Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 61

Tema: Mišonja pišonja

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Mišonja pišonja

Evo danas samo skoro non stop na new topic imamo jedan problemčić s sinom Domom 15mj. , pišu pokušavamo vježbati odnosno kožicu ali se ne da i jako ga peče i bude crveno a meni ga je žao pa ga ni ja baš ne forsiram previše. Zanima me postoji li nekakva mast,krema... što pomaže oko toga inače ga je nemoguće presvući jer bježi na sve strane a vježbe da se i ne govori uspijemo malo kad se kupamo al ne znam trebam li paničariti :?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam već poludila od savjeta što raditi s pišom. mali je sad 2 i po god i pedijatar mu je već par puta na silu prevukao kožicu kada smo bili u savjetovalištu. međutim, napravio je to baš na silu jer mu je rupica premala i tako mu je svu kožicu raskrvario i pokidao. nakon toga je, naravno, dijete vrištalo kada je trebalo piškiti dva dana. navodno bih i ja to trebala nakon njega moći napraviti, ali i dalje se ne da, a ja ne mogu i ne želim namjerno ozljediti svoje dijete. čitala sam da se djeci do treće godine sve to samo razvije kako treba i da ta prevlačenja uopće nisu potrebna. mama mi je rekla da prije, kad je moj brat bio mali, djeci uopće kožicu nisu dirali i prevlačili dok nisu trebali ići u školu. ako se tada kojem djetetu nije dalo prevući, onda su to vrlo lako riješili u ambulanti i stvar ok. tako sam ja odlučila ne patiti maloga, on je i tako i tako u dobi kada (pogotovo kad se kupa) sam pipka, istražuje i navlači pišu. i primjetila sam da mu se ipak rupica sama proširuje. kupamo se i peremo skroz, ali ne prevlačimo previše jer ga to užasno boli

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

meni je sestra kod pedijatra rekla da se kozica treba prevuci do cetvrte godine i da samo za vrijeme kupanja lagano navucemo koliko ide. ovo navlacenje na silu je grozno

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Nama je pedica rekla da do godine dana ne diramo, a kad bude toplije da ga puštamo što više golog, pa će on to sam obaviti. Ali prošli put ona sama (pedica) je pokušala prevući kožicu, i bez problema je išlo do kraja, pa valjda nećemo s tim imati problema (A. nije ni zaplakao, uopće nije odreagirao, očito ga nije smetalo).

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj šnapi prvotno napisa
    meni je sestra kod pedijatra rekla da se kozica treba prevuci do cetvrte godine i da samo za vrijeme kupanja lagano navucemo koliko ide. ovo navlacenje na silu je grozno
    potpisujem!!! tako je nama rekao i urolog, "frku" treba slagati tek u petoj godini, ali čak niti onda nije neka drama, uglavnom ima vremena!!!

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Curke havala svima na odogovoru ona cu i ja pričekati je mi je ovo pre bolno raditi mu užas jadno dite se samo pati još jednom hvala svima na savjtima

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Samo ne na silu!!!
    Ovako je kod mene:Josip(4 godine):do treće nismo forsirali samo smo možda poslije kupanja dva puta tjedno lagano povlačili-koliko ide ide.
    Sa tri skoro svaku večer,ali sam:rekli smo da moramo "popraviti pišu"i on to jako dobro sam učini jer ima osjećaj dokle može ići ,pa moram reći da mu glavić prilikom povlačenja već cijeli bude vani.

Kod Roka(2 god)još dva puta tjedno povlačim ja i dobro napreduje,bez boli i postepeno,glavić tek proviri ali budemo mi to kao i kod brace.

Inače MM je ljut na svoju mamu jer mu to nije radila,nisu to riješili ambulantno pa se ne može dobro navući.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

eto, ovaj moj pedijatar mi je napatio dijete, a uopće nisam ni znala da će to napraviti. samo ga je počeo navlačiti bez da mi je išta rekao. ja ostala šokirana, dijete vrišti, katastrofa, više mu neću dati da to napravi. raskrvario ga cijelog.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

livac kad ga više ne bude bolilo onda mu ti tu i tamo nježno povuci ali obavezno poslije kupanja jer tada je kožica najmekša.
    Ići će sve lakše i lakše dok ne bude to mogao učiniti sam.Da vidiš onda ponosa!

Netko je pitao za kremu,jedina krema koju sam stavljala na pišu bila je Rojazol prilikom crvenila i nateknuća zbog Klavocina i stvarno je pomogla,ali ne znam da li bi i ovdje. :?

Inače ja kad trebam nešto dezinficirati špricam Octenisept jer ih ne peče.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Cure, moje E se još uvijek neda prevuči. Ima 6,5g. Nema upala, nije crveno... Napredovali smo puno, mislim da fali još milimetar. Ped. nas je slala u Klajčevu na operaciju. Ja sam jednom davno čitala na Rodi neki tekst da se to uopče nebi trebalo operirati (osim u nekim posebnim slučajevima kad su česte upale i zadržava se mokrača.) I tako ga nedam, mislim si to je zadnja opcija, to uvijek stignemo. Navodno si to dečki sami srede negdje u pubertetu.
    Šta mislite o tome?

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Eci, MM veli da si je on to sam sredio u pubertetu

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I moj isto! Nadam se da će tako i biti.

newa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mi imamo tri godine i jaš mu se ne može navići do kraja. Promjer oko pola cm.
    Kada je bio beba dok. mu je sama prevukla i onda se jedno vrijeme moglo bez problema.
    I jedno dva tjedna mu nisam navlačila i tu je ponovno zarasla.
    Strah me da ne bude morao ići na to rezanje.
    Od šogorice mali je morao jer mu se pišo upalio. I na živo su mu sa nekim svrdlom odstranili kožicu.
    Šogorica se skoro nije onesvjestila, a mali je vrištao da je imao podljev od plakanja po licu. I onda oko četiri dana kupanje u kamilici i plač kada bi morao piškiti.
    Užas kada se sjetim.
    I samo me toga strah, jer naša dokt. stalno govori ako se ne popravi da će najvjerojatnije morati ići na to.
    I još mu se ispod te kožice nakupi kao nešto bijelo, a ne da se izvaditi.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

newa samo vi polako to provlačite poslije kupanja dva tri puta tjedno i za godinu dana ćeš vidjeti rezultat.

Hoće li to oni riješiti u pubertetu,operativno ili neće uopće(kao MM)-tko zna?

Meni je ovo sigurnija opcija,postalo nam je već skoro pa rutina-i nema problema.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Luka nije imao nikad problema s pisonjom, no nedavno mu se ispod kozice isto pojavio kao neki bijeli prist. Vec je jednom to imao , ali je puknuo i dalje je opet sve bilo u redu. Poslije toga mu je dva dana bilo malo crveno na , ali je brzo proslo.
    Mene muci sto je ovaj prist vec dosta dugo i zbog njega mu se sad ne moze prevuc kozica do kraja.
    Pedijatrica je rekla da ako ne pukne da ce mu morati to izrezati van :? .

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ajme topica! jesu li ludi ovi naši doktori? ja imam sina starog četrnaest godina i nikad u životu nisam čula za ove teorije! rodila sam ga vani (u nizozemskoj), tamo sam išla i na kontrole s njim i nitko mi nikad nije rekao da mu to radim! ne sjećam se u kojoj dobi je mogao prevući kožicu, niti sam na to obraćala pažnju. neka logika mi govori da ovo nasilno prevlačenje koje je doktor napravio tvom dečkiću, livac može samo oštetiti kožu, stvoriti ožiljke i kasnije probleme. kako se samo usuđuje tako ozlijediti dijete? povedi ti muža slijedeći put, pa nek mu on malo objasni da to ne radi! šalim se... ali drago mi je da sam ovo pročitala, jer imam bebača od osam mjeseci. samo nek ga dotakne, imat će posla s jednom jako ljutom mamom! grrrr!
    bilo bi super da se javi netko tko zna zašto se ovo ne mora raditi djeci. jer sigurna sam da se ne mora.

newa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nije mi jasna jedna stvar.
    Moja kuma koja živi u drugom mjestu udaljenom 30 km od mene nikada nije čula za to povlačenje.
    Ima sina i pedijatar im nikada nije ništa ni spomenio za to.
    Da li je moguće da to ovisi od pedijatra?
    Ali zašto onda ili da svi povlačimo ili da svi ne diramo?
    Zašto dolazi do tih razlika?
    Jedni kažu ovako drugi onako. :?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

puhica a jesi li upoznala nekog tko je imao taj problem?

MM ima probleme s tom kožicom,mama mu nije povlačila,u pubertetu nije otišlo i jedino bi operacija mogla riješiti problem i vjerojatno će to i učiniti.
    Najviše ga to smeta po pitanju higijene,pasionirani je "higijeničar"-tušira se dva puta na dan ali se svejedno pod tom kožicom nakupi toga.
    Upravo je taj higijenski razlog naveo mnoge religije da uvedu obrezivanje pod "obavezno"

Zato povlačenje,zato i taj topic.Ne treba generalizirati jer tek kad se vidi kakav problem može nastati onda stvarno nije teško malom muškiću navečer jednom lagano povući kožicu i osloboditi ga eventualne kasnije operacije.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Slažem se da treba lagano povlačiti dokle ide, ali zdravi razum mi govori da svog sina nedam na operaciju. (već su nas 2 puta slali). Da ima nekih problema, upala i sl, vodila bi ga. Ovako sam sigurna da će se to riješiti samo od sebe. Ako ne uvijek ima vremena za operaciju.
    I prije (dok je MM bio mali) se o tome nije ništa govorilo i on si je to sam obavio negdje u pubertetu. A sada bi svaki drugi dečko trebao ići na operaciju.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Luki je pedijatrica vec kod prve kontrole povukla kozicu i rekla je da moramo poslije svakog kupanja lagano povuci koliko ide. Mi smo tako radili i nije bilo nikakvog problema. No, kao sto sam napisala u prijasnjem postu ne znam od kud se sad stvorio taj pristic i sto ako ne pukne sam :? .
    Inace, jako se razlikuju misljenja pedijatara u vezi povlacenja kozice, neki su za to da se odmah povuce , a neki da se ne dira do nekih odredjenih godina.
    Moje misljenje je da se treba provuci , ali onoliko koliko ide , ne nista raditi na silu i mislim da kasnije ne bi trebalo biti problema.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ronin:
    puhica a jesi li upoznala nekog tko je imao taj problem?
    ronin, oprosti, ali drugo je tvoj muž, a drugo je beba od 15 mjeseci.
    a koliko sam shvatila, ni tvom mužu to ne pričinjava nekih dramatičnih problema, funkcionira normalno, imate dijete... a i tko zna što je kod njega uzrokovalo fimozu...
    uglavnom, moje je mišljenje da se bebama to nikako ne bi smjelo dirati, jer se može napraviti više štete nego koristi. koliko sam čitala, nemogućnost prevlačenja kožice do neke dobi, pa i do puberteta, normalno je i prirodna etapa u razvoju. problem koji ima tvoj muž izuzetno je rijedak (u odrasloj dobi).

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I prije (dok je MM bio mali) se o tome nije ništa govorilo i on si je to sam obavio negdje u pubertetu. A sada bi svaki drugi dečko trebao ići na operaciju.
    upravo tako, mislim da je problem jedino u glavama doktora!
    možda američki utjecaj - zakašnjeli - jer oni sada sve više odustaju od obrezivanja, a dugo su ga radili rutinski svim novorođenim bebama.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Na preporuku pedijatrice, prvo sam to ja radila, sad si mali sam to radi, ali samo dokle ide - bez :shock: . Ima 4 godine, i jos mu malo fali.
    A ako imate agresivne pedijatre, mijenjajte pedijatre. Ovo je 21. stoljeće.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ne volim ovu temu. Neki će se sjetiti prije kojih 2 mjeseca sam pisala što nam se dogodilo (pedica nasilno mom 9-mjesečnjaku prevukla kožicu iako sam ja rekla NE!) .

Ako joj (ili nekom drugom) još koji put krene ruka u tom smjeru brijem da će i moja, pa ću nekom stisnut flisku.
    Naša bivša pedica je kao i mnogi danas u HR još pod starinskim utjecajima kojekavih navlačenja. Svima bi trebalo biti kristalno jasno da nas je priroda stvorila takvima kakvi jesmo i samo u slučaju kada nam nešto zaista stvara probleme, treba intervenirati.

Kod dječaka je važna higijena. I to je dovoljno.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Zapravo, kod svih je važna higijena. Naglasila sam kod dječaka jer sam zapravo htjela reći da je higijena važna ali i dovoljna za dječake i njihove male privjeske .

I ja također kažem - agresivni pedijatar = bivši pedijatar.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

tiwi:
    Ne volim ovu temu. Neki će se sjetiti prije kojih 2 mjeseca sam pisala što nam se dogodilo (pedica nasilno mom 9-mjesečnjaku prevukla kožicu iako sam ja rekla NE!) .

Ako joj (ili nekom drugom) još koji put krene ruka u tom smjeru brijem da će i moja, pa ću nekom stisnut flisku.
    Naša bivša pedica je kao i mnogi danas u HR još pod starinskim utjecajima kojekavih navlačenja. Svima bi trebalo biti kristalno jasno da nas je priroda stvorila takvima kakvi jesmo i samo u slučaju kada nam nešto zaista stvara probleme, treba intervenirati.
    bravo, tiwi!
    ponekad kad ovako čitam razne teme, pa što su od neke žene napravili u rodilištu, ili što su od neke bebe napravili, dođe mi na um zločesta pomisao - što bi muškarci napravili da se s njima tako postupa? nekako mi se čini da bi svako malo po bolnicama bilo tučnjave, prijetnje ovim ili onim... mi žene smo tako miroljubive! premiroljubive! grrr!

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
    što bi muškarci napravili da se s njima tako postupa? nekako mi se čini da bi svako malo po bolnicama bilo tučnjave, prijetnje ovim ili onim... mi žene smo tako miroljubive! premiroljubive! grrr!
    Oooo da! Totalno.

Meni je u ovoj konkretnoj situaciji bilo najteže što ja sebe osim kao majku doživljavam kao Patrikovu zaštitnicu, čuvaricu, kajjaznam - produžetak na neki način, dakle zadužena sa paziti da mu se ne dogodi nešto, pogotovo ako ja na to mogu (i moram) utjecati. Taa sam zaista imala gadan osjećaj da sam zakazala. Baš zato što sam bila pretiha, prepristojna, prenježna u svojem NE.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno pišonja mišonja

sad sam zbilja zbunjena, mislila sam naći odgovor na nedoumice oko te misteriozne fimoze ali mi tek sad nije ništa jasno. jedni idu na operaciju, drugi čekaju pubertet, jedan pedijatar kaže ne diraj drugi silom navlači, dakle...??? i nama je pedijatrica rekla da samo održavamo higijenu i ne prevlačimo na silu, glavić nikad nismo vidjeli (2,3 g.), onda dođu kumovi koji su prevukli kožicu i snebivaju se zašto nismo i mi jer to ne valja tako kaže njihov pedijatar. Dominik nema problema osim što mu je kožica na vrhu malo crvena i što kaže da ga žulja kad mu se digne mišonja, mokrenje je ok a navlačiti više i ne da jer ga boli. ajde sad budimo pametni kad svaki pedić kaže drugačije, ipak je odgovornost na nama i odluka ovisi o svakom djetetu ponaosob, a to je teško kad su oni u pitanju jer im uvjek želimo najbolje. što raditi???

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Poslije kupanja ostaviti dečeca petnaestak minuta golog (u toploj prostoriji). Dečkići su prirodno orijentirani na pišonju pa ga vuku, a oni najbolje znaju do kud mogu pa se to sve riješi samo od sebe. To mi je savjetovala jedna starija pedijatrica, a potvrdila i moja baka. To funkcionira. Naravno, ako nemate onaj stav "fuj piša".

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

thanks Ivana, budemo probali, samo sjećam se vremena kad je D otkrio da može biti gol poslije kupanja pa nam je zapišao cijeu dnevnu sobu... ha ha ha, al nema veze sad je ionako vrijeme za promijeniti sjedeću garnituru!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

!
    thanks Ivana, budemo probali, samo sjećam se vremena kad je D otkrio da može biti gol poslije kupanja pa nam je zapišao cijeu dnevnu sobu... ha ha ha, al nema veze sad je ionako vrijeme za promijeniti sjedeću garnituru

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Započela sam ovaj topic i samo da vam javim da nam je pedijatrica sredila miša piša odnosno kožicu nismo previše plakali n krvarili cak smo bili jedan dan bez pelena sto je uspjeh ali se na račun piše miše jučer smo se kupali i vejžbali i milsim da je toto ped, kaze da bi trebalo još malo al ja mislim da je toto i da smo sve super prošli bez ikvih problema :D :D :D :D

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

A nas to ceka...Pedijatar nas je poslao na kirurgiju da mu prevuku kozicu.Kako su imali sumnje na iserihiju bili smo u bolnici(prije 5 mj.) i pametna setra je svojevoljno prevukla kozicu jer se mora... bez pitanja!Ali pomaka nema,samo smo morali piti antibiotik.
    pedijatar je rekao da cekamo da N. napuni godinu...i evo nas 15 mj. i moramo na kirurgiju
    Luda sam i neodlucna! Da idemo ili da cekamo?
    Ima li negdje da se to obavi privatno?

Nova avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

moramo na kirurgiju Crying or Very sad
    Kod kojeg ste doktora? Nama je dr. Bahtijarević isto odmah dao dijagnozu FIMOZA i kirurški zahvat... ali smo išli dr. Krausu u Vinogradsku i on je na moje zaprepaštenje nategnuo i evo sad par dana lipo prelazi. Nije mi drago ništa na silu, ali pošto nam je zbog E.coli prijetila operacija, opet mi je manje nasilno vježbati i možda izbjeći nož. Nadam se da će vam se sve riješit na za vas najbolji način!

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ma mi smo u Rijeci...nisam upoznata sta se dogada kod kirurga :?
    Doktorm me totalno iznenadio...bilo samo na pikici i svaki put ga zamolim da Noi pogleda misica.

Non stop nas je uvijeravao da ce sve biti ok...ma koji kirurg i onda bum.
    Sva sam bila u soku tako da nisam nista pitala.
    Sad me zanima gdje ima neki privatni kirurg ili neki doktor koji ce pogledati Nou i reci sta je najbolje da radimo.
    Inace je nas pedijatar jako dobar,radi posao kako treba i stekla sam veliko povjerenje u njega,ali ovo me malo zbunilo.
    Svaki pregle ista prica ,sve super ,sve ok i onda zadnji put odjednom moramo kod kirurga :/

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Milim da bi treba tražiti još par mišljenja prije nego što se odlučiš na kirurgiju traži još nekoga pritaj pedijatra da ti nekoga preporuči

Nova avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nas je nefrologinja zbog bakterije u urinu uputila urologu koji je onda dalje rekao da bi trebali kirurgu. Ne vidim zašto bi vi to trebali uopće sad baš dirat. Imate li ešerihiju... je li to prvi put ili se ponavlja?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Traži drugo mišljenje. I nama je Bahtijarević odmah preporučio radikalno obrezivanje, jer je po njegovom iskustvu to najbolje. Ali to pretpostavlja da ti nije žao žrtvovati taj dio tijela. Meni je žao pa ga još ne dam. Neki pak rade samo parcijalnu tzv.poštednu operaciju, a nekad kirurg uspije i odlijepiti kožicu (adhesiolisa), samo uz lokalnu anesteziju. Neki spominju i kortikosteroidne kreme. To sve u smislu da se riješi fimoza, odnosno ako imate neki problem koji bi se riješio kad bi se riješila fimoza (ako ne može normalno mokriti ili ima još neku dijagnozu, onda može puno više štete biti npr. za bubrege i mjehur). Ako nema problema, za sada ne bi trebali ništa ni dirati, vjerojatno će se samo riješiti prije ili kasnije.

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Imao je bakteriju u mokraci ...ali sve je ok .Radili smo sve pretrage:ultrazvuk bubrega,refluks-sve ok.
    Za 3 mj. ponovili urinok. i sterilna.Samo nam kozica stoji na mjestu i nikud.
    Kad se malo "igramo" u vodi vrhic pišića bude crven.
    Drago mi je da smo "zakasnili" kod kirurga jer sam i sama sva zbunjena i od smaog pocetka mislim da postoji jos nesto.Mislimo otici kod pedijatra i trazizi druge opcije.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da malo podignem, evo moj sincic navrsava za koji dan dvije godine i do nedavno mu je kozica bila posve zatvorena.
    rukovodeci se logikom da priroda obicno zna sto radi i da joj se bolje ne mijesati u posao, nego radije pricekati i dati joj sansu, nisam mu to dirala i svaki put sam napominjala pedijatrici da ne dira.
    nedavno je prestao nositi pelene i po cijele dane je bio gologuz; u roku nekoliko dana si je sredio pisulinca - otvor je vidno veci i jos malo i moci ce se prevuci. uz nemolosrdan tretman koji mu je priustio, nije ni cudo da se sve rasteglo! :shock:
    dakle, pokusajte se othrvati navaljivanju doktora i prepustite malcima da uzmu stvar u svoje ruke - u prenesenom i u doslovnom smislu!
    da bi to mogli, moraju, naravno, puno biti goli, a sad je pravi tren za to!

vida avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
    da malo podignem, evo moj sincic navrsava za koji dan dvije godine i do nedavno mu je kozica bila posve zatvorena.
    rukovodeci se logikom da priroda obicno zna sto radi i da joj se bolje ne mijesati u posao, nego radije pricekati i dati joj sansu, nisam mu to dirala i svaki put sam napominjala pedijatrici da ne dira.
    nedavno je prestao nositi pelene i po cijele dane je bio gologuz; u roku nekoliko dana si je sredio pisulinca - otvor je vidno veci i jos malo i moci ce se prevuci. uz nemolosrdan tretman koji mu je priustio, nije ni cudo da se sve rasteglo! :shock:
    dakle, pokusajte se othrvati navaljivanju doktora i prepustite malcima da uzmu stvar u svoje ruke - u prenesenom i u doslovnom smislu!
    da bi to mogli, moraju, naravno, puno biti goli, a sad je pravi tren za to!
    Uf, sad mi je malo lakše, mom malom će skoro 13 mj, već mjesecima sam mu svaki drugi dan povlačila, ali očito prenježno jer pomaka nema, skoro skroz zatvoreno.
    Bojala sam se upale i eventualne kirurške intervencije jer mu se ispod vidi nakupljeni sekret. Nadam se da mu se neće upaliti prije nego što to on sam uspije srediti.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mi smo upravo u upali. natečeni mu je mišić, dobili antibiotsku kremu i naputak za obloge od acidi borici , poludit ću.

ni mi nismo baš puno dirali, tu i tamo. danas mu je pedica pogledala i rekla da ćemo morati kirurgu da to nategne. ma ne mogu ja to i šta da radim? mislim, rekla je da dok ima noćnu pelenu ne idemo nikamo, nego da pokušamo dok se kupa natezati, ali ne znam. jel ima neka kremica? nešto da se to odlijepi?

pa poludit ću. i šta da stavljam umjesto obloga od acidi borici?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

thalia, to zbog upale ili?

moj mali ima 2 godine i ne moze prevuci ni malo, a nateze se brat bratu vec godinu dana otkad je gol. ja se ne brinem, sredit ce se to nekako, ako ne do puberteta, onda cemo razmisljati o operaciji ako ce htjeti.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ma mi tu kožicu rijetko vučemo, jednom, dva put tjedno.

sad je doktorica pogledala i rekla da kad skroz skinemo pelenu da idemo kirurgu da to potegne i pritom brutalnom brzinom pokazala povlačenjem ruku taj potez. užas

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Joj thalia. Pa to je strašno. A zašto ne pokušate sami. Stavi ga u kadicu i nateži mu svaki dan po malo. Moj sin ima 6 godina i još ne želi to sam raditi. Nismo nikada imali problema jer sam mu ja to natezala kod svakog kupanja ali u tolikoj mjeri dok je on to dozvolio. I sada ne prevuče tu kožicu skroz ali ipak malo pomakne. Doc. je rekla da je sve ok i nisam dozvoljavala da mu bilo tko naprasno tako nešto napravi. Pa to je šok za dijete.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

to nam je i savjetovala, nadam se da će uspjet. uf.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja svome sinu to kod svakog presvlačenja nježno povučem i obrišem prokuhanom vodom. Još uvijek je sve slijepljeno ali se nadam da ćemo to malo-pomalo riješiti. Ipak ima tek 4mj. Samo treba prakse .

Nova avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mi smo bili pred operaciju jer se ponavljao uroinfekt i dijagnosticirana mu je fimoza... došli dr.Krausu u Vinogradsku, spremni za obrezanje, kad on- potegne, naravno da je zabolilo, ali je brzo prošlo i sad je još uvijek u redu.
    U svakom slučaju sam sretna jer smo izbjegli operaciju. Još samo, mislim da je važno da to napravi netko tko zna što radi. Aronu je pedica jednom pokušala nategnuti, ali nije uspjela i više mu je bila popucala kožica tada nego kad je dr.Kraus skroz prevukao. Još jednom je jedna stara doktorica kod koje smo samo bili na pregledu za komisiju za dopust zbog njege djeteta uz moje suze i preklinjanje da ga ne dira išla prevlačit i isto koma. (to je priča za sebe... iza nas).
    Ako se treba intervenirat, a većini ipak ne treba, neka to napravi netko tko zna što radi i neka bude brzi i efikasno da se dijete ne tlači bez veze.
    Želim vam da ova mora bude brzo iza vas!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I Adrianu je bilo slijepljeno, ali pedica je rekla ne dirati dok ne skine pelenu. Ja sam "natezala" koliko je išlo, nema upala....
    a onda je došlo ljeto i vodene kozice, skinuli ga golog da mu bude lakše, on je natezao i natezao miša i sam je riješio problem :D bez suza i mamine traume, opearcija, prevlačenja i čuda, a svašta sam čula i pročitala .... a ima dvije godine
    još mu se malo drži na jednoj strani, ali uporan je on, do kraja ljeta očekujem i taj dio riješen
    malo me smeta što stalno navlači miša, zbog higijene, ali ..... ako riješi pitanje kožice, mala je cijena ....

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Ivana2 prvotno napisa
    Poslije kupanja ostaviti dečeca petnaestak minuta golog (u toploj prostoriji). Dečkići su prirodno orijentirani na pišonju pa ga vuku, a oni najbolje znaju do kud mogu pa se to sve riješi samo od sebe. To mi je savjetovala jedna starija pedijatrica, a potvrdila i moja baka. To funkcionira. Naravno, ako nemate onaj stav "fuj piša".

Ovo mi se čini najbolji savjet do sada koji sam pročitala! :D
    Inače, naša ped. nit da spomene, a na moj upi odgovara da sve dok dijete nosi pelenu - NE DIRATI, jer ga kožica štiti od infekcija!
    Dok je već pedijatrica mališana moje susjede dala drugi savjet - oni prevlače kožicu od godine dana...

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •