-
Princeze muffini
Moram s vama podijeliti ovaj recept.
Frendica piše blog sa receptima razno ranim, isprobala sam ove princes krafne muffine (ja sam ih preimenovala) i odlične su mi. Recept je detaljan, nimalo kompliciran, brzo i jednostavno i svi ga vole.
Odmah ću dodati da umjesto rižinog brašna može obično (ja sam radila s polubijelim) i u nadjev nisu nužni žumanjci, može i bez njih.
PRINCEZE MUFFINI
Za krafne:
1 šalica brašna (240 ml)
1/4 žličice soli
1 šalica mlijeka (240 ml), na sobnoj temperaturi
3 velika jaja, 30 minuta na sobnoj temperaturi
2 jušne žlice ulja
½ žličice cimeta
Za nadjev:
2 šalice mlijeka (480 ml)
¼ šalice rižinog brašna (60 ml)
¼ šalice smeđeg šećera (60 ml)
1 žličica ekstrakta vanilije ili 1 vanili šećer
2 žumanjka
2 jušne žlice maslaca (60 g)
1 jušna žlica šećera u prahu za posipanje
Zagrijte pećnicu na 220 C. Kalup za muffine premažite uljem te ga stavite grijati u pećnicu.
U posudi izmješajte brašno, sol i cimet.
U drugoj posudi pomiješajte sve ostale sastojke, žičanom mješalicom ili mikserom.
Izlijte tekuće sastojke preko brašna i dobro izmješajte.
Izvadite vrući kalup za muffine i odmah sipajte tijesto u kalup.
Vratite kalup u pećnicu i pecite 18 – 22 minute.
Nikako ne otvarajte pećnicu!!! Nema virenja.
Kada otvorite pećnicu nakon 18 minuta muffini će kipiti iz kalupa. Ako vam se čini da nemaju lijepu smeđkastu boju ostavite ih još nekoliko minuta. Izvadite muffine i potpuno ih ohladite.
Priprema nadjeva vrlo je slična pripremi pudinga. Rižino brašno i šećer pomiješajte s ¾ šalice mlijeka. Ostalo mlijeko zakuhajte pa kad provri dodajte smjesu brašna te neprestano miješajte dok se puding ne zgusne. Odmaknute s vatre pa umiješajte žumanjke žičanom mješalicom ili mikserom. Puding će pritom još gotovo kipiti pa mislim da nema bojazni od salmonele. U mlaki puding umiješajte vaniliju i maslac dok se ne rastopi. Kremu ostavite da se potpuno ohladi.
Da biste napunili muffine uronite prste u svaki muffin te lagano razmaknite tijesto kako biste povećali otvor koji je nastao prilikom pečenja. Žlicom umetnite koliko god možete više kreme u svaki muffin. Budući da ove princes krafne jedva mogu stajati na tanjuru pojedinačno, poslužila sam ih, efektno, u kalupu za muffine. Budući da izbjegavam šećer, tek ovlaš sam ih poprašila šećerom u prahu. Ako ne jedete bijeli šećer, sameljite u mlinčiću za kavu smeđi šećer, iznenadit ćete se koliko će takav šećer biti svjetli.
Radila sam ih u vanilija verziji i sa pudingom od čokolade mmm.
Jako mi je bilo smiješno prvi put vidjeti ih kako se peku, evo mojih fotki:
http://i54.tinypic.com/29z7zph.jpg ... za vrijeme pečenja
http://i56.tinypic.com/23psvt.jpg ... gotove
DOBAR TEK!
Direktan link na blog:
http://sweetgreenhr.blogspot.com/sea...afne%20muffini
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma