Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 211

Tema: Vodene kozice

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Rinama, laički rečeno, dječje su bolesti dječje i zato se drugačije manifestiraju kod odraslih. Moglo bi se reći da virus u biti mutira i odrasle napada odraslije, znači direktno po organima, srce, pluća, bubrezi, sve iznutra, tako da odrasli u biti puno, puno teže prebolijevaju dječje bolesti jer one reagiraju "odrasli" laički rečeno.

Ja sam se bojala za muza, jer ih on kao dijete, navodno nije prebolio. Imao ih je mladji brat, pola razreda, jos je par puta bio u kontaktu sa osobama (u djetinjstvu), koje su imale ili tek dobile kozice, ali niti ih onda nije dobio. S obzirom da "umire" od obične gripe, naša je dokica prvo preporučila test na kozice koji obavlja Zavod za javno zdravstvo u Rockfellerovoj i da ćemo tam dobiti info jel je bio u kontaktu s kozicama i stvorio antitijela ili je imao kozice (tam nam je čovjek rekao da ga mama mozda nije dobro pregledala ili zanemarila posve običan mali prišt koji nije morao izgledati kao kozica). Uglavnom, testirali ga, stvorio je antitijela. Test košta oko 500 kn, ali se radi preko uputnice, tako da ga pokriva zdravstveno.

Svoje sam dijete od početka izbijanja kozica, znači dok se još nisu stvorili mjehurići, ali i onda, cijelog mazala tom Pruriced kremom, po savjetu privatne pedijatrice, ovdje često spominjane na Forumu. Da li je to razlog što nema ožiljaka, nemam pojma. Prvi sam se put susrela s tom kremom i jedino mogu reći, da ona ne stiska kožu kao onaj anestin, tj. puder za kozice koji se više ne preporuča. Meni se osobno činilo da se ti plikići uopće nisu razvili, nego kao da ih je krema razgradila.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a ja čekam da je javi bibai i da mi kaže nešto o tom padanju imuniteta...
    pa onda nešto o kozicama kojih je bilo samo petnaestak (znači li to da nije stekla imunitet)...
    pa onda nešto o tome da su se odmah sušile, plikiće nisam ni vidjela...

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

apricot, ja si nešto od sinoć razmišljam, da se nisu Orkine kozice poplašile kad ste išli u šetnju pa se povukle :/

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne znam: prva se pojavila 21.12., a van smo izašli na Božić.
    ali ni do tada nisam baš primjećivala mjehuriće...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kod samih kozica "pad imuniteta" nije ništa značajniji nego kod neke druge generalizirane infekcije.

Van (i u zdravo društvo) se može kad se sve pretvore u kraste.

Imunitet stiće bez obzira koliko ih je bilo, makar i jedna (prosjek je od 250-500 komada).

Ako nije imala temperaturu, nije imala kontakt s kozicama, nije imala mjehuriće-(uvijek prolaze fazu mjehurića) vjerojatno nisu ni bile kozice.
    Možda je alergija ili je ispikana od nečeg.
    Čak i neke virusne bolesti daju osipe nalik kozicama, ali su one češće ljeti.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lea je npr. od proljeća do jeseni povremeno imala osip za koji bi vjerojatno svatko mislio da su kozice - da nije imala kozice prije toga!

Čak je i medicinska sestra kod naše pedijatrice kad je vidjela taj osip rekla da su t kozice.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

imala je temperaturu, dosta djece oko nje je pokozičavilo...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Onda je ipak veća šansa da jesu kozice,

Citiraj apricot prvotno napisa
    ......dosta djece oko nje je pokozičavilo...
    A ako nisu bile sada onda će ih dobiti.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Blazenka prvotno napisa
    Rinama, laički rečeno, dječje su bolesti dječje i zato se drugačije manifestiraju kod odraslih. Moglo bi se reći da virus u biti mutira i odrasle napada odraslije, znači direktno po organima, srce, pluća, bubrezi, sve iznutra, tako da odrasli u biti puno, puno teže prebolijevaju dječje bolesti jer one reagiraju "odrasli" laički rečeno.

Ja sam se bojala za muza, jer ih on kao dijete, navodno nije prebolio. .
    Muzeva sestra se jucer osula (zubarica, saznala da su 2 klinaca kojima je popravljala zube prije Bozica dobili). Mi smo bili prekjucer kod njih. Sveki kaze da nije sigurna da li je MM imao. Ja sva u panici :shock:

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

hvala, bibai...

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

A da li se mama koja doji moze cijepiti protiv kozica?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo i nas u stadu.
    još nismo bili kod doktora, ali mislim da je to to:

jučer je imala dva mala sićušna prištića na licu i to je bilo to.
    danas su se ta 2 pretvorila u plikiće, te je dobila još točno 8 prištića.

temperatura 37, znači ništa

svrbi ju malo, pomaže kad pušem po koži :D

super je volje, opće stanje genijalno.

nadam se da ni neće bit puno gore 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da, vrtić je zadnjih mjesec dana poluprazan zbog kozica

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

lutonjice, mi nismo ni bili kod doktora, samo smo nazvali da nam upiše u karton. počela ona: "mažite hiper... ma vi ćete ionako sve po svom"

i tako je završilo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a mi smo išli da nam ih potvrdi, pogotovo jer ih je tako malo i sićušne su. ona ih sad ima već 2 dana, a svega ih je 10, jutrošnji plikići se već posušili - a bili smo u čekaoni s dečkom koji ih je dobio tek noćas i on je bio osut od glave do pete, milioni kozica.

uglavnom, zara je i dalje super, čak ju i ne svrbi (ja pripremila zobenu kašu za svaki slučaj)

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Meni H od jucer kuri 39, na 38 padne nakon Lupoceta. Nema nista: ni simptome viroze (ne curi nos, ne kaslje..nis nis..) niti jednu tockicu nigdje. Super dobre volje. MM je slucajno navecer skuzio da mu se cini vruca, a ono 39!!!! Idemo popodne kod dr. da je pogleda. Nekak mi ne odgovara po danima inkubacije i kontakta s tetom da bi bili kozice :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemojte još ići doktoru ako nema nikakve simptome - neće ni doktor biti ništa pametniji.
    oni uvijek kažu da počekaš 2-3 dana s temperaturom, dok se bolest ne razvije pa da se vidi što je.

jedino ako ti se čini da joj je opće stanje stvarno loše, onda otiđi.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Ma mene je strah visoke temperature, zadnji put je imala groznicu, sva se tresla na 39, pa smo usred noci jurili na Hitnu. Osim toga ja sam PANICARKA 1. klase

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo i nas.
    Od jučer imamo kozice. Mi smo išli doktoru, ali ne zbog kozica. Naime, jučer ujutro smo spremili kofere i sve da krenemo na skijanje. Kad se Ena probudila, bila mi je malo čudna, dosta je kašljala i bila cendrava, kako smo kretali tek u 10 ujutro, izmjerim temperaturu i imala je 37,0, pa reko, idemo doktorici pogledati da nije početak upale grla da znamo zbog skijanja. I tako mi prije skijanja odemo na pregled, doktorica digne majicu da pregleda pluća i - vidi vodene kozice. Mene tako sram, bilo je nekoliko prištića ali ja ih nisam uopće ujutro vidjela jer sam je u polutami oblačila.
    Eto, ništa od skijanja već svi ostali doma. Navečer je imala temperaturu, ali danas ne, iako ima već jako puno prištića.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    a mi smo išli da nam ih potvrdi, pogotovo jer ih je tako malo i sićušne su. ona ih sad ima već 2 dana, a svega ih je 10, jutrošnji plikići se već posušili - a bili smo u čekaoni s dečkom koji ih je dobio tek noćas i on je bio osut od glave do pete, milioni kozica.

uglavnom, zara je i dalje super, čak ju i ne svrbi (ja pripremila zobenu kašu za svaki slučaj)
    isto ovako i kod nas. (osim epizode sa doktorom)
    tako je i ostalo: sa tih 10-15 komada.
    samo tri su svrbile: jedna iznad oka, druga ispod cice i treća na lopatici.

frkice, to sa temperaturom je bilo i kod nas: po noći smo osjetili da je toplija no što je uobičajeno, ujutro je sve bilo super, a predveče izbile točkice. još je malo curio nosić.
    i gotovo.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ajme koliko kozičaraca a kod nas još ništa. Ne mogu vjerovati da ih možda neće dobiti a igrao se sa klincem kojem su tek izbile jedno sat vremena. Danas je 14. dan inkubacije. Čak smo i doček NG otkazali zbog toga.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tražena si!

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa dajte mi više link na pp jer ja ne mogu naći!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Lutonjice, niti Matija nije imao više od 15 kozica! Dugo je vukao /točno 3 tjedna/ po meni, jedan sumnjivi prištić iza uha (zato mi je i bio sumnjiv, jer se koze u principu prvo i tamo pojavljuju), a onaj dan kad mu se taj prištić povećao, ima je 37,2 temperaturu. Sljedeći ništa..., samo izbijanje.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Kod nsa nista jos od kozica, samo temperatura 38-39,2. Izvadili krv, nalaz pokazuje na virus. Ili je neka adeno viroza i sl. ili su kozice. Nisam nis pametnija, malo mirnija jedino. MM se stalno pregledava. Njegova sestra je dobro, polako se sve vec susi. A dosta smo se bojali s obzirom da odraslima zna biti gadno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zara se danas ipak malo više osula , ali svejedno je to puno manje nego što sam vidjela kod druge djece.
    svrbe je samo dvije, iznad cice, i po njima pušemo i onda je bolje. ničim ne mažemo, jel to ok?

brunda, inkubacija traje i do 21 dan.
    zara je svoje koze zaradila u vrtiću, a u vrtiću nije bila od 21.12. znači, inkubacija joj je bila 13 dana ako ih je pokupila baš ono zadnji dan vrtića, a vjerojatno se još i ranije zarazila i imala dužu inkubaciju.

inače, ljetos se igrala s jednom malom par sati prije nego što su toj curici izbile kozice, i nije se zarazila.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne moraš ničim mazati: ja sam poslušala mammuju i stavljala lavandino ulje za dezinfekciju.
    odmoći ne može, a barem lijepo miriše.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gdje da kupim lavandino ulje (to nije ono aromatično, ili mogu i to - takvog ima posvuda)?

jako su joj crvene koze, gadno mi izgledaju, baš se bojim infekcije

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sam kupila u biljnoj apoteci i rekla za što mi treba.
    ne znam baš da ima neka razlika između tog za kozice i onog za mirisne lampe...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok, idem danas kupiti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo da pozdravim sve čobane i čobanice

Leon je imao jaaako puno koza, a temperatura 5 dana i to 39...padala jedino s Ibuprofenom...po noći je MM puhao po onima koje su svrbile, par puta smo ga okupali u hipermanganu jer je bilo ljeto...5. dan njegovih koza sam ja išla rodit Vitu

pedica je rekla da je imao teži oblik ma šta to značilo, uglavnom preživjeli smo...ostalo par ožiljaka od onih prvih i najvećih kozetina...par na licu i par na trbuhu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hm, ovako.
    tražila sam lavandino ulje - u 2 ljekarne su mi rekli da ne smijem koristiti ono eterično jer je to prejake koncentracije.
    u trećoj (subanovoj) ljekarni su mi rekli da niti ne postoji drugo lavandino nego eterično, da je to jedino eterično koje se ne mora razrijediti, ali da svejedno ne bi smjelo na kožu više od jednom-dvaput, te neka ga razrijedim s kantarionovim prije upotrebe.
    i kaj da sad radim???

druga stvar, u svim tim ljekarnama mi je rečeno da je ljekarnama odnedavno ZABRANJENO prodavati hipermangan jer je otrovan.
    nije mi jasno kako to doktori onda još preporučuju. a nije mi jasno ni kako sam ja to onda jučer kupila u jednoj ljekarni u zagrebu (ne pitajte zašto sam kupila jer ga otpočetka nisam imala namjeru koristiti )

Darinka

Početno

nije točno da je zabranjeno prodavati hipermangan. Stvar je u tome da se tretira kao otrov i da nemaju sve ljekarne uvjete za držanje opasnih tvari poput toga pa ga stoga takve ljekarne ni ne smiju prodavati. Točno je da se nesmije prodati više od 10 grama hipermangana.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ova teta je rekla da ga oni imaju, ali da ga ne smiju prodavati.

Darinka

Početno

mama mi radi u apoteci i nikakav službeni dopis (a ni neslužbeni) nije primljen. Jedini razlozi koji su navedeni za (ne)prodaju su ovi koje sam napisala. Baš sam sad provjerila s njom jer smo i mi u fazi čekanja koza.
    Inače, hipermangan je oduvijek otrov, nije to ništa novo- zato ga se i treba oprezno dozirati, paziti da ga se dijete ne dočepa i slično.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, rekla je da se oduvijek zna da je to otrov, i zato ju i smeta što je sad odjednom zabranjen.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uglavnom, ovo je bila info za druge, ja hipermangan ni prije ove informacije nisam imala nikakvu namjeru koristiti (kao ni npr. bornu kiselinu koje će također uskoro biti zabranjena, ako već i nije).

Darinka

Početno

Minstarstvo nije zabranilo prodaju. Zabranili su prodaju količina većih od 10 grama. I propisali su kako se mora držati da bi se moglo prodavati (Po pravilniku o otrovima).
    KAd se nešto zabrani to se hitno javlja svim ljekarnama i ordinacijama a objavljuje se i u Narodnim novinama.

Darinka

Početno

ni ja to ne planiram koristiti. ali ne bi sad da se mame koje to trenutno koriste zuabrinu zbog netočne informacije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok
    nego apri znaš li odgovor na moje pitanje o uljima?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Postoji jedan stari pravilnik o otrovima, gdje točno piše u kojoj koncentraciji se smiju prodavati. Ako će se ljekarne toga striktno držati, onda se hipermangan ne smije prodavati u zrncima, nego samo kao otopina određene koncentracije. Tako je npr. i sa bornom kiselinom, ali se (bar dok nisam otišla na porodiljni) nitko toga nije držao.

Zadnjih mjeseci su se malo aktivirale raznorazne kontrole u ljekarnama (stručne) pa se vajda i toga netko sjetio.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

A što se tiče borne kiseline, odavno je preporuka da se potpuno izbaci iz upotrebe, ali nažalost dan-danas je mnogi liječnici preporučuju za svašta (od bradavica prije dojenja do dječje guze s osipom) :/ .

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    hm, ovako.
    tražila sam lavandino ulje - u 2 ljekarne su mi rekli da ne smijem koristiti ono eterično jer je to prejake koncentracije.
    u trećoj (subanovoj) ljekarni su mi rekli da niti ne postoji drugo lavandino nego eterično, da je to jedino eterično koje se ne mora razrijediti, ali da svejedno ne bi smjelo na kožu više od jednom-dvaput, te neka ga razrijedim s kantarionovim prije upotrebe.
    i kaj da sad radim???

(ja sad u nastavcima pišem )

Nisam ti 100% sigurna, ali mislim da ulje lavande i mandarine mogu ići na kožu nerazrijeđeni.

Pogledaj na ovim stranicama:

http://www.biovega.hr/

Možeš im poslati upit, vjerujem da će ti odgovoriti, oni su zastupnici za Primavera ulja, koja su na glasu (navodno, nisam u tim vodama "doma") kao kvalitetna.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno imam li i ja kozlića doma?

Evo i ja se prijavljujem.....
    proucavam te tockice ( 1 na vratu jedan dan +2 na ledjima drugi dan)
    i ni sama neznam jesu li to koze ili nisu.......

temperaturu nema , opce stanje dobro...a krajem polugodista je u razredu bilo "malo stado"...14 dana je proslo

OK, znaci da nista ne radim, lagano tusiranje, ne tekuci puder, ne hipermangan i da mozda Uriage krema ako ih bude vise?
    svaki put se zbunim

i ne razumijem kada se onda moze medju ljude (citaj skola pocinje 15.01)
    kad se osuse ili kad sve padnu :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj ljudi, te njene koze izgledaju sve gore

već vidim 4 na licu nakon kojih će biti rupe (ima ih jedno 10 oko malenih usta i njih stalno ogrebe, bilo da jede, bilo da se briše, bilo da brišemo cureći nos)

kupila sam danas tu pruriced kremu jer sam u komi i cijelu ju namazala. ali to je sve tak crveno, iz nekih iscuri ono žuto neštp, joj, kaj je to normalno?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, danas nam je 4. dan od izbijanja i još niču nove, kad bi se to trebalo početi smirivati?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lutonjice...Leonu su izbijale oko 5 dana, a najviše oko trećeg dana...nakon toga je bilo sve manje novih. Vjerujem da ste pri kraju s novima

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj nadam se
    noćas ju je počelo i svrbiti, nekoliko ih je ogrebala, totalno je jadna, u 5 ujutro je plakala "mama, ja više ne bih imala kozice..." (do sad su joj bile super, nisu joj smetale, niti svrbile, a izgledala je kao bubamara)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ovdje za vodene kozice doktori propisuju mazanje s Cytellium kremicom od A-derme
    Stvarno je super jer otklanja svrbež a ujedno dezinficira i pomaže pri sušenju.
    Petra ih je imala brdo a ovo je stvarno bilo odlično. Mislim da A-derma proizvoda ima u Zagrebu, tako da bi se ovo trebalo lako naći.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima A-derme (i bila nam je super jedna za atopijski dermatitis), ali sad sam dala 135 kuna za ovu Uriageovu, pa ne bih opet :/

Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •