Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: SLAJM

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno SLAJM

Imam curicu od 21 mjesec. smrcava je i malo kasljuca ali osjetim da ima dosta slajma i da joj to smeta. sta da joj dam da preduhitrim eventualnu temeperaturu jer svaki put kad tako pocne zavrsi sa temperaturom.

hvala

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mi ista stvar samo mlađe dijete. kapat nos Sterimarom i Bisolex za iskašljavanje. ništa drugo ako nema temp. Ipak nek ju pregleda i presluša pedijatrica!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ili prije bisolexa možda biljni sirup od jaglaca, timijana ili majčine dušice za iskašljavanje.
    Može i Prospan od bršljana

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala cure. za sada cistimo nos i spricamo aqva maris. a kupila sam na kraju i petrovicev med za imunitet jer ide zima a vidim da je ovo smrcanje dosta cesto kod nje i obicno zavrsi sa virozom. pa eto, ako pomogne super a ako ne bar znam je prirodno

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kakav je iscjedak iz nosa?

Ako je proziran onda špricati u nos neki od ranije navedenih sprejeva, uz to kapi u nos ( moj sin voli Tyzine).
    Ako je iscjedak žut i gust ( čitaj: gnojan ) , gore navedeno + Garamycin kapi u nos .

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Baš sam davež!

Evo i nas.Bili smo prehlađeni .Viroza.Nakon toga mu je ostao samo šlajm.Bili smo kod dr na redovnoj kontroli i rekla je da su pluća skroz čista te da mu je ostao šlajm koji će on kašljanjem progutati i pokakati,te da to može potrajati.Rekla je da smijemo izlazit na svjež zrak.....
    Dakle zdravi smo.Sad meni moja sveki kaže da je nemoguće da nakon viroze dijete dva tjedna ima šlajma te da je to početak upale pluća.Zvala sam danas pedicu i ona kaže ako nema temperature(a nema),te ako normalno diše dok sisa,ne davi se u šlajmu,te ako ne grglja cijelo vrijeme već se samo ponekad zakašlje da je to šlajm.A da ukoliko smatram da je potrebno da ga dovedem na pregled.Da ću to najbolje sama prosuditi,bez pomoći okoline!
    A kad je T imao bronhiolitis dr na Zvijezdi,dr Bače rekla je da će mu šlajm još dugo ostati,što je i bilo nekih mjesec dana,ako ne i više.
    Sad mene zanima jeste li i vi imale takvih slučajeva da je djeteu ostao šlajm nakon viroze?

bebajan

Početno

Jan je star devet mjeseci i do nove godine je bio zdrav ko dren. A onda se je zarazio oko Božića i sve se to manifestiralo za Novu godinu u vidu punog nosa, šlajma i piskutanja u prsima. Dr. je propisala Amoxil, Ventolin i Bisolvon (mislim da se tako zove za iskašljavanje). Uredno smo odaradili terapiju, otišli na kontrolu i dr. je rekla da je sve ok, te da prekinemo s Amoxilom, Ventolin još jedan dan, a Bisolvon još 5 dana i da je to- TO. No činilo se da je sve ok, ali je nakon nekoliko dva tri dana počelo piskutanje u nosiću. Mislila sam da je to samo malo začepljen nosić i da će proći. Napominjem da Jan uopće nije imao temperaturu, dobro je jeo, bio živahan i vedar kao i uobičajeno. Stanje je svaki dan bilo sve gore i gore, sve više šlajma, ne može ga izbaciti, a ni kroz nosić mu ne mogu to izvući pumpicom. I onda smo danas otišli dr. koja nas je odmah uputila na Srebrnjak na ispumpavanje šlajma. Iskustvo: GROZNO!!! Dvije inhalacije Ventolinom: jedna 20 minuta, pa fizikalna terapija (lupa bebiju po prsima, leđima i sastrane da se šlajm odvoji), a da ti ne pričam da on vrišti. U svih ovih 9 mjeseci nije tako plakao. Srce mi se paralo i osjećala sam se ranjivija nego on sam. Nakon fiz.terapije čok (vađenje gnojnog šlajma iz nosa), a nakon toga je Jan zaspao od iscrpljenosti i plača, jada i čemera, pa smo drugu inhalaciju od 10 minuta napravili u snu. Doma nas čeka davanje Ventolina svakih 6 sati i 3 puta lupanje mrcice po leđima i prsima da to što prije odvojimo s pluća i bronhija. I naravno, svaki dan ista procedura u bolnici, tko zna do kada. I tješi me samo to što je zaspao i lijepo diše, te vidim napredak i nakon prvog puta. Znam da ćemo proći kalvariju, ali mogu ti reći da sam se zasrala kad sam došla u onu bolnicu, pričala s doktorom i kada sam vidjela svu onu djecu tamo. Ali makar su svi s kojima smo bili u kontaktu stvarno ok i ljudski. I ovo ti je moj odgovor na tvoje pitanje, pa ti vidi da li ćeš sama čekati da sve prođe ili reagirati čim se pojave prvi simptomi. Ja sada znam odgovor, i sigurno ću idući put biti u čekaonici pedijatrice bez obzira što je sve u redu, što nema temperature, što normalno, jede, igra se, spava, priča... ALI MU JE SAMO NOSIĆ PUN I STVARA MU SE ŠLAJM KOJEG JEDVA ISKAŠLJAVA.

Nemoj se prestrašiti. Ovo je samo naše iskustvo, prvo i kad se sjetim Jana u bolnici ne mogu ti opisati kako mi se grlo stegne i srce napukne.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Znam kak ti je bilo mi smo to prošli s mjesec dana straosti no sad nema toliko šlajma.več kad na ravnom spava taj mu se šlajm nakupi pa mu se začepi nosić.nije to toliko šlajma da se on davi u njemu već samo ponekad zakrči.Evo danas nije nijednom zakašljo.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Domagoj ima 6 tjedana, od jučer mu je nosić pun šlajma. Teško mu je sisati, a i spavati. Spavanje smo riješili tako što smo malo ukosili ležaj, ali papanje je problem.Popodne idemo doktoru, ali ipak da pitam: Što kod tako malih beba?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Mi smo bili stari mjesec i šest dana.Situacije ista ko kod vas.Bio je parainfluenza virus tip 3 i streptokoka u nosu.Bili smo oko tjedan dana malo duže u bolnici dok mu nisu to sve izvukli van.Primao je terapiju ventolina,kisik, i antibiotik za streptokoku mislim cerson ako se tako zove.Trebala bih baš pogledat u papire.
    A sve je to posljedica preuranjenih posjeta.Stoga ljude što dalje od djeteta.A i ja sam T stavljala na bok lijevi.
    Nadam se da će sve bit ok.Pusa!

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Stavi dijete na svoja koljena nek lezi na tbuhu i nek mu glava malo visi

Lupaj pa rukom po plucnim krilima i pomozi da se taj slajm odljepi i izadje

Tako smo mi pomagali Meliti nakon sto smo vidjeli da to fizioteraput radi s njom kad je bila na srebrnjaku
    Garant pomaze

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Gago prvotno napisa
    Bio je parainfluenza virus tip 3 i streptokoka u nosu.
    Valjda nismo mi te sreće.
    Mukice hvala na savjetu.

bebajan

Početno

Evo, nismo se javljali jer smo drugi dan od mog posta prebaeni u bolnicu na liječenje. antibiotici u venicu, ventolin u inhalatoru, kisik, kapi, fizikalna, čok... Kad je dr. reko da mora ostati pukla sam. Sva sreća da je u bolnici bilo apartmana pa je mrvici umanjen šok da me nije bilo po noći. I sada smo dobro, došli doma, nastavljamo sa fizikalnom i fiziološka u nos. A kad si tamo, i kad vidiš onu svu dječicu, plaču u onim krevetićima, bez mame, sestre ih naravno ne uzimaju, ne nunaju, a tako su mali... I još jednom zahvaljujem Bogu što je to jutro od tri apartmana jedan bio slobodan jer mi je iovako bilo teško gledati ga kako se muči, a kamoli onako...Ne ponovilo se!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •