Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: marcipan vs. fondant

  1. #1

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    nl
    Postovi
    3,369

    Početno marcipan vs. fondant

    da li u svaki fondant ide zelatina?

    da li je lakse raditi sa marcipanom ili sa fondantom

  2. #2
    BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    863

    Početno

    evo mog vidjenaj stvari

    - marcipan je ukusniji ali teze se boji, meksi je, puno skuplji od fondana

    - fondant ne moras raditi sa zelatinom, ima raznih receptura po netu. Ja sam za svoje torte gotovo ga u potpunosti zamijenila sa ratluk smjesom

  3. #3

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    nl
    Postovi
    3,369

    Početno

    pa jel fondant stvarno lakse razvaljati?

    kakvog je to ukusa kad se time poklopi cijela torta?

  4. #4
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Ako je fondant isto sto i ticino, ondak ti je to saaaami šećer.

  5. #5
    BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    863

    Početno

    da, fondant i ticino je ista stvar...a sve je stvar ukusa...neko ga voli jesto neko ne..sam secer jest, sladak je prilicno ali kome ne pase ga ne jede, jednostavno ga odstrani sa torte.
    Ali ukrasavanje torti bez ticina je ko muskarac bez brkova.

  6. #6
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    Ja bih glasala za marcipan, premda vjerujem da ga je teže napraviti (nisam nikad sama radila n jedno ni drugo).
    Još sam vidjela da se može raditi slično od marshmalow bombona - onih pjenastih - nešto slično kao taj ticino ili fondant. Nisam nikad probala i opet je to sam šećer i kemija, ali ako nekog zanima može pokušati. Isto se mogu raditi figurice i "plahte" i mogu se bojati. Možda bi bio malo bolji okus

  7. #7
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Ja pravim torte ukrasene ticinom,ali niko to ne jede.
    Ko voli-nek' izvoli,ali sto se mene tice-ne jede se
    Zato se sita naigram praveci svastapa i ako ne uspe i zavrsi u kanti,nije mi zao jer nije ni skupo.

  8. #8
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Pa ni kod mene se ticino ne pojede. To sluzi samo za dekoraciju.

  9. #9

    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Postovi
    3,502

    Početno

    I ja sam klincima na rođendanu rekla da se to zeleno (ticino - livada) ne jede, ali je uleteo jedan sedmogodišnjak i rekao: meni mama daje to da jedem, to je super!!! Pa su onda svi imali zelene zube.

  10. #10
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Neobojeni,aj jos i da gricnu,al sa svim onim farbetinama-nix

  11. #11

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    nl
    Postovi
    3,369

    Početno

    a onda cemo mi ipak marcipan


  12. #12
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    dobar izbor
    ja bih fetu

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •