekla da hajde da napravimo krafne, i napravile i poslala sliku velikom, sva sreća je da je bio dovoljno daleko da se nije vratio po njih
    Eto ostalo za curku sutra koji komad za gablec sutra

  17. #17
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    12,038

    Početno

    Kako komentirate ovaj recept?
    Je li neko radio po njemu?
    https://web.coolinarika.com/recept/k...2-0242ac1200a8

  18. #18
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,644

    Početno

    Ne radim krafne po receptu. Ovaj mi izgleda u redu, jedino sto ja manje kompliciram. Činjenica je da ja ne lupam sama tijesto, nego imam mikser. I napravim tijesto dan ranije, ako stignem, pa ga pustim jos preko noci. Prednost - budu lijepe ujednačene sitne rupice u tijestu, nedostatak - dio aroma ishlapi.
    Ove sam godine pekla krafne u nekoj žurbi pa sam ostatke od krugova krafni ponovo zamijesila i vratila u frizider pod plasticnom folijom. Prve krafne su bile odlicne, ali ovo sto sam drugi dan pekla od ostataka tijesta nije bas slicilo na dobre krafne, vanjska korica je bila hrskava, a krafna je u presjeku imala veliku rupu. Nije to bilo loše za jesti, ali nisu to meni prave krafne.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 09.03.2025. at 08:44

  19. #19
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    12,038

    Početno

    Tako je meni ispalo zadnji put, velika rupa u sredini, jestivo, ali loše sve u svemu. Kvasac je bio problem.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •