Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: temp.40,7

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno temp.40,7

pomagajte..
    malome sam izmjerila prije 1h i pol 40,7.. dala sam mu 8ml dalsya, sad nakon sat i pol je pala na 40 stupnjeva.. ja isto imam temp, imalo mi je i drugo dijete 3 dana ( ona najviše do 39,5)..
    sad pretpostavljam da nas je ona zarazila virusom.
    da li netko zna kako se ispravno snižava temperatura kombiniranjem dalsya i lupoceta?..on ima 17kg.. pedica je rekla za dalsy 8 ml. za koliko sati od uzimanja dalsya mu mogu dati lupocet i koliko ml?
    jednom su mi to rekli da se može tako kombiniranjem tih lijekova sniziti temp.
    pomagajte..
    inače, imao je i prošli tjedan neki virus isto temp do 40..ali, mu je to za 3 dana prošlo..

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Nakon što daš lijek, koji god, stavi dijete u mlaku kupku (onoliko stupnjeva koliko dijete kuri) i nek se fino kupa. Kako se hladi vodica, tako se hladi i dijete. Opet izmjeriš temperaturu, i ako nikako ne ide dolje, fino kod pedijatra na hitnu.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nazovi Klaićevu, oni će ti točno reći.
    Daj mu puno tekućine, razodjeni ga.
    Nadam se da će brzo proći.
    Posljednje uređivanje od n.grace : 12.02.2011. at 17:35 Razlog: typo

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

da, znam za te kupke, pa obloge i itd..
    zanimalo me da li netko zna kako se točno kombinira lupocet i dalsy.

ne ide mi se sad odmah kod pedijatra na hitnu, jer smo bili tamo prije 10 dana, i nepotrebno su ga izmučili ( čak je dobio i infuziju; a on inače jako puno pije, ponekad čak i previše, isto je kuril i do 40.) bil je na renganu..svi nalazi su bili dobri, došli smo doma bez lijeka i ičega. i prolo mu to za 3 dana..
    ne bi željel ići sad čekati u čekaonice pune bolesne djece, a vjerojatno je samo virus kad sam i ja bolesna..
    kombinacijom dalsyja i lupoceta se može fino izregulirati temp., pa možda netko zna u kojem razmaku i koliko ml?
    hvala..

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Zar ne možeš nazvati pedijatra da ti to kaže? Zar nije radni dan i rade ambulante, ne treba u hitnu. Ja nikad ne bih miješala ta dva lijeka i nisam čula da ih se miješa.
    Da li mjeriš temperaturu u guzi , na čelu, pod rukom? Temperaturu preko 40 treba skinuti što brže, kupanjem, pa oblozima na ruke i noge, da padne bar na 39.
    Ti poznaješ svoje dijete, ja bih već bila davno kod doktora da je mojemu tako visoka temp.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nazovi hitnu ili zaraznu, oni će ti dati telefonski upute kako da križaš brufen i lupocet ako je nužno ili ti dati upute za obloge i za znakove dehidracije ili hitnih stanja, samo zamoli za upute- ja sam znala moliti i rekli su mi, ponovno i ponovno. Mi smo imali konvulzije i zaot smo imali upute za križanje brufena i dalsya, ali za drugo dijete koje nije imalo konvulzije nismo dobili takve upute, to je ipak pitanje za liječnika, pedijatra.
    Posljednje uređivanje od pikula : 12.02.2011. at 18:28

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Stela, to je ogromna temperatura, nemoj se zaje..Ili zovi hitnu ili ga vodi.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

imam dvoje djece, i već dosta iskustva..a, i on zna od obične viroze jako zakuriti, ali najviše je bilo do 40, ovo je stvarno dosta visoka temp.
    to 100% znam da se lupocet i ibuprofen miješati, jer su mi to jednom objašnjavali na pedijatriji..samo je to bilo davno, a ja sma zaboravila..

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj stela2 prvotno napisa Vidi poruku
    imam dvoje djece, i već dosta iskustva..a, i on zna od obične viroze jako zakuriti, ali najviše je bilo do 40, ovo je stvarno dosta visoka temp.
    to 100% znam da se lupocet i ibuprofen miješati, jer su mi to jednom objašnjavali na pedijatriji..samo je to bilo davno, a ja sma zaboravila..
    I ja sam to čula, samo bih pitala liječnika da mi kaže kako i koliko, a na toliko visoku temperaturu bih i ja odvela dijete liječniku.
    Posljednje uređivanje od n.grace : 12.02.2011. at 19:32

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

drugog možeš dati već 1 h nakon prvog, ako ovaj prvi ne djeluje
    u međuvremenu obavezno poticati na pijenje tekućine, jer dehidracija povisuje temperaturu
    i staviti ga u kadu mlake vode i poljevati cijelog
    ili cijelog umotati u mokru plahtu

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

meni je pedijatrica rekla da se kako kaže aleksandra već nakon sat vremena može dati, ali da je bolje sačekati dva sata jer možda još ne stigne prodjelovati pa da se ne bi na kraju podhladilo dijete. meni je najidealna kombinacija na 3 sata. lopocet pa za 3 sata dalsy i onda opet u krug. naravno dok traju ultra visoke, teško skidive temperature. čim spadne na 4 sata već se lakše diše

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Paracetamol 10 mg/kg svakih 4 h, znači max 6x/dnevno.
    Uz to, ako je potrebno možeš dodati ibuprofen 5 mg/kg, maksimalno 4x dnevno.
    Razmak između 2 različita lijeka smije biti i sat vremena kako je aleksandra napisala.
    Kombiniraš samo ako temperatura nakon sat vremena nije pala ili, nedajbože, raste.

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mom starijem klincu, kada je temp. išla preko 40, odmah sam dala voltaren čepić, jer nije na ništa regirao, a dr. je rekla u takvim slučajevima da mogu dati voltaren, da ne bi došlo do febrilnih konvulzija, i temp. je doslovce padala odmah!S tako visokom temp. se ne smije zezati, kpoliko god su učestale, i uobičajene, centar za termoregulaciju ipak ima svoj max., a nakon toga ostaju samo posljedice.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj kovrčava prvotno napisa Vidi poruku
    Mom starijem klincu, kada je temp. išla preko 40, odmah sam dala voltaren čepić, jer nije na ništa regirao, a dr. je rekla u takvim slučajevima da mogu dati voltaren, da ne bi došlo do febrilnih konvulzija, i temp. je doslovce padala odmah!S tako visokom temp. se ne smije zezati, kpoliko god su učestale, i uobičajene, centar za termoregulaciju ipak ima svoj max., a nakon toga ostaju samo posljedice.
    febrilne konvulzije se mogu dogoditi i zbog naglog pada temperature, a ne samo zbog porasta. Tako da i to treba imati na umu .

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

hvala vam na savjetima..uspjela sam spustiti na 39.okupala sam ga, na nogicama mu mjenjam obloge.a, sad u pol 10 mu dajem lupocet.
    ali, ne razumijem kak to mislite svaki 1h. ako sam mu dala npr u 8 dalsy, već mu u 9 ili 10 smijem dati lupocet ako mu se ne smanjuje, i kad onda opet smijem dalsy?
    mozak mi uoće ne radi i sama sam bolesna s temperaturom, a sad je dobio i mm temp.
    ali, hvala vam na savjetima..
    nadam se da nećemo ovu noć morati na hitnu..

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj stela2 prvotno napisa Vidi poruku
    hvala vam na savjetima..uspjela sam spustiti na 39.okupala sam ga, na nogicama mu mjenjam obloge.a, sad u pol 10 mu dajem lupocet.
    ali, ne razumijem kak to mislite svaki 1h. ako sam mu dala npr u 8 dalsy, već mu u 9 ili 10 smijem dati lupocet ako mu se ne smanjuje, i kad onda opet smijem dalsy?
    mozak mi uoće ne radi i sama sam bolesna s temperaturom, a sad je dobio i mm temp.
    ali, hvala vam na savjetima..
    nadam se da nećemo ovu noć morati na hitnu..
    Ako ti jedan ne spusti temperaturu možeš dati drugi nakon sat vremena, ali pazi da ne premašiš preporučenu dnevnu dozu (napisala je bibai koliko za svaki). Ako padne , tada daj po preporučenim razmacima ili prema potrebi.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

stela, 1 h nakon dalsyja smiješ dati lupocet (ako temp. ne pada). Važno ti je da je između dvije doze lupoceta razmak barem 4h, a između dvije doze dalsyja 6h. Tak sam ja shvatila cure.

Npr, u 8 si dala dalsy, u 9 možeš lupocet.
    Idući dalsy 6h nakon prvog - u 2 noću ili idući lupocet 4h nakon prvog lupoceta (onog u 9) - to ti je u 1 noću.
    Nek me isprave bibai i a70v ako griješim.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nemoj se ljutiti, acure ti sve govore dobro, ali prevelika je mogućnost nesporazuma s dozama i razmacima ovako na forumu.
    I ja sam križala brufen i lupocet često kad mi je kćer imala visoke temp i opasnost od konvulzija, ali uvijek sam nazvala liječnika i potvrdila doze i razmake- tako mi je preporučila pedijatrica jer kaže dje to ipak dosta komplicirano (jako ovisi o tipu bolesti i načinu porasta i padanja temp) i da se ne smije raditi na svoju ruku, a pedijatrica mi je inače vrlo ok.
    sirius ti dobro kaže opasno je i naglo skidanje temp.
    Nama su recimo govorili da se ne smiej stavljati hladni oblog samo na jedan dio tijela, nego u vlažnu plahtu (sobna temp) umotati dijete od vrata do nogu, ali za ovako visoku temp ipak misllim da te treba voditi liječnik.

pudza avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nama je pedijatar rekao da se može križati Lupocet (paracetamol) i Dasly (brufen), ali da razmak izmedju ova dva leka mora biti četiri sata.
    I mislim da Pikula ima pravo, vodite dete kod lekara.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

evo, dala sam mu prije pola sata lupocet i sad mu je temp na 38.ali, mislim da je najvažnije pomoglo i to što sam mu dala 3dcl soka ( to je htio) na žličicu i pojeo je cijeli tanjur fine domaće juhice..
    smije se dalsy i lupocet miješati, meni su to isto tako objašnjavali jednom na pedijatriji ( dok smo ležali u bolnici zbog kozica i visoke temp)..mali mi je inače atopičar.isto su mu davali malo voltaren čepiće. malo lupocet..i sjećam se da su govorili da kod visoke temp treba dobra terapija za skidanje, a to je ta..
    uglavnom, vidjet ćemo kako bude sad kroz noć..
    ja čak mislim da je to čak ko neka gripa..osim toga ja imam temp, imalo je prvo dijete, sad je dobio i muž..očiti virus..na pedijatriji bi ga samo dobro izmučili, još bi nešto pokupil, i imal bi traume od toga..
    naravno da mu nikako nisam mogla sniziti temp i da je rasla i da nije padala, išli bi liječniku..ali, uspjela sam sniziti pravilno na 38.pa, ajde, vidjet ćemo šta bude..
    hvala vam..javit ću vam sutra,,a, i mislim da ću biti skoro cijelu noć budna od brige...

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

nadam se da će sutra već biti puno bolje.moja curica (17mj.) je prošli vikend bila 3 dana pod jako visokom temp 40.1, a nakon toga 3 dana onako već je temp bila u padu.
    kombinirala sam dalsy i panadol baby isto kao što su cure gore navele -neovisno jedan o drugome.a kad nije išlo s dalsy onda bi stavila čepić voltarena.
    inače nisam za voltaren,ali to mi je stvarno u krajnjoj nuždi kad ništa drugo ne pomaže.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Meni je A. jednom kurio 40.8 (trodnevna groznica), još nekoliko puta oko 40.5, i u tim slučajevima dala sam malo veću dozu Dalsy sirupa i nakon sat vremena malo paracetamola. Tako me uputila pedijatrica iz bolnice.
    Posljednje uređivanje od martinaP : 12.02.2011. at 22:43

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Meni je ostala navika (od tih frki na početku) da za svaku virozu otvorim "karton" napišem datum, ime djeteta (ponekad zaredaju), težinu, vrijeme, količinu i vrstu lijeka, tekućine, rehidromiksa, broj povraćanja i sl i tamo zapišem i telefonske upute ako ih dobijem s hitne, tako da ako i ja riknem, može neko preuzeti, ili ako moram u neki gluho doba noći izrecitirati temperature i lijekove ne spetljam nešto. Možda sam ja kontorl frik, ali kad nisam spavala danima to mi je bio spas, a sad je već navika. To zvanje doktora zna poslužiti i tome da oni već budu upućeni ako se nešto zakomplicira. Meni se jednom desilo da je naglo pala temp i onda kad sam ponovno zvala već su znali koliko sam čega dala i zašto se to dogodilo i tak... Sori ako te gnjavim Drš se
    Posljednje uređivanje od pikula : 12.02.2011. at 23:12

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Nisam 100 % sigurna, al mislim da na Lupocetu ili Brufenu piše da se ne smije kombinirat sa ostalim antipireticima ( ne mogu sad provjerit ).
    Po logici ako daš Lupocet, ne djeluje npr. pol sata, prepadneš se i daš punu dozu drugog možeš ful naglo srozat temp.
    Meni je malena kurila 40,4, na Lupocet je padalo jednu noć do 38 pa opet gore za 3-4 sata, popodne u pola 3 dala čepić i otišli kod pedice, u pol 5 došli doma i 40,?, našopala ju Brufen sirupom sa drhtavim rukama i temp pala za pol sata i nije se vratila. Viroza neka luda.
    Nadam se da će i kod vas brzo proć.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

danas je već bolje.. jučer mu je čak temp pala prije spvanja na 36,7 , ali je polako onda kuril do 38.. pa u 4 h je zakuril38,8..onda sma mu dala lupocet 2 žličice..u 8 sati je imal 39,4..onnda sma mu dala dalsi ( kojeg sam zadnji put dala oko 18)..i sad ima 38,2..popil je već 3 dcl soka na žličicu, i pojel 2 tanjura griza..sad si sjedi zamotani i slaže nešto..
    i tako..vidjet ćemo..ako bude i danas kuril prkeo 40 onda bumo išli na hitnu..pedijatrija nam je pol sata vožnje ( ali ionako bi nas s hitne poslali na pedijatriju)..ali, ja se nadam da ne bude više preko 40..jer sam mu izregulirala temp.ali, nikad ne znaš..ali, sutra ujutro svakako idemo svojoj pedijatrici da ga pregleda i presluša pluća..
    hvala vam..pozdrav..

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

samo sam vam htjela reći da se bez problema može kombinirati dalsy i lupocet kod visokih temperatura..znači iznad 39 i 40.
    rekla je pedica da naravno da se smije i ne da se samo može nego se i mora kombinirati..
    mali mi je imao jedno 6 dana temp. ( gripa ili viroza)svaki dan mu je bilo bolje, ali smo cijelo vrijeme kombinirali te sirupe..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •