Pokazuje rezultate 1 do 50 od 119

Tema: Krafne

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    karlovac
    Postovi
    1,756

    Početno

    Peterlin, ova caka s limunovim sokom, da li bi to pomoglo da ne postanu izvana crne, a iznutra nepečene?
    (još nisam uspjela speći krafne da bih bila zadovoljna s njima)

  2. #2
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,007

    Početno

    Citiraj ljiljan@ prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin, ova caka s limunovim sokom, da li bi to pomoglo da ne postanu izvana crne, a iznutra nepečene?
    (još nisam uspjela speći krafne da bih bila zadovoljna s njima)
    Kapljica limunovog soka služi da ulje ne potamni pri prženju (iako ja ne pržim nikad više od 2 runde).

    OVo što opisuješ dogodi se kad pregriješ ulje - izvana se tijesto spali, a iznutra ostane sirovo. Ulje mora biti prilično duboko, a negdje sam gore opisala kako se proba je li dovoljno ugrijano - uroniš čačkalicu, a oko nje moraju ići sitni mjehurići. Manje je zlo staviti prvu krafnu u nedovoljno toplo ulje (pa malo pričekati dok ne počne cvrčati) nego pregrijati ulje.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •