Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 211

Tema: Vodene kozice

Datum pristupanja
    May 2004

Početno Vodene kozice

Danijel je dobio vodene kozice pa imam dva pitanja. Znam da je bilo već pitanja za vodene kozice, ali nemam vremena sve to čitati.

1. Ima plikove u ustima. Kako da to tretiram? Da li da opet odem pedijatrici zbog toga?

2. Spominjala se neka krema protiv ožiljaka (mislim nakon carskog ili tako nešto). Kako se to zove da mu počnem mazati lice. Ima puno plikova po licu i sav se grebe. Bojim se da će mu ostati ožiljci.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

1. promjena u ustima i ostalim sluznicama su normalne kod kozica. Preporučuje se više puta dnevno mučkati čaj od žalfije (kadulje) 5 minuta, ne i gutati. Nudi mu što više kašaste i tekuće hrane i puno, puno tekućine.
    2. mislim da je bila riječ o nekakavoj kremi na bazi kortikosteroida za stanjenje ožiljka koja u ovom slučaju nikako nije preporučljiva, štoviše štetna jer samo može potaknuti superinfekciju (zagađenje bakterijama) i siguran nastanak ožiljka. Pokušajte ga kontrolirati koliko je maksimalno moguće da se ne grebe, podrezati nokte.
    Nemojte ga mazati tekućim puderom, već ga kupajte u otopini hipermangana ili mažite promjene lavandinim uljem.
    Eventualno dolazi u obzir zbog jakog svrbeža tražiti nekakav antihistaminik od pedijatra.
    za brzi oporavak.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja sam ih imala puna usta i prešli su mi na pluća pa za svaki slučaj nije loše kontaktirati pedijatra . Krema se zove Contratubex ali stvarno nemam pojma jel je za klince kremica . mogu mislit kako mu je

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mislim da se ta krema nanosi tek kad kozice prođu jel nije preporučljivo tretirat kožice sa kremama (mogu se inficirat) a zaboravila sam napisati da kaj se tice kozica u ustima može bit da je razlika kad ih u ustima ima dijete ili ja kao odrasla ......

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Zvala sam pedijatricu (nisam se mogla suzdržati) i rekla mi je da ne dolazimo ako se mali normalno ponaša i pije dovoljno tekućine.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Contratubex nije jedna od ovih na koje sam mislila i može i za klince, ali stvarno nemam pojma kakav je za uklanjanje ožiljka. Mislim da ga može omekšati. :?

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemoj se previše bojati za ožiljke, moj Patrik je izgledao stvarno užasno (ne kaže se uzalud kozičavo lice ) a nema ni jednog ožiljka osim na trbuhu dva jedva primjetna gdje su mu prve dvije kozice izašle.
    Imao je jednu ogromnu krastu na leđima koju je otkinuo, prava rupa je ispod ostala a nema uopće sada ožiljka na tom mjestu.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Bojim se zbog ožiljaka zato jer sam ja zaradila nekoliko stvarno gadnih. Ja imam neku problematičnu kožu. Meni umjesto rupice na mjestu rane izraste koža u brežuljak i to stvarno jako. Bojim se da nisu klinci to naslijedili od mene. :?

Početno

Contractubex. Ni slucajno ne mazati sad, nego, ako vec mislis da treba, tek kad oziljak (ne ranica!) bude skroz suh. Tako mi je receno u apoteci...(nama nije bas bogznasto pomogao)

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

meni ta kremica nije niš posebno pomogla a mazala sam se kao luda sa njom

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Podižem temu

Luka je od jutros točkast. Nema temperaturu i ne svrbi ga jako. Od svega što sam pročitala ovdje zapamtila sam tuširanje i zobena kupka... Mene zanima ima li smisla djeci podizati imunitet za vrijeme bolesti. Ja bih mu dala Echinaceu a i D. koja ih nije preboljela... ustvari samo sam ih ja imala od nas petero i moglo bi biti veselo :/

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ima li netko sad stado koza kod kuće - bit će mi lakše

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cekana prvotno napisa
    Naše stado se polako rasipa okolo, ali je zato navukao upalu uha i grla

Sreća u svemu tome je da su mu koze prošle relativno ok, nije ga nešto pretjerano svrbilo, osim dan-dva predvečer pa sam ga okupala u hipermanganu.... prestala sam koristiti puder nakon drugog dana jer mi nije dao da ga pudram, a ionak su mu se osušile. Sreća je i što ga to uho ne muči baš nešto previše.

Problem je što je manje počeo jesti, a povrće gotovo sasvim izbacio

Puse vama da vas stado što bezbolnije napusti

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Hipermangan: da-ne-da-ne-da-ne :? čuala sam da ima neka dobra kremica... još ga ne svrbi... ali da se pripremimo

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo i nas Moja E i od šogora maleni ima kozice, a zajedno smo u kući pa k nama bolje da nitko ne dođe ! Jaako sam tužna jer moja Elena ima saamo 6 mjeseci, a i ljutaa sam jer nam niti pedijatar, a niti u apoteci nije nitko rekao ništa o upotrebi hipermangana osim da ju kupamo u njemu. A kad sam pročitala ovdje da može izgorjet koža od prejake otopine poludjela saam!! Pa svi se ponašaju kao da mi sve moramo znati! Hvala Bogu na ovom forumu jer da ga nema.....

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

[hipermangana osim da ju kupamo u njemu. A kad sam pročitala ovdje da može izgorjet koža od prejake otopine poludjela saam!!
    A gdje to piše? Ja sam samo između prstiju stavila taj hipermangan pa mi je voda bila ljubičasta. a čula sam da ne smije bit a, na prstima mi ostala fleka koja ne ide dole. Moja trogodišnjakinja je jučer dobila koze, a vjerojatno će i beba. Kako se koristi taj hipermangan? Unaprijed hvala!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa
    A gdje to piše?
    ovdje

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kad su moje cure prošle godine imale kozice, ja sam napunila kadu negdje 10-15 cm i s vrhom noža uzela hipermangan, i otopila to u vodi.Pedijatrica mi je rekla da boja mora biti blijedo, blijedo ružičasta, tek toliko da bude roza.
    Onda bi ih polegla u kadu i s rukom polijevala vrlo kratko i izvadila iz kade. Tako bi se malo osviježile, a nije ih jako svrbilo.
    Jedino je malo bilo problem kaj je E. kozica bilo i u piši, a imala je pelene, pa je trebalo malo duže da se osuše.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moja sestricna ima bebicu staru sest mjeseci koja ima vodene kozice.
    Zanima me da li bebica smije ici van za vrijeme vodenih kozica?
    Pod van mislim laganu setnjicu po dvoristu.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja sam čula da je to tek izrazito opasno, jer vod. koz. trebaju toplinu, a od hladnoće slabije se suše. Me đutim, nisam ni ja 100% upoznata s tim

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I ja sam tako nesto cula, pa me zanimalo.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim da je stvar u naglim promjenama temperature koje se ne preporučaju.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uzmite umjesto hipermangana-zob i napravite kupku
    manje svrbi, kažu barem

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sam kao mala dobila neke tablete ili što eć za alergiju.
    Kad je naša curica imala kozice, spomenula sam pediajtrici da se počela jako grebati i da joj ne možemo objasniti da ne smije jer ima 2 god. i spomenula sam te nešto za alergije ako bi mogli i mi dobiti, tako da nam je preporučila neki sirup. Davali smo joj taj sirup u par navrata kad je bila najveća kriza češkanja. Ipak joj je ostao jedan ožiljak na licu, kojeg je čohnula prije nego smo se snašli i zvali pedijatricu kaj s čohanjem i kako ga spriječiti.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I Sven se večeras osuo, ali nisam još sigurna da su kozice. Prištići su po trbuhu, prsima, ispod pazuha, vratu, po jedan iza uha i tri mala na bradi. Ali to su jako sitni prištići koji liče na one obične prištiće koji kada bi se istisnuli bi iscurila voda. Po ovom opisu bih rekla da su kozice, ali na svim slikama koje sam našla na googlu kozice su krupnije od ovih njegovih. Ništa ga nije svrbilo dok ga nismo počeli pregledavati, e onda se i on počeo grebati. I makar je dosta rašireno po tijelu po broju ih nema jako puno :?

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne mora ih biti puno.

što se tiče veličine kod samija su neke bile jako velike, a neke jako male.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Evo kod nas drugo stado koza.

Kako da joj olakšam kašalj :? (nismo bili kod dr.) tek su joj izbile jutros a sada ju groznica trese i jako kašlje?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Probaj Prospan, na uputama pise da se koristi kod svih vrsta kaslja, i suhih i onih vec zrelih.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ako jako kašlje uz kozice odvedi ju doktoru da ju posluša!!!
    I kozice mogu izazvati upalu pluća (ozbiljniju).

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

joj, bibai... ja bih tebe doma

i mi smo koze, danas 4. dan otkako je izbio osip, samo ih je dvadesetak i nikakvih nus-pojava...

već su sve suhe, pa se nadam da je to - to...

ili?

