Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Noćno dojenje

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Noćno dojenje

Evo i mi smo prošli uspješno prvu godinu dojenja bez nekih većih problema. Po danu dojimo dva do tri puta i to uglavnom za uspavljivanje. No po noći je to barem jedno pet do šest puta, to se nije promijenilo od Mihovilovog rođenja. Spavamo zajedno pa mi to za sada ne predstavlja neki veći problem jer to obavimo u polusnu tako da nekad niti nisam svjesna da je dojio. Spavamo ujutro do nekih devet, deset sati.
    Od nove godine krećem na posao pa ne znam da li ću izdržati taj tempo noćnih podoja. Uz to sam i pročitala da bebe kada mame počnu raditi više doje noću (ne mogu si zamisliti da može biti više od ovoga). Zanima me koliko je bebama važan taj noćni podoj nutritivno, a koliko je samo maženje? Ne bih mu htjela ništa uskratiti jer uživamo u dojenju oboje. Pokušala sam ga samo stisnuti uz sebe i malo pomaziti, ali to ne pali. Jedino sika.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Re: Noćno dojenje

Citiraj Mihovil prvotno napisa
    Od nove godine krećem na posao pa ne znam da li ću izdržati taj tempo noćnih podoja.
    hoćeš :zdvojni uzdah:

andrejček drži upravo ovakav tempo već 20 mjeseci i ne posustaje...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Znam da hoću. Samo se moram naviknuti na novi tempo života.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

eh, i ja..novi tempo mislim.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

bojan je, dok ja nisam počela raditi, po noći dojio cca 2-3 puta, po svega nekoliko minuta; onda se okrene i spava dalje ko top.
    AAAALIIIII....he, he...od kad sam počela raditi (od 9. mj.), cijelu noć je na cici, NON- STOP !!
    cice me tak bole, a mlijeka mi se nabildalo kao da sam tek rodila

ah, neka....

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nemoj se obeshrabriti, ali, moj Fran je tek s 30 mjeseci prestao dojiti po noći. I to zato što je bio u stanju shvatiti kad sam mu rekla da je mama umorna, da mora spavati i da cikimo kad svane dan. Zato je na prvo provirivanje dnevne svjetlosti on u potrazi ispod mog gornjeg dijela piđame. Valjda prije nego li pijetao otvori oko. Sve do tada je bilo bar 3-4 puta tijekom noći.

:D

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ovo je stvarno utješno. Spavaćemo vikendom...

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure, meni ponekad, samo ponekad dodje po noci u krevet moja najmanja velika curica i ja se rastopim. i sad ne bih nizasto dala te noci kad mi je stalno visila na cici. bilo je tesko, bilo je lijepo. proslo je ali drago mi je da je postojao i taj period.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ma ne žalim se ja. Uživam u svakom dojenju kao i moj mali mišić, jer najljepše mi je kada se nasisa i sretan zaspi dalje. Ja se totalno rastopim i znam da će mi ovaj period života ostati u prekrasnom sjećanju.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja sam očekivala jači tempo noćnog dojenja kad počnem raditi, ali sam se prevarila. Andrej ne da nije pojačao noćno dojenje, nego ga je postupno smanjivao, i to tako da sad već 2-3 tjedna uopće ne doji noću. Zadnji put sisa prije spavanja (i to sve kraće), i sljedeći put ujutro nakon doručka.
    Tako da to ne mora biti pravilo (bar u našem slučaju nije bilo).

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Podižem malo

Mame, kako se osjećate?

Znam da ima raznih sisalačkih noćnih prohtjeva.... ja sam valjda među sretnicima, jer K. doji, nakon podoja se okrene na drugu stranu i spava, pa i kad je to 20 puta nije mi tako teško kao da drži bradavicu cijelu noć ustima... Nekako bih si poželjela koju noć prospavati u komadu, ali kad pomislim kako će brzo proći dojilački staž, onda mi je draga svaka ovakva noć.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj cekana prvotno napisa
    Podižem malo

Mame, kako se osjećate?

Znam da ima raznih sisalačkih noćnih prohtjeva.... ja sam valjda među sretnicima, jer K. doji, nakon podoja se okrene na drugu stranu i spava, pa i kad je to 20 puta nije mi tako teško kao da drži bradavicu cijelu noć ustima... Nekako bih si poželjela koju noć prospavati u komadu, ali kad pomislim kako će brzo proći dojilački staž, onda mi je draga svaka ovakva noć.
    pa sve si rekla!

ja te mogu samo potpisati, kod nas bas bas isto

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mislim kad ne bi bilo tih noćnih podoja, da bi se količina mlijeka jako, jako smanjila, jer ima dana kad doji samo jedanput ili čak ni to ako smo vani cijeli dan, ne sjeti se tražiti...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moja Lana ima skoro 28mj, i još je sisavac, po noći koji put prespava skroz, dok ponekad se dogodi 1-2 tokom noći. Ima noći tj. navečer kad ide spavati zna zaspat bez cikanja oko 22h, a onda u polusnu kaže: Mama daj ciku, i zna s njom prospavati do o3h,malo si povuče, i onda spavanac do devet, deset ujutro. Dok naravno uz popodnevno spavanje pocika dok ne zaspi, i onda odspava kojih dva sata. Ne grize, ne vuče naglo, jako je nježna.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i kod nas je uglavnom tako da siki i okrene se na drugu stranu i spava, ali ipak se ponekada desava da se jos buni pa se moramo i malo nosati i tek onda spavanjac,... e to nosanje i nespavanje mi tesko pada

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo još jedan mali sisavac preko godinu dana
    Kod nas je zadnjih tjedana pravo veselje Gric li ga gric mamu svoju ali onako na finjaka polu nježno a mama potiho ne, ljubi,ne i eto je sad zadnjih par dana najavljuje kad će biti gric, digne svoj mali kažiprst u zrak i maše ne,ne i gric i brzo se okrene na drugu stranu i dalje maše ne,ne. Pametno mamino zlato :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •