-
marcipan vs. fondant
da li u svaki fondant ide zelatina?
da li je lakse raditi sa marcipanom ili sa fondantom
-
evo mog vidjenaj stvari
- marcipan je ukusniji ali teze se boji, meksi je, puno skuplji od fondana
- fondant ne moras raditi sa zelatinom, ima raznih receptura po netu. Ja sam za svoje torte gotovo ga u potpunosti zamijenila sa ratluk smjesom
-
pa jel fondant stvarno lakse razvaljati?
kakvog je to ukusa kad se time poklopi cijela torta?
-
Ako je fondant isto sto i ticino, ondak ti je to saaaami šećer.
-
da, fondant i ticino je ista stvar...a sve je stvar ukusa...neko ga voli jesto neko ne..sam secer jest, sladak je prilicno ali kome ne pase ga ne jede, jednostavno ga odstrani sa torte.
Ali ukrasavanje torti bez ticina je ko muskarac bez brkova.
-
Ja bih glasala za marcipan, premda vjerujem da ga je teže napraviti (nisam nikad sama radila n jedno ni drugo).
Još sam vidjela da se može raditi slično od marshmalow bombona - onih pjenastih - nešto slično kao taj ticino ili fondant. Nisam nikad probala i opet je to sam šećer i kemija, ali ako nekog zanima može pokušati. Isto se mogu raditi figurice i "plahte" i mogu se bojati. Možda bi bio malo bolji okus
-
-
Pa ni kod mene se ticino ne pojede. To sluzi samo za dekoraciju.
-
I ja sam klincima na rođendanu rekla da se to zeleno (ticino - livada) ne jede, ali je uleteo jedan sedmogodišnjak i rekao: meni mama daje to da jedem, to je super!!! Pa su onda svi imali zelene zube.
-
Neobojeni,aj jos i da gricnu,al sa svim onim farbetinama-nix
-
a onda cemo mi ipak marcipan
-
dobar izbor
ja bih fetu
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma