-
Rastuća mimoza
Dobili smo rastucu mimozu, nesto prekrasno. Visoka je preko 2,5 m u svom vazu je ali ne znamo kako je njegovati...da li netko ima iskustva?
-
Rastuća? Je li to neka vrsta mimoze ili?
Mi imamo mimozu nekih 6-7 godina, rasla je puno u visinu pa su nam savjetovali da je otkinemo u toj grani koja ide u visinu, da se može širiti. Otad stvarno ne ide u visinu a tih prvih godina je stvarno brzo rasla. Kupili smo je u pitaru i presadili u vrt. Zbilja je prekrasna kad procvjeta. Mi smo u Zadru pa joj klima odgovara, čak bi rekla da joj zima ne smeta previše jer bude i kod nas bure i leda ali ništa joj nije. Čak je i snijeg zapadao par godina i pokrio je ali smo je samo stresli od snijega i sve super. Eto, moja iskustva...
-
Da znam staviti slike, stavila bih svoju mimozu u vazi, punu žutih loptica. Po zimi sam ju cijelu omotala winter fliesom, ali sad je slobodna. Nalazi mi se uz južni zid, visoka je oko dva metra i zavezala sam ju uz gurlu. Najesen ću ju presaditi u vrt, isto uz južni zid zaštićenu od bure i uz kuću da uživam u ljepoti. Ja sam prema istoku od Ri pa moram paziti na buru.
Normalno ju zalivam, nema mi neke posebne potrebe.
-
e tocno to, ja bi je isto presadila ispred zgrade ali se bojim da nece prezimiti (mi smo ipak malo sjevernije od Ri), tako da cu je do daljnjeg drzati u svom pitaru u kuci dok vani ne zatopli onda ce na balkon...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma