Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: čokoladni liker

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno čokoladni liker

kolegica me nedavno ponudila pre pre finim domaćim likerom od čokolade i nisam odoljela da ga odmah ne napravim MM za rođendan (tražio se izgovor ). Ja sam malo prilagodila recept jer samo imala samo domaća jaja doma, pa se nisam usudila zbog mirisa- u originalu se radi krema od žumanjaca. moja verzija:
    200g čokolade u prahu
    2dl slatkog vrhnja za šlag
    1dl ruma (ja radila s bijelim, može i onaj za kolače, a bome može i maraschino)
    2dl vodke ili finije rakije

na pari ili defrost u mikrovalnoj otopiti čokoladu u vrhnju (do 40C, znači topljikavo,ne jako toplo ili vruće- to je bitno jer se inače izdvaja šećer i masnoća kad se ohladi ), odmah izmiksati mikserom da postane skroz kremasto bez imalo mrvica (više miješanja nego grijanja ),umiješati pijenjačom rum i vodku i uliti u bocu kroz širi traktur (ja sam koristila špricu za šlag). Bolje je da boca bude od likera, meni je nakon hlađenja liker teško išao iz boce za vodku- tako sam otkrila razlog zbog kojeg boce za liker izgledaju kako izgledaju
    Nakon hlađenja (preko noći) je dosta gušće nego što odmah izgleda.
    Uživajte, mljac

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ja ih obožavam ,prije par dana sam napravila po ovom receptu:

1kg šećera
    1l mlijeka
    100g kakaa zvečevo
    2dl ruma

šećer mlijeko i kakao prokuhati kada se ohladi stavi rum i dobro promješaj.
    meni je osobno malo pregust,drugi puta ću staviti oko 2dlmlijeka više,mislim da će biti bolji.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

zvuči isto super! mi danas imamo umjesto rođendanske torte pitu od jabuka i liker sa šlagom... Samo treba stati na vrijeme

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •