Rinama, laički rečeno, dječje su bolesti dječje i zato se drugačije manifestiraju kod odraslih. Moglo bi se reći da virus u biti mutira i odrasle napada odraslije, znači direktno po organima, srce, pluća, bubrezi, sve iznutra, tako da odrasli u biti puno, puno teže prebolijevaju dječje bolesti jer one reagiraju "odrasli" laički rečeno.
Ja sam se bojala za muza, jer ih on kao dijete, navodno nije prebolio. Imao ih je mladji brat, pola razreda, jos je par puta bio u kontaktu sa osobama (u djetinjstvu), koje su imale ili tek dobile kozice, ali niti ih onda nije dobio. S obzirom da "umire" od obične gripe, naša je dokica prvo preporučila test na kozice koji obavlja Zavod za javno zdravstvo u Rockfellerovoj i da ćemo tam dobiti info jel je bio u kontaktu s kozicama i stvorio antitijela ili je imao kozice (tam nam je čovjek rekao da ga mama mozda nije dobro pregledala ili zanemarila posve običan mali prišt koji nije morao izgledati kao kozica). Uglavnom, testirali ga, stvorio je antitijela. Test košta oko 500 kn, ali se radi preko uputnice, tako da ga pokriva zdravstveno.
Svoje sam dijete od početka izbijanja kozica, znači dok se još nisu stvorili mjehurići, ali i onda, cijelog mazala tom Pruriced kremom, po savjetu privatne pedijatrice, ovdje često spominjane na Forumu. Da li je to razlog što nema ožiljaka, nemam pojma. Prvi sam se put susrela s tom kremom i jedino mogu reći, da ona ne stiska kožu kao onaj anestin, tj. puder za kozice koji se više ne preporuča. Meni se osobno činilo da se ti plikići uopće nisu razvili, nego kao da ih je krema razgradila.