Peterlin, ova caka s limunovim sokom, da li bi to pomoglo da ne postanu izvana crne, a iznutra nepečene?
(još nisam uspjela speći krafne da bih bila zadovoljna s njima)
Peterlin, ova caka s limunovim sokom, da li bi to pomoglo da ne postanu izvana crne, a iznutra nepečene?
(još nisam uspjela speći krafne da bih bila zadovoljna s njima)
Kapljica limunovog soka služi da ulje ne potamni pri prženju (iako ja ne pržim nikad više od 2 runde).
OVo što opisuješ dogodi se kad pregriješ ulje - izvana se tijesto spali, a iznutra ostane sirovo. Ulje mora biti prilično duboko, a negdje sam gore opisala kako se proba je li dovoljno ugrijano - uroniš čačkalicu, a oko nje moraju ići sitni mjehurići. Manje je zlo staviti prvu krafnu u nedovoljno toplo ulje (pa malo pričekati dok ne počne cvrčati) nego pregrijati ulje.