-
ne znam kuhat tursku kavu
ne na pravi način
ja je kuham (kuhala sam je, sad sam preljena pa mućkam instant) kao većina neznalica ovdje
koliko šalica vode (naravno da bi mjerila šalicama, nema meni odoka)
toliko puta pola siromašne žličice šećera
zakuhati da se šećer dobro rastopi
maknuti s vatre, odliti jednu šalicu vode, a u džezvu staviti kavu, na svaku šalicu vrhom punu žličicu kave
i još jednu žličicu za džezvu
staviti na vatru da se digne
maknuti na stranu i zaliti onom šalicom vode
znači tipični neznalački način
nego sam se došla pohvaliti da imam filidžane
ako su to filidžani
bakrene "posudice" u koju se stavljaju bijele keramičke "posudice" sa zvijezdom i polumjesecom na dnu
jesu to filidžani?
imam i bakrenu džezvu
i stari bakreni mlinac za mljevenje
i pijem instanticu
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma