Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Otečena noga nakon uboda komarca

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Otečena noga nakon uboda komarca

Moju dragu klinku je u subotu u Maksimiru piknuo komarac na dva mjesta u lijevu potkoljenicu. Jučer joj je noga bila naotečena, mjesto uboda vruće, koža okolo uboda crvena, a natečen joj je čak i zglob.
    Mazala sam joj sa Flocetom, ali joj je oteklina jako malo splasnula.
    Da li je to tipična alergijska reakcija zbog koje bi trebalo otići doktoru, što bi bilo najbolje primjeniti (naravno, više na prirodnijoj bazi)?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pa jesi bar nazvala pedijatricu....?
    Vidjela sam svakakve reakcije na komarce, ali mi je čudno da je zglob natekao.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Mene je jednom tako upiknuo komarac blizu gležnja (kosti) i oteklina je bila užasna. Sklona sam alergijama pa mi reakcija nije ništa novoga, ali znam da sam se tada uplašila.
    Mazala sam s nekom kremom iz apoteke i prošlo je, ali bih obzirom da se radi o djetetu nazvala ped. da se ne muči jer to opako svrbi i smeta.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Moj najstariji ima gadne reakcije na ubode komaraca, naotekne i na kraju mu se napravi gnojan prišt. Jednom ga je upiknuo u slijepoočnicu, zatvorilo mu se cijelo oko. Neznam što da kažem, nama ništa na prirodnoj bazi nije pomagalo, probali i flocetu, lavanda, kojekakve prirodne preparate, flastere... Pomaže nam samo fenistil za mazanje i rinolan sirup-kad negdje doista jako bukne na tijelu, maxidex mast-ako je blizu sluznice, kao što je bio slučaj s okom.
    Posljednje uređivanje od dani1 : 24.05.2010. at 16:52

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mazala sam joj sa Fenistilom, oteklina je malo manja, i nije tak toplo mjesto uboda.
    Koliko dugo smijem koristiti Fenistil? (nemam ambalažu).

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nama ti je fenistil obavezna oprema po ljetu. Mislim da možeš sigurno par dana. M. je pred dva tjedna upiknuo komarac u obrvu i oko joj je cijeli dan bilo zatvoreno. Oteklina nije niš strašno, pazi samo da ne grebe i da se ne zagnoji. Imaš kupit u dm-u one obloge s gelom što se ohlade u frižideru. Mi imamo medu i on liječi komarce

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

N. isto jako reagira na ubode, te njezine kvrge koma izgledaju, ogromne su
    koristimo Synopen, nama se pokazao bolji od gelova (Kamagel, Fenistil)
    i mokre maramice u zamrzivacu, pa na kvrgu

pitaj doktoricu da li joj smijes dati Rinolan, ili neki slicni sirup koji je za alergijske reakcije
    ja sam dala jednom ili dvaput, kad je stvarno bilo koma (ubodi po licu), i brze je splasnulo i proslo

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

E, da zaboravila sam. I mi smo znali piti Rinolan kad je baš natečeno.

valchy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

lani kad bi bornu ugrizao komarac uho mu je jako naticalo i uvijek bi ga piknuo u isto uho, prvi put sam mu dala fenistil kapi, a poslije smo mazali fenistilom, kad bi mu splasnula oteklina ( uho mu je bilo duplo ) , znalo je mijenjati boje od plave do žute i užasno ga je svrbilo

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo link s uputstvima za korištenje fenistil gela LINK.
    Uopće ne piše koliko dugo, ali nama je bilo dovoljno 3-4 dana do sada.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

D.(18 mjeseci) isto ima dva uboda na potkoljenici koja je otekla. Blago je crveno i nemam dojam da ga svrbi ili smeta. Jučer sam mazala Synopenom( samo sam to našla doma, nadam se da se smije mazati tako malima). Inače ubodi na drugim dijelovima tijela ne izgledaju strašno i prolaze u roku dva-tri dana jer ih on ne dira. Ped. radi popodne i nisam sigurna hoću li ju uspjeti dobiti na tel. pa ne znam jel da ga vodim tamo( prosjek čekanja kod nje je dva sata). Molim vas koji savjet ili iskustvo.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi koristimo Aloe veru
    biljku
    otrgnes jedan izdanak (list?), unutra je zelatinasto i sluzavo
    i time namazes ubode

djeluje isto kao flocete, kamageli i slicno

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

može i sinopen to je meni nekad bio sastavni dio apoteke, kad moje dete pikne komarac to se počne šetati po cijelom tijelu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •