Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 111

Tema: Jaje na oko

  1. #51
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Paa, niš bogznakaj. Kuhaju se bez ljuske u octenoj vodi, a kad se stisnu, izvadiš cjediljkom.

    Kad smo moj brat i ja bili mali (i kad nismo živjeli u strahu od salmonele) obožavali smo npr. za nedjeljni ručak razbiti svježe jaje u tanjur, pa na njega vrelu juhu i ostaviti par minuta da se ohladi na radnu temperaturu. Za to vrijeme jaje se skuha (bjelanjak) i kad probušiš žumanjak žlicom, ispadne juha fina kremasta i žuta, a bjelanjak pojedeš umjesto rezanaca. Moj brat je bio lud za tim, ja ne toliko, ali sam jela.

    Ipak, moja djeca to nisu nikad ni vidjela, jednostavno mi nije palo na pamet da im to ponudim. Sad su već dovoljno veliki... mogla bih ih pitati.

  2. #52
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    a koliko jaja možete pojesti?
    mogu

    5 na oko
    5 umeko
    10 u paradizotu

    ali pojedem 3

  3. #53
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    lagana digresija (ali samo lagana jer opet ima jaja) - meni su u juhi od poma najdraže cincarele - užbaćeno jaje sa brašnom pa prokuhano u juhi....mljac
    imam traume iz djetinjstva kad sam kod bake morala jesti prežganu ili paradajz juhu s umućenim jajem
    takav izgled jela definitvno nije moj izbor

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    a koliko jaja možete pojesti?
    1-2 godišnje. i to za uskrs, zbog običaja

  4. #54
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    jedino za što ću se prodati od jaja je dobro umućen šato

  5. #55
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    koja je njihova posebnost?
    ili prednost nad običnim kuhanim jajetom?
    ne moraš ljuštiti koru

  6. #56
    Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    Dalmacija
    Postovi
    5,498

    Početno

    baš jaja? pojedem možda (ako i toliko) 2 mjesečno

    edit: evo upravo kuham juhu od poma sa cincarelama. bolje bi bilo da nisam čitala
    Posljednje uređivanje od Pinky : 13.02.2011. at 20:09

  7. #57
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ajme!
    nisam se mogla sjetiti da je ljuska, a ne kora!

    ja isto mogu pojesti 5-6 pečenih odjednom (jedem bez kruha)
    i kuhanih rovito.
    tvrdo kuhana 2-3
    u kajgani... Bog zna.

    ali se kontroliram.

  8. #58
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Ja sam odmah napisala reduciranu količinu. Inace bi mi bilo zlo.

  9. #59
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Ja mogu pojesti do max 4 jaja odjednom. I to ako su meko kuhana. Na oko max. 2, smeta mi masnoća, a bez nje ne znam ispeći jaje, nije mi to to.

    A jeste kao klinci jeli umućeni žumanjak sa šećerom- što duže mutiš žličicom to je gušće i kremastije?Mmmmm....Blažemo vrijeme bez saznanja o salmoneli.
    Posljednje uređivanje od ivancica : 13.02.2011. at 20:17

  10. #60
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    A žumanjak umiješan sa šećerom i preliven vrelim mlijekom?

  11. #61
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ivančice, ne pratiš na satu!

    Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    jedino za što ću se prodati od jaja je dobro umućen šato
    ne znam tko od nas nije odrastao na tome.
    svaki božji dan... oko 6 popodne, kad mi se prijede nešto slatko (a mama bila ista nemajka ko i ja)... mutila sam jaje i šećer. dok ruka ne otpadne, pa onda još malo.

  12. #62
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    A žumanjak umiješan sa šećerom i preliven vrelim mlijekom?
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    pa onda hvataš onu pjenu

  13. #63
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    moje siroto dijete bi svaki dan za svaki obrok jelo samo jaja (bar 3) da ga se pita (ok, i paštu, ali to je već za drugi topic)
    ali ne dam. dobije 1x tjedno po 1 ili 2 i to mu je dosta
    i to fina na oko, na maslinovom ulju, da može kruh toćat

  14. #64
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    Citiraj ivancica prvotno napisa Vidi poruku
    A jeste kao klinci jeli umućeni žumanjak sa šećerom- što duže mutiš žličicom to je gušće i kremastije?Mmmmm....Blažemo vrijeme bez saznanja o salmoneli.
    a posebno stući bjelanjak pirunom da stoji na tanjuru naopako, pa ga na kraju dodati u žutanjak sa šećerom

  15. #65
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    ma kakva salmonela

    mi jos uvijek jedemo bacena jaja, mmmmmmmmmmmmmmmm
    idem sad dva komada

    kad je bal, nek jebal

  16. #66
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    ma kakva salmonela

    mi jos uvijek jedemo bacena jaja, mmmmmmmmmmmmmmmm
    idem sad dva komada

    kad je bal, nek jebal
    što su to bacena jaja? :neznalica:

    e da, i pila sam nekad sirova jaja (kod bake na selu), ali mislim da bi mi sad veći issue bila gadljivost nego salmonela

  17. #67
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    žbaćeno jaje ti je jaje sa šećerom

  18. #68
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ivančice, ne pratiš na satu!



    ne znam tko od nas nije odrastao na tome.
    svaki božji dan... oko 6 popodne, kad mi se prijede nešto slatko (a mama bila ista nemajka ko i ja)... mutila sam jaje i šećer. dok ruka ne otpadne, pa onda još malo.
    zamišljam te kako bjesomučno lupaš i vrtiš žličicom do željene gustoće!

    Ček,ček, vi još uvijek to radite? Ja nisam to jela dobrih 28 godina. Strah me salmonele.

    Ovo martino, mljaci...isto nisam 100 godina.

    ivarice, kakva "bačena jaja"? Nisam sve baš pažljivo čitala, možda mi je promaklo.

  19. #69
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    što su to bacena jaja?
    znaš: bati, bati le manine...

    (udaraj, tapši, mlati)

  20. #70
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    baćeno jaje je ovo sto ti ne jedes vec 28 godina, a ja jedem svih 40

  21. #71
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    evo još netko nije znao pa marta fino odgovorila.

    A gdje nabavite jaja koja se usudite termički neobraditi?

  22. #72
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Ne znam, ja se ne usudim. Mala od žene koja radi kod nas je prošle godine imala salmonelu. A imaju domaća svoja jaja. Pa sad ti budi pametan.

  23. #73
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    Citiraj ivancica prvotno napisa Vidi poruku
    evo još netko nije znao pa marta fino odgovorila.

    A gdje nabavite jaja koja se usudite termički neobraditi?

    kupujem ih bilo gdje, najcesce na trznici (s farme, ne od kumica), ali i u trgovinama
    kako mislis usudim se?
    jednostavno ne razmisljam o salmoneli
    znam samo dvije osobe koje su je imale u zivotu, a nijedna od njih od jaja

  24. #74
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    Citiraj ivancica prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam, ja se ne usudim. Mala od žene koja radi kod nas je prošle godine imala salmonelu. A imaju domaća svoja jaja. Pa sad ti budi pametan.
    svako jaje istim putem ide - svako je potencijalno zagađeno
    rješenje - dobro prati ruke, prati jaja i uživati u finom šatou. a ako će me salmonela, bar ću smršavit

  25. #75
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Možda se odvažim jednom. Kvragu kad se bojim.

    A i kile bi radije primila nego ih davala, pa i to nije argument mi za ne razmišljati.

  26. #76
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    meni nije fino kad se doda snijeg
    samo žutanjak i šećer
    i može kap ruma

    o salmoneli ne razmišljam
    Posljednje uređivanje od aleksandra70vanja : 13.02.2011. at 23:40

  27. #77
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Meni nikad baš nisu bila fina ta sirova jaja sa šećerom, kako god dobro razmućena bila, ni žumanjak ni cijelo jaje... Prežganu juhu s ukuhanim jajima jedem, ali nisam luda ni za juhom ni za jajima (pa to pojedem ako se zalomi kod moje mame ili svekrve). Često sam ukuhavala jaje u bistre juhe dok su djeca imala manje od 3 godine, kasnije sam nekako prestala...

    Kad bolje razmislim, ni kuhano (osim za Uskrs) baš ne bih. Ni pečeno ni prženo... To mm povremeno priprema sinovima (mali voli kuhano, veliki kajganu, mm isto kajganu ali više ne jede jer ne smije)

    Jaja = sirovina za kolače i tjestenine, a tu nema zamjene

    Gris knedli ili levanci bez jaja - nula bodova (ni ne znam to napraviti)
    Tarana i rezanci - nula bodova
    Našlo bi se toga još...

    Jednom je kolegica s posla uzela moju knjigu recepata za kolače, pa se smije i kaže - u 90% slučajeva unutra idu samo 2 jaja!

    Pa da - velim ja - taman toliko i treba, 2 jaja!

    (Doduše, nije to baš tak - volimo mi i šnenokle, radim jednu finu tortu od 8 jaja i drugu od 10... ali to samo prigodno.)

  28. #78
    RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Postovi
    5,601

    Početno

    Ivarice zaboravila si napomenut da ne izbate i slinu baćeno je samo žumanjce izbaćeno s cukarom, 2 žumanjca par žličica cukara i bati u kikaru dok ne postane onako svijetlo pjenasto.
    FUJ, moja mama i sestra obožavaju meni se oduvijek gadilo.

  29. #79
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    meni nije fino kad se doda snijeg
    samo žutanjak i šećer
    i može kap ruma

    o salmoneli ne razmišljam
    naravno, kad alkohol ubije salmonelu!

  30. #80
    summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005
    Lokacija
    St
    Postovi
    4,600

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    meni nije fino kad se doda snijeg
    samo žutanjak i šećer
    i može kap ruma

    o salmoneli ne razmišljam
    isto ovako
    uvik pojedem dobar dio smjese kad radim za kolac

  31. #81
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Ovo s rumom je odlično, moram mantrati da se tako ubije možebitna salmonela

    Ja nikad ne stavljam bjeljanjke, nije to to! Samo žumanjak i šećer!

  32. #82
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    gle.
    jedne godine su 22 člana boje obitelji završila u koprivničkoj bolnici zbog salmonele (boem kocke, kućna radinost).
    svi koji su bili na krstitkama, osim strica koji je pio poveće količine rakije.
    pa ti reci!

  33. #83
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Sad gledam onaj moj recept ŠATO OD VINA

    pola litre vina
    6 žlica šećera
    4 žumanjka
    štampla ruma

    Nema šanse da opstane salmonela u tome. Više alkohola nego jaja. Za početak bi mogla to, da se malo okuražim.

  34. #84
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    Ja klincima i dalje mutim jaje sa šećerom. Obožavaju to. Ne znam zašto, ali uopće nemam strah od salmonele :/

  35. #85
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    3 u kajgani, 1 na oko, 1 poširano.
    Ja dva na oko, jedno tri u kajgan, dva kuhana. A kakvo je to poširano jaje??

  36. #86
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Poširano jaje ti je ono koje razbijes u lonac kipuće vode, posoljene i sa žlicom octa. Kao kuhano jaje bez ljuske.

  37. #87
    Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    Dalmacija
    Postovi
    5,498

    Početno

    Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja klincima i dalje mutim jaje sa šećerom. Obožavaju to. Ne znam zašto, ali uopće nemam strah od salmonele :/
    joj to užbaćeno jaje sa cukrom mi je trauma iz djetinjstva. mrzila sam to piti iz dna duše, a natravali su me, fuj

  38. #88
    smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    863

    Početno

    Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    mogu

    5 na oko
    5 umeko
    10 u paradizotu

    ali pojedem 3

    hahahaha

    A kraljica si samo takva... i potpisujem te od prvog do zadnjeg slova :D

  39. #89
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku

    a koliko jaja možete pojesti?
    Dok mi na nos ne izađu, a to je puno. MM i ja smo se cijelo jedno ljeto davili u jajima na oko, domaćem paradajizu, domaćem pršutu, bunceku (pečenici, mi to zovemo ribica) i mladom siru. Da, i vruće fine lepinje sam zaboravila :p

  40. #90
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    badgerella.com
    Postovi
    10,890

    Početno

    Bojim se jaja k'o... ma ne znam ni ja cega. Ne lizem smjese za kolace, nista. To cudo sa secerom pamtim iz djetinjstva.

    A inace jaja jedem kao magriz. Za Uskrs.

  41. #91

    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Postovi
    3,502

    Početno

    Ja se ne bojim salmonele iz jaja (ne volim ova umućena, ali obavezno probam smese za kolače).

    Moja sveki je salmonelu dobila iz pršute.....

  42. #92

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    Ja jaje na oko bacim u hladno maslinovo ulje, dok se pece malo ga zalijevam uljem, posolim i to je to.

    Mogu pojest dva jaja, sa sparogama i tri.

  43. #93
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Forum je kriv za sve! cijeli ovaj tjedan (ovo je, dakle, četvrti dan) ujutro jedem po dva pečena jaja na oko.
    i to ne samo jaja, već ih obavezno bacim na neko meso. (u ponedjeljak špek, u utorak šunka, jučer vratina, danas kare. a inače gotovo uopće ne jedem meso)

    ne znam jel se organizam povampirio pa traži ili su oči nakon ovoga topica postale pregladne i prehalapljive.

  44. #94
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam jel se organizam povampirio pa traži ili su oči nakon ovoga topica postale pregladne i prehalapljive.
    nedostaje mu vaša ljubav, mila
    nedostaje mu to, kakva si bila...
    nedostajem i ja, onako lud


    man'se pečenih jaja!

  45. #95
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    joj, ja obožavam jaja, a u stvari ih prilično rijetko jedem. ručam oko 5, nekako mi jaja nisu za ručak, za večeru mi je previše jer ručam u 5, a za doručak ih jedem samo kad smo na skijanju il za uskrs.
    i danas ću si napraviti jaja s potirukom na kajganu - to obožavam. il s običnom kapulom, al bolja su s porilukom. na maslinovom. i još dodat malo pancete. mmmm. sad bi to odmah jela.
    e da, ja sam fakat živjela u uvjerenju da više nitko ne jede šato. a vid ovdje raspašoja
    moja djeca nisu nikad jela šato . malo ukradu kad radim kolač, taj gušt im nemam srca oduzeti, to lizanje padele. ja sam obožavala, i sa snijegom, onda je onako malo lakše.
    i još nešto, imala sam salmonelu. dobila od sladoleda u slastičarni u šibeniku, prije 25 godina.

  46. #96
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    i još nešto, imala sam salmonelu. dobila od sladoleda u slastičarni u šibeniku, prije 25 godina.
    i ja
    od onoga sladoleda iz automata
    prije... khm... 31 godinu

    u onoj istoj Koprivnici gdje se, 25 godina kasnije, potrovala moja familija

    Koprivnico, ko te nije volio...
    ne zna šta je izgubio!

  47. #97
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    ja mislim da je puno veća opasnost da dobiješ salmonelu bila onda kad smo mi jeli šato, nego danas kad ga naša djeca ne jedu danas je sigurno bolja kontrola.
    fritulice, jaja sa šparogama... mmm
    ja mogu pojesti 3 jaja, odjednom, kako god (tvrdo kuhana, na kajganu, na oko)
    jesam rekla da obožavam jaja?

  48. #98

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    fritulice, jaja sa šparogama... mmm
    Jel ih ti prije prokuhas pa bacis na ulje prije jaja ili onako sirove uvalis u ulje pa cekas da omeksaju za jaja? I jel stavljas jos nesto...kapulu, prsut, pancetu? Blizi im se sezona...(nema vise oblizujuceg smajlija).

  49. #99
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    kako nema

  50. #100

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    Di si ga nasla? Ja ga nemam.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •