Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Rastuća mimoza

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Rastuća mimoza

Dobili smo rastucu mimozu, nesto prekrasno. Visoka je preko 2,5 m u svom vazu je ali ne znamo kako je njegovati...da li netko ima iskustva?

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Rastuća? Je li to neka vrsta mimoze ili?
    Mi imamo mimozu nekih 6-7 godina, rasla je puno u visinu pa su nam savjetovali da je otkinemo u toj grani koja ide u visinu, da se može širiti. Otad stvarno ne ide u visinu a tih prvih godina je stvarno brzo rasla. Kupili smo je u pitaru i presadili u vrt. Zbilja je prekrasna kad procvjeta. Mi smo u Zadru pa joj klima odgovara, čak bi rekla da joj zima ne smeta previše jer bude i kod nas bure i leda ali ništa joj nije. Čak je i snijeg zapadao par godina i pokrio je ali smo je samo stresli od snijega i sve super. Eto, moja iskustva...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Da znam staviti slike, stavila bih svoju mimozu u vazi, punu žutih loptica. Po zimi sam ju cijelu omotala winter fliesom, ali sad je slobodna. Nalazi mi se uz južni zid, visoka je oko dva metra i zavezala sam ju uz gurlu. Najesen ću ju presaditi u vrt, isto uz južni zid zaštićenu od bure i uz kuću da uživam u ljepoti. Ja sam prema istoku od Ri pa moram paziti na buru.

Normalno ju zalivam, nema mi neke posebne potrebe.

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

e tocno to, ja bi je isto presadila ispred zgrade ali se bojim da nece prezimiti (mi smo ipak malo sjevernije od Ri), tako da cu je do daljnjeg drzati u svom pitaru u kuci dok vani ne zatopli onda ce na balkon...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •