Pokazuje rezultate 1 do 50 od 182

Tema: Turska kava...

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #23
    eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Doboj
    Postovi
    859

    Početno

    Davore, ja pravim slično kao u ovom tvom drugom opisu. Razlika, ne stavljam šećer, kafa je puno bogatijeg ukusa i ljepša kada se koristi kocka, ili ako neko može piti gorku skroz, a uz to puno manje šećera se tako upotrijebi. Ja kada stavim u džezvu kafu, malo zagrijem džezvu, dok ne osjetim intezivan miris kafe. Onda prelijem ključalom vodom( tik kad baci prvi ključ, nikako da kuha dugo) . Opet džezvu sa kafom vratim par sekundi na ringlu, tako da pjena postane smeđa. Pravilo o količini: jedna skroz puna čajna kašika 1 šolja od dcl ili jedna osoba. Ja sam primjetila da sud i nije tako nebitan, šro je džezva bolja i kafa je sve ukusnija.
    Čitav opisani postupak traje 8 minuta(od stavljanja vode da kuha u šerpicu do kafe na stolu)-znam tačno vrijeme jer svako jutro prvo stavim vodu pa onda pranje zuba.
    Posljednje uređivanje od eris : 30.05.2011. at 09:31

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •