Mi smo manijaci za jajima umeko. Ovako, uzmeš tečicu u koju taman stane jaja koliko želiš kuhati, ali ne jedno ispod drugog, nego jedno pored drugog. Uliješ vode točno do 3-4 mm ispod vrha jajeta, dakle jaja vire van vode i lagano posoliš vodu da ti ljuske ne puknu. Kad prokuha izmoliš Očenaš (ali fakat cijeli) moj tata ateist broji do 12 - neće iz principa da moli očenaš, i onda izvadiš. Na brzinu lupneš jedno jaje, i vidiš jeli sve super kuhano, ako je, brzo ostatak jaja pod hladnu vodu, ako nije, ostaviš ostatak jaja još malo u vodi da se skuhaju. I to je to, nakon 2-3 puta bi trebala naučit. Važno je da imaš na umu veličinu jaja, sad imaš ove M,L,Xl serije jaja, pa za veća jaja treba duže kuhanje.
Ali meko kuhana jaja su definitivno najkompliciranija za napravit dobro.