Ja pitala pedijatricu, kaze ne... :? . Dobro, tada ih je imala svega par. Budem opet zvala.TinnaZ prvotno napisa
Ja pitala pedijatricu, kaze ne... :? . Dobro, tada ih je imala svega par. Budem opet zvala.TinnaZ prvotno napisa
Ja radim ovako, to sam nasla:faith prvotno napisa
Mamita prvotno napisa
ja se evo javljam da kažem da je zari danas 21. dan i još uvijek ima nekoliko krastica, plus što je puna rozih flekica na mjestima gdje su bile kraste :shock:
dora je imala jos par mjeseci poslije takve oziljke
i kaj, to je osjetljiva svijetla koža uzrok?
(to je moja pretpostavka, jer zara ima blijedu put, a malena koja je imala kozice u isto vrijeme kad i ona, a ima tamnu put, nema nikakve fleke)
Evo, jucer je kod nas bila teta, ona je dobila na Staru Godinu, dakle to je 22, 23 dan i jos uvijek ima crvene flekice, i nekoliko krastica. OK, ona je ipak starija(40g). Takodjer i teta i H su tamnopute, tako da mislim da mozda i nema veze tip koze. No, teti se to vidi tek kada se bas zagledas, onda vidis crvene flekice. Mozda se Zari na svijetlijoj kozi samo vise isticu. Moj brat je dobio sa 16g i sjeca se da je imao flekice jos vise od mjesec dana. On je izrazito svijetle puti. No, i on je "star" za relevantnu usporedbu. Djecja koza sigurno drugacije reagira, odnosno trebala bi se bolje regenerirati.
Kod nas je bolje, 2 noci prosli tjedan su bile grozne, posebno cet/pet, ali sad vec 3 dana nema novih, ostale se polako suse.
Problem su mi one u pelenama, vlaznije su od drugih, ali OK, ipak se nekako suse. Nastojim je luftati, ali tesko to ide...Popiski se, moram je presvlaciti, a ne da se...Ne da uopce dirati po sebi...Kada vidi kozicu vice: bjezi, bjezi![]()
Tan je kozice dobio 31.11., a još uvijek po prsima i nogama ima roze flekice. Također, na nosu ima rupicu i rozu flekicu - kozica mu je bila posred nosa, a on si ju je uredno par puta postrugao kažiprstom jer siše palac pa mu kažiprst taman ide preko nosa :/
I nama je evo već prošlo 22 dana i još uvijek joj se pozna gotovo svako mjesto gdje je imala vodene kozice, onako rozo. Ja to s ničim ne tretiram sada, da li bi pomogla možda Uriage krema? Ovo stvarno kod nje dugo traje.
Evo jučer navečer i mi otkrili izgubljenu kozicu, a danas joj se pridružilo još nekoliko.
Doktorica nam je tek popodne i zahvaljujući vama cure mogu ići samo po bolovanje potkovana znanjem![]()
mimek, sretno!
mi slavimo jer joj je jučer pala zadnja krasta :D
Joj lutonjice puno ti hvala![]()
Kad čitam tvoje patnje ježim se jer su i Mihi počele oko usta. Već strepim od the 3. dan (jučer kad sam ih skužila računam kao prvi)
Puuuno će mi olakšati posao vaša iskustva.
Idem po kremicu !!!
naš sinčić je dobio uplau pluća 8. dan kozica.
Moja preporuka: ne iditite van s djecom dok imaju kozice.
Evo kod nas se zavrtio drugi krug kozica, L je dobio jucer nekoliko tockica koje su se nocas napunile vodom. R je svoje dosta dobro izdrzao, njemu je 15-ti dan, nije ih imao puno, po licu su se uglavnom osusile i otpale, jos ima krastica po glavi i tjelu. Nadam se da ce i L dobro proci, bez velike temperature i puno kozica.![]()
ja sam se jučer umalo onesvjestila!
Naime, kako već znate, Isa je imao kozice, neki jako blag oblik i već su prošle.
U augustu prošle godine, operisao je cistu na usnici.
Jučer mu ja onako malo pogledam grlo, kad tamo "cista na cisti" :shock:
brzo kod pedijatra, kad ono:
UNUTARNJE KOZICE, tj. sve one koje nisu izašle van![]()
Bilo je to veliko olakšanje, ali mi ga je bilo i žao zato što stalno po malo "hrakne" kad guta(zbog iritacije).
Odmah sam se sjetila peppi i Lutonjice(zare) i kozica koje su dobro izašle vani.
Možda to izgleda jadno, ali je puno bolje nego da ostanu unutra!
Sad si me prepala, WM, i kod nas je bio jako blagi oblik. :/
i ja sam vjeruj bila jako sretna, ali me ovo pomelo.
Pregledaj joj malo grlo i nosić iznutra i daj joj neki prirodni preparat za jačanje imuniteta.
On biva,kako sam saznala, mnogo jače oslabljen kod djece sa slabim vanjskim efektima,nego kod one sa jakim osipom.
A možda kod vas s ve prođe super![]()
Nije ni Isa bolesta i ne žali se uopšte na grlo, ali to izgleda jako brrrr![]()
Sad znam šta je Lutonjica mislila kadje govorila da joj je žao pogledat...
Uhh Vajtica!! Pa mislila sam da su već prošle!!! :/
ma on nema NI JEDNU više vani!
Lice mu je skroz čisto.
Možda jedna dvije na leđima, lai i one su blijede.
Zato su ove unutra![]()
Miha izgleda strašno i dva dana i dvije noći su bile paklene. Jedino mjesto gdje mu nije izašla nit jedna kozica je čelo :?
Ima ih i u grlu (zaključujem po gutanju) u nosu, uši su mu pune, među nožnim prstima, oko noktiju, nos mu je ogroma kozica...
Ali ako to znači da su sve koje su mogle vani :D
white_musk držite se.
Evo izgleda da je L nadrapao, sav se osipao, kozica na kozici, i meni je zao gledati ga. Ima i temp, sad je zaspao nakon neprospavane noci, danas mu je treci dan, jos dva dana moze biti svakako a onda ocekujem olaksanje.
WM drzite se, sta su vam rekli za te unutarnje kozice, samo vitamini?
Mojima dajem tekuce od Twin laba od kad su se kozice pojavile i cini mi se za sada dosta dobro, kakve vitamine dajete svojim klincima?
svima koji su prebolili kozice i onima koji ce ih tek dobiti
mi trenutno pijemo sanosvitfaith prvotno napisa
svim bubancima![]()
Okupala sam L u zobenoj kupci i preporodilo se djete. Vise ga ne svrbi i nije tako nervozan, lezi i gleda crtice.
![]()
baš mi je drago da mu je bolje![]()
one koje ga budu svrbile, namaži lavandinim uljem.
ljubim, da što brže prođe![]()
Mi nismo našli lavandino ulje koje smije na kožu, pa se nisam usudila, ali kupili Pruriced kremicu i oduševljeni. Vrijedi svake kune.
![]()
ne znam šta bih bez vas. mirni su koze od danas gostujuća ekipa. dobila je svega nekoliko mjehurića i kaže da ju ništa ne svrbi. kad bi barem tako i ostalo. sutra trčim u apoteku po lavandino ulje. pruri-nešto kremu i nadam se najboljem. kad sam pročitala s čime se tko borio sve me strah :shock:
Mi smo bili na kontroli, jos ima puuuno krastica po ledjima i trbuhu...Jako sporo padaju, a 18 dan. No, inace sve u redu...
Doktorica je rekla da ce joj imunitet biti oslabljen jos 3-4 mjeseca :shock:
Ja na to pitam pa kako su onda kozice bezopasna djecja bolest, zar nije bolje onda cijepiti!!! No, kaze ona da i nakon cijepiva ista stvar s slabim imunitetom...No, sad je gotovo...Tako je kako je.
Dajem joj Twin Lab multivitamine i Ehinaceu.
ovo je zbilja ludo. koze se množe kao lude. kupamo se u čemu stignemo- zob, hipermangan, mažemo se pruricedom i nekako ide. a vani je tako lijepo vrijeme. to valjda tako mora biti.
Miko je cijelu zimu iščekivao snijeg i onda ona dva dana kad je bilo "nešto" nije mogao van![]()
Još ima dva plika koja su izašla prije neki dan na tabanu i dlanu, ali rekla je doktorica da se ne pojavljujemo prije 14-og dana.
On se drži super i idemo polako van.
Ja i moj sin od 2 god imamo kozice. Ja vec 5 dan on 2.Sve mu vise izlaze-uzas. Kod mene je jos gore. Strah me je da ne ostanu oziljci.
I nas su snasle![]()
Citam za lavandino ulje - puno bolji izbor je ravensara (jedno od najjacih antivirusnih etericnih ulja - moze i nerazrijedjeno na kozu), ja sam napravila kombinaciju ravensare i paprene metvice (protiv svrbeza) u tamanuu (antivirusno biljno ulje), i time mu mazem koze, a kad prodju onda ima smisla lavanda za eventualne oziljke.
Kupili Uriage pruriced gel i sad smo u nedoumici. P ima 15 mjeseci i kozice od jučer i ne znamo u kojoj fazi krenuti s mazanjem navedenim gelom. Da li sada na početku, da li tek kad sve izbiju i pojave se mjehurići ili tek kad počnu prelaziti u kraste...???
I, zaboravih pitati da li se tim gelom maže cijelo tijelo ili samo kozice i da li sve kozice ili samo one najveće (ne znamo koje svrbe, a koje ne jer P je još premalena)? Zanima me i da li se gelom smiju mazati kozice na "osjetljivim" mjestima kao što je guza i kokica (prepuna ih je tamo)?
Hvala unaprijed na Vašim iskustvima i saznanjima.
odmah na početku i posvuda
Lutonjica, hvala.
Znam da broj kozica može biti veći ili manji, kako kod kojeg djeteta, ali malo nas plaši broj kod naše P. Četverogodišnji sin R. je dobio kozice prije tri tjedna i imao ih je sve zajedno stotinjak. Mala P. (15 mjeseci) počela dobivati preksinoć i to izgleda strašno. Ne dobiva ih na način kao R., najprije lice, vlasište i trbuh, pa vrlo brzo i ostali dijelovi tijela. Kod nje je slučaj da ih ima nevjerojatno mnogo, počelo je na čelu, urogenitalnom području, leđima i trbuhu i kozice na tim dijelovima kao da se šire (kao da se vodena boja polako razlijeva). Na ostalim dijelovima tijela uopće ih još nema. Na ovim dijelovima tijela to nam izgleda strašno, jedna kozica na drugoj, cijeli dijelovi tijela postaju crveni, urogenitalno područje najviše. Namjeravamo danas kontaktirati pedijatricu, ali svejedno bih željela čuti vaša iskustva iz prve ruke. Kako su izgledale kozice u vaše djece i kakav im je bio broj?
Jel zna netko dal su djeca koja su prebpljela kozice a u kontaktu su djtetom koji ih baš ima isto prenosnici?
Sestrin najmanji ih ima pa neznam dal mu brat i sestra mogu prenjet kozice na mog malog od 3 mjeseca
Ne.Ako su preboljela ne mogu prenositi iz jednostavnog razloga jer se ne mogu zaraziti.
Neki kažu da se treće osobe moraju prozračiti 10, 15 minuta prije kontakta s nekim tko nije prebolio.
Podizem ovu temu jer imam jedno pitanjce...nama je danas 14. dan vodenih kozica i stvarno je sve do sada proslo bezbolno... bilo ih je puno ali smo sa zobom sve rjesili...temp je bila prva dva dana samo lagano povisena i tak...
...medjutim ono sto me sada zanima je to da ga danas boli trbuh i opet je povisena temp. smrce i kaslje... ima li to veze s kozicama ili sto?
I koliko ste vi bili na bolovanju za kozice?
kod djece koja imaju vodene kozice jako padne imunitet, znači trebalo bi po mom mišljenju davati neke vitamine za podizanje imuniteta, enhinacea primjerice od CHild Life-a je dobra- kapi.
ako odmah poslije toga ode u vrtić, jako je velika mogućnost da će se razboliti- prehlada, temperatura odmah nakon 2- dana upravo zbog oslabljenog imunitea, pa bolje sa vrtićem pričekati
Malo podizem temujer nam je 'stado' u gostima od petka, cini mi se da su jucer konacno prestale izlaziti ... kupala sam je u zobenoj kupki, mazala mjesavinom aroma ulja i sad zadnja dva dana dosta kaslje i smrce, pedijatrica veli da je to sve normalno, temperaturu je imala prva dva dana, jucer popodne je imala 37C
Obzirom da joj jako tesko pada boravak unutar cetiri zida, moze info kada ste isle van, mislim moze li stetiti krug oko zgrade u ovoj fazi? Da joj barem malo olaksam, svako jutro me moli da je vodim sa sobom i kad god netko izade iz kuce, a ona ne moze strasno je nesretna![]()
Nisam sigurna, ali mislim da može van ako nema temperaturu i kad se koze počnu sušiti. Moja najmlađa ih je imala s 14 mj. i išli smo van kad nije imala temp. i kad su se počele sušiti, ako se dobro sjećam.
Sad kad čitam ovo što je jelena.O napisala, vidim da sam zaboravila napisati da smo mi kozice imali u rujnu, još je bilo prilično toplo.
Thx na savjetima. Onda cekamo potpuno ozdravljenje, ali nekak me muci nece li joj to tada biti potpuni sok nakon npr. 14 dana u zatvorenom ... mislim pa ne budemo sad doma dok ne otopli a i bolovanje traje samo 2 tjedna.
Pazim sa provjetravanjem, tako da luftamo dio po dio stana.
srećica, kad joj prođu kraste cca 10 dana, polagano malo po malo van.
Posljednje uređivanje od jelena.O : 09.02.2010. at 17:07
evo ako ima netko da mi pomogne sa sljedećim:
imam 22 godine i prije 4 dana su se pojavile vodene koze. Mažem ih s puderom, koji mi trenutno pomaže, ali mi se čini da su 2-3 zasad potamnile gotovo su modre.
Imali netko od vas možda sličnih iskustava? Nisam još nigdje naišla na takvo nešto, pa ne znam je li to normalno prije nego se naprave kraste ili.... jer još mi nijedna se nije pretvorila u krastu a imam ih milijon...![]()
Mene zanima kada reagirati? Pretpostavljam da lijecnici ne vole vidjeti kozicicavo dijete u ordinaciji ili na hitnoj ali kada reagirati? Mi vec par dana imamo temperaturu, jos izbijaju nove, velike i male, u nosu, na spojnici oka (to ga njavise smeta), po licu, guzi, pisi...nema di ih nema. Kozice izgledaju jako ruzno - crveno i upaljeno, posebno kad mu skoci temperatura. Sinos je jako lose spavao, vise je bio budan, uz trzaje, plac, nemir. Kad nema temperaturu, puze po stanu, igra se i veseo je. Jede nesto slabije nego inace, ali to je jos uvijek dobro.
Ipak, tamperatura na mahove traje vec nekoliko dana, kozice izgledaju upaljeno (ja zapravo ne znam kako izgledaju "normalne " kozice - ne sjecam se svojih) posebno pod temperaturom, lose spava...trebam li ga sutra voditi na hitnu (nedjelja)?