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Svenu je na kraju urtikarija a ne kozice, ali je u čekaoni kod doktorice bio u prostoriji sa klincem koji ih ima, tako da i mi očekujemo kroz par dana stado.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    joj, bibai... ja bih tebe doma

i mi smo koze, danas 4. dan otkako je izbio osip, samo ih je dvadesetak i nikakvih nus-pojava...

već su sve suhe, pa se nadam da je to - to...

ili?
    To je to. .
    Ne bi me doma, vjeruj .

Cekana, kakva je situacija?

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa

Cekana, kakva je situacija?
    Hvala na brizi danas mi se čini da konačno kreće na bolje, uz biljni sirup, manje kašlje, ali sutra ipak idemo doc-u da ju posluša.... D. mi je najgore prošla, ali je velika pa se kontrolira, a K. siroče malo samo se baca i kuka, ni ne zna što ga je snašlo

Mrkvica246

Početno

Ne snije se ici van kuce kad se dobiju varicele ( vodene kozice ). Mora se doma stati 3 tjedna, jer je organizam oslabljen pa je vise podlozan i drugim zarazama.
    Bepanten plus ili samo bepanten stiti od oziljaka, savjetujte se u apoteci.
    Moj Nik je imao varicele proslo ljeto i rekli su mi da ga ne kupam u kadi jer se varicele sire u vodi.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A mi jučer bili na Sljemenu, htjeli smo "bijeli Božić"...

Ne idemo među ljude, ali na zrak... to da.

bibai, i to je zabranjeno?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mama27
    Moja sestricna ima bebicu staru sest mjeseci koja ima vodene kozice.
    Zanima me da li bebica smije ici van za vrijeme vodenih kozica?
    Pod van mislim laganu setnjicu po dvoristu.
    Bambi
    Ja sam čula da je to tek izrazito opasno, jer vod. koz. trebaju toplinu, a od hladnoće slabije se suše. Me đutim, nisam ni ja 100% upoznata s tim
    I kod nas svi tako kažu i mi smo se toga držale jer bolje tako nego da se polije kajemo. E sad, da li je to 100% tako, to ne znam.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene zanima otkud ovo da je organizam ili imunitet oslabljen zbog vodenih kozica. Ja to nigdje osim u Hrvatskoj nisam cula, niti igdje na netu mogu naci ista o tome.

Ono sto znam je da ih lakse dobijes ako ti je slabiji imunitet (ljudi koji boluju od raka, SIDE i sl.). Znaci, dok si zarazan (cca 2 dana prije nego sto izbiju plikovi dok se ne osuse, cca 5-10 dana nakon sto izbiju), nije dobro hodati oko ljudi ciji je imunitet kompromitiran, oko trudnica koje nemaju imunitet ili oko tek rodenih beba.

Komplikacije od kozica su kod klinaca jako rijetke (jako su opasne za bebe u prvim danima njihovog zivota, te nerodene bebe do 20 mj. trudnoce). Do upale pluca ponekad dolazi kod odraslih koji boluju od kozica.

Al ovo o kompromitiranom imunitetu i do tri tjedna zbog kozica, na cemu je to zasnovano?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

meni je to reklo više doktora, sa raznih područja medicine, pa im onda i vjerujem.

uzročnik je iz skupine herpesvirusa, a mi smo zbog herpesa završili u zaraznoj i bacio joj je imunitet na nulu.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja to kuzim da hrpa doktora iz svakakvih podrucja u Hrvatskoj to veli. Mene zanima zakaj ja to vani nisam nikad cula, niti igdje mogu naci na netu info o tome (ne velim da ne postoji, samo velim da ga ja nemrem naci, a pokusala sam).

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    te nerodene bebe do 20 mj. trudnoce).
    Daj objasni ovu rečenicu, koje su to bebe koje su nerođene sa 20 mjeseci?

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Vjerojatno je mislila do 20og tjedna trudnoće

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ancica, moja mama (med. sestra) kaze da su oni svojevremeno (prije dobrih 30-tak godina, najmanje) ucili u skoli da je podvirus kozica zapravo herpes zoster, koji dokazano skida i smanjuje imunitet. Moja prijateljica koja već dvadesetak godina zivi u Njemackoj, a i sama je lijecnica po struci, tvrdi isto tako (iako i ja nisam guglanjem pronašla vjerodostojnost te tvrdnje)..., ali, ja sam sa 19, kad mi je poginuo tata, iskusila virus herpes zostera na vlastitoj kozi. Lijecenje je bilo dugotrajno, strasno, bolno, a, 6 mjeseci iza toga sam vukla sve moguće bolestine koje su oko mene postojale (a, moram napomenuti da u zivotu osim blagih, čitaj 6 vodenih kozica i jedne gripe), nikad, ama bas nikad nisam bila bolesna.

Sudeci po mojem sinu, koji je prije 7 tjedana prebolio kozice, ova tvrdnja o rusenju imuniteta stoji. Naime, odonda, jos nismo skupili vise od 4 dana boravka u komadu, u vrticu. Te curi nos, te kaslje, te temperatura... da ne nabrajam vise.

Sto se tice odlaska van, nitko ne zabranjuje izlaske apriori, nego preventivno, jer su od kozica izvana, gore kozice iznutra, znaci po svim nutarnjim organima. I to je jedini razlog zasto nije pametno izlaziti van, jer je organizam ranjiviji iznutra pa su veće sanse za pokupit nesto tipa upala pluca, bronhitis i da ne nabrajam dalje. Zato se preporuca ostati u toplom. Sto naravno ne znaci da ne postoje klinci koji bi i kozicama mogli normalno funkcionirati i vani i ne bi ostali bolesni.

Ja sam M. kupala u hipermanganu, doslovce u par zrnaca, da voda bude blago roza i mazala ga kremom koju mi je preporučila mama Pruriced creme, URIAGE. Nema oziljaka i nije se zalio na svrbez. Krema je bas za vodene kozice, dugo na svjetskom, al odnedavno i na nasem trzistu. Nama se isplatila.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Blazenka, koliko dugo si sina ostavila doma nakon kozica.
    Orki su izbile 21.12., a u vrtić će tek 5.2.
    Do tada će, nadam se, dovoljno ojačati.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Apri, on ti je kozice dobio u utorak (i btw, da spomenem, 22. dan inkubacije) i ostao mi je doma puna 2 tjedna. Ne mozes ga drzati pod staklenim zvonom, meni je bilo bitno da vise nema vidljive tockice (iako su neki roditelji vodili djecu nakon tjedan dana u vrtic), tj. da ih ne grebe.
    Ja isto mislim da je ovo tvoje dovoljno, tako je bilo otprilike i kod nas. Meni se poklopio kolektivni godišnji s njegovim kozicama, tako da sam ga mogla malo duze ostaviti doma.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Blazenka, a i ostali, zašto svi govore da je grozno kad odrasli dobe vodene kozice? Naime, MM nije imao kozice ko klinac i stvarno se jako brinem. Moj D.ima 7 godina, a M. ima 4 i još nisu imali kozice, a ja se baš brinem jer neminovno je kad ih oni pokupe da će i MM dobiti.

Prije godinu dana M. je bio u bolnici zbog upale pluća i tada nam je pedijatrica savjetovala da malog cijepimo protiv kozica, jer kao da mu je već ioanko oslabljen imunitet, a da kozice puno puno jaće oslabe isti, pa da bi bilo pametno cijepiti ga. No kako tada nije bilo baš nigdje za kupiti cijepivo, tako je prošlo i dva- tri mjeseca i ja sam odustala od tog nesretnog cijepljenja.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja imam 32 godine i nisam preboljela kozice, Frenki ima 6 mjeseci i naravno nije preboljela kozice, a obje smo bile u kontaktu sa mojom nećakinjom koja se nakon 24 sata osipala - daklem - što mogu očekivati? Navodno dojene bebe ne mogu dobiti kozice .... ali navodno

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Moja dojena beba je upravo preboljela kozice :/

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

i kako to izgleda kod malih beba? Mislim na tretiranje, svrbež...temperaturu

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj ivano prvotno napisa
    i kako to izgleda kod malih beba? Mislim na tretiranje, svrbež...temperaturu
    Neke su mame rekle da su bebači imali samo dvije -tri točkice, skoro da nisu ni skužili da su kozice u pitanju, neki su se osuli kompletno - jako (naša mala susjeda 9. mj.) a moj je K. bio nešto između, dvije su nam noći bile kritične jer se bacao, najviše je imao u podrčju pelene i to ga je valjda izluđivalo, ostalo, temp. slabo i opće stanje vrlo dobro, samo je dva dana bio jako mazast i cendrav.

Čula sam da je Puriced krema jako dobra (ali mi ju nismo uspjeli nabaviti) košta oko 130kn, i možeš s njom navodno mazati cijelu bebu - dok izbijaju

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bebe do 6 mjeseci su pomalo (ne 100%) zaštićene od kozica ali samo ako je mama preboljela kozice. Nema neke čvrste veze s dojenjem.

Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •