Stranica 6 od 6 PrviPrvi ... 456
Pokazuje rezultate 251 do 297 od 297

Tema: Izbirljiva curica, mama na rubu suza..

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

sikapika
    ifi, mislim lijepo je živjeti u iluziji, ali kako kaže pjesma - illusions never changed into something real
    mislim, ne znam otkud ti ideja da će počet jest popečke, štrudle od povrća i njoke od mrkve? samo ćeš sebe izmučit, a ona i dalje će jednom pojest, drugi put ne.
    po svemu što pišeš, definitivno nije stvar u ukusu (jednom jede, drugi put ne jede) nego je zapala u neku žešću fazu, koja bi, iskreno, i mene dovela do ruba živčanog sloma.
    evo još jedne ideje, možda bih probala ovako - dakle, kako smo već napisale, normalno serviraj ručak (bez variva, moliću lijepo šalim se), ona nek (ne)pojede što hoće, makni obavezno sve kekse i nemoj radit kolače, i onda negdje sa strane ostavi pun pjat friganih papalina ili cikle ili nešto što pojede tu i tamo. onako, na nekom dostupnom mjestu, ali inkognito.
    pa možda do večere pokrade iz tog pjata sve

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Za Mariolu:

To je slana varijanta ove štrudle:
    http://www.coolinarika.com/recept/gr...la-od-visanja/

Ima cijeli topic o tim štrudlama:
    http://forum.roda.hr/threads/52988-K...gdje-je-recept
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 18.02.2011. at 09:09

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

cvijeto, super je ideja. i ja bih tako

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

cvijetin prijedlog je super, ali nije za lijene.
    meni se jedva da skuhati i jedan ručak, a kamoli dva.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

apri, lako je nama palamuditi kad nam je pašta s maslinovim uljem i češnjakom ručak.
    šta ručak, specijalitet!
    meni je ručak i šta ostane od jučer.

stvarno nisam lijena kuhati
    najveći problem mi je šta, šta skuhati?! napraviti neki tjedni ili bar dvodnevni plan. kad imam sve spremno, ma učas je sve to.
    ne razmišljam da mi je teško, pa mi ni nije.
    ali mislim da za ničiju ljubav ne bih radila ove torte od palačinki i špinata ili obojane njoke.
    osim kad bi netko bio izuzetno lud za njima, a to ovdje nije slučaj.

MariolaST avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Peterlin, hvala ti! Imam poriluk, misliš li da bi se moglo?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Peterlin, recept je izvrstan, takvo nešto ću rado isprobat, čini mni se da će uć u omiljene.

JA bi ko cvijeta...s tim da bi napravila i štogod jednostavnije, npr. ručak za obitelj za dva dana, a to extra jelo drugi dan onako sa strane...il tako slično, kad mi se da.....

Sviđa mi se ovo minimaliziranje rada u kuhinji

Ja nekad kuham max pola sata, al nekad i 2-3. E, al onda mi se ne da kupit sve te zdjele, tepsije i lonce nit prat...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj MariolaST prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin, hvala ti! Imam poriluk, misliš li da bi se moglo?
    Naravno, to je jako fino.

Treba ga kratko prokuhati u vrućoj vodi (ako kome u kući smeta nadimanje crijeva) ali vjerujem da bi se moglo i bez toga.

Može samo poriluk+sir, a može i poriluk+ostaci mljevenog mesa.

Količine ovise o veličini posuđa, a vježba čini majstora. Meni je trebalo par pokušaja da pogodim pravu mjeru.

Inače, ovo stoji, dobro je i sutra (malo stegne, taman toliko da se može lijepo rezati i nositi na posao za gablec).

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Uf Ifi, nisam čitala sve samo prvu stranu, ali kužim te. Moj najstariji jede gotovo ništa i koma mi je i to već 6,5 godina. Trudila sam se na sve moguće načine i kamuflirala i izgladnjivala i podvaljivala i histerizirala....ništa.
    Cura mi je bila druga priča, jela je sve, obožavala čušpajze, ma milina.
    Sad gleda brata, zna ona kako se to radi i opet počinje šou.

Moj neće doručak, nedam mu ništa drugo, neće ručak, i dalje mu nedam ništa drugo. Za većeru je gladan počne jesti i namjerno diže želudac i povraća. Ma milina.
    Meni nam je tjesto, ponekad krumpir, pohano, kruh, putar, štrudla sa sirom, pizza i u zadnje vrijeme pire sa špinatom.
    Ja sam izgubila sve kriterije .

Zaboravih, tu i tamo kriškica jabuke.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

samo da napomenem :
    problemi se obicno ne mogu rijesiti na onoj razini na kojoj su nastali.

u prevodu:
    kod cirkusa s hranom, cirkus se nece rijesti uvodenjem novih ovakvih ili onakvih recepata. jer nije problem u receptima.

adio mare, ako su spageti aglio e olio dobro napravljeni i sastojci super meni su oni tu i tamo to super mmmm rucak.

MariolaST avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Peterlin, kraljice!!! Ovo s mljevenim se čini super, probam ovaj vikend i javim u ponediljak!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Neću pametovati ni držati prodike jer i sama imam iskustva u nejelu, bez obzira što mogu reći da su mi djeca odlični jelci i manje više sve živo jedu. Tu i tamo netko nešto ne ljubu baš, ali to su rijetka jela. Sa najstarijim sinom sam prolazila fazu: neću zeleno s njegovih 2, 2,5 godine. Do tada je jeo sve bez pogovora, a neću ni napominjati da sam kuhala zdravo, raznovrsno, primjereno dobi itd.
    Onda sam već počela šiziti jer nije htio nikakvo zeleno povrće pa sam se dosjetila kamuflirati to povrće u pire. Dakle pire s brokulom, pire s keljom, pire s blitvom, pire s mrkvom. Kad bi pitao kakav je to pire, odgovor bi bio ZELENI. I pokusao bi do zadnje mrvice. Faza ga je nakon nekog vremena prošla. Sad ponovo sa trećim djetetom prolazim fazu da pola stvari što je dosada jeo ne želi vidjeti. Od kad smo počeli dohranu jeo je sve što bih mu dala. Spremala sam mu od amarantha i kvinoje s raznoraznim povrćem, heljde, riže, krumpira, krem juha od povrća, mesa na razne načine do palente s mčijekom, jogurta s kruhom....da ne nabrajam dalje. Jogurt više ni u snu ne želi, juhu koju je nekad jeo sa svim živim dakle usitnjenom mrkvom, brokulom i mesom sad jede samu s golim rezancima ili nekom drugom tjesteninom. Špagete gole, meso tu i tamo. Baš je počeo birati, odjednom. Ja ne mogu reći da on loše jede jer voli srdele, špinat i blitvu s krumpirom, juhe jede stalno, mliječno, rižu, heljdu, voli jabuku, bananu, sok od naranče, jabuke, ali da je to onako kako je bilo i kako sam ja navikla da on sve voli i da mu bilo što mogu ponuditi što skuham nije. I naravno da to nije moja krivica jer niti ga gnjavim s hranom, niti sam što promijenila od onog perioda kad je bio manji. Jednostavno je tako i sad plivam kako mogu. Ponudim, dam, maknem kad neće, ponudim opet, ako neće za večeru dam nešto drugo i doviđenja. Što mogu, valjda će proći.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja mojima nemrem nis podvaliti jer nemam u sta. pire nece ni okusiti. juhe osim zute--nema sanse. ne znam kakav je recept s porilukom, ali mljeveno meso--no way. radila sam popecke (sir, pahuljice i jaja) u koji sam naribala mrkvu i tikvicu, prefine su, ovaj pojede griz i kaze da mu se ne svida, ona nece ni probat. jedino kaj su jedno vrijeme htjeli zelene kasaste sokove, to mi je bilo super, ali otkad je tata uveo frape nece ni to. ni onaj s ciklom, jabukom i mrkvom koji su prije voljeli. eto.
    Posljednje uređivanje od mikka : 18.02.2011. at 18:23

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    ja mojima nemrem nis podvaliti jer nemam u sta. pire nece ni okusiti. juhe osim zute--nema sanse. ne znam kakav je recept s porilukom, ali mljeveno meso--no way. radila sam popecke (sir, pahuljice i jaja) u koji sam naribala mrkvu i tikvicu, prefine su, ovaj pojede griz i kaze da mu se ne svida, ona nece ni probat. jedino kaj su jedno vrijeme htjeli zelene kasaste sokove, to mi je bilo super, ali otkad je tata uveo frape nece ni to. ni onaj s ciklom, jabukom i mrkvom koji su prije voljeli. eto.
    Vidi opet zadnji post od seni

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ifigenija, probaj po malo i polako. nudi onako diskretno, bez navaljivanja. neko je dobro predložio, staviš na vidljivo mjesto kraj kojeg često prolazi u zdjelicu neko voće narezano, povrće. nemoj peći kolače ni kekse jedno vrijeme.
    pa pregrizi u sebi ako ti dođe muka i briga od nejedenja. nemoj stavljati nju i jelo u nikakav fokus.
    sigurno je riječ o fazi, bit će sve dobro.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Inače, onako bezveze, možda joj i rastu kakvi zubi?
    Mojem djetetu je svaki zub utjecao na prehranu, odnosno na nejedenje iste. Preživljavao bi samo na mlijeku.
    Svaka viroza isto tako, polako bi izbacivao namirnicu po namirnicu.
    Inače, ne voli isprobavati nove stvari, tako da sav tvoj trud, kod njega bi bio uzalud.
    Ne voli ni kolače ni slatkiše. Od slatkih kolača voli Sahericu, mada umjesto nje je neki dan radije jeo komad mesa, bile su bitne samo svijećice.
    Voli nekakve kakao kocke, ponekad i oblatne s čokoladom, ponekad.
    Od slatkiša voli samo čokolade (određene). S rižom i mliječnu. Njih bi pojeo puuuuuno, ali druge slatkiše ne. E da, i sladoled voli.

Zašto nabrajam? Poanta je da ne želi ni probati novo, čak ni slatkiše.

Nudi, ovo što imaš, koncipiraj svaki obitljski obrok da ima nešto i za nju. Ako je to samo tijesto, krumpir, njoki, meso,... neka je. Stavi joj i ostalo na tanjur. Ne miješaj, jer onda vrlo vjerojatno ne bude ni kušala.
    Meni je bitno da se najede za "osnovnim obrokom".

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Evo me s updateom.
    Prema osnovnom pregledu ona fino napreduje i nakon krvne slike, ako sve bude okej, eliminirat ćemo svaku mogućnost organskog uzroka.

Ona ili je izbirljiva kao takva, ili zeza, ili jedno i drugo.

Ali da se pohvalim - ovaj forum čovjeka tjera da se propita, daje ideje, uopće proces seciranja meni uvijek donese rezultate.

Dva dana smo jeli normalno.

Uvela sam popećke od kafriola uz pohane riblje štapiće, i jela je na veliko, što je odlično. PUno karfiola, mrkve, svega finoga.
    Jučer je jela mesa i kruha i namaza i špeka, ali uz sistem da je na tanjuru neatraktivno, kod mene držim ono što joj je atraktivno. Može dobiti špeka nakon malo kruha, karfiola i mesa. Eto, svi sretni.

Kod nje ignoriranje nije palilo, ona traži malo cirkusa, ali minimalno. Objasnimo joj što je i kako je, ona jede, onda kaže - pojela sam, pa dobije malo špeka, ili komad nečeg drugog.

Kad je vidjela da je kraj cirkusa oko hrane krenula je i normalno doručkovati; ali mora dobiti neki kus pažnje; eto, kontra svim preporukama, moja kćer jede samo kad mi pokazujemo da je to važno.

Vidjet ćemo što ćemo dalje, ali mi se sviđa ta ideja da joj na tanjur dajem ono što mora (minimalno), a kus po kus ono što želi.

Pedijatar mi je sugerirao da ne inzistiram na svojim jelima, nego uvaljam u popećke, krokete, njoke štogod mogu uvaliti, i da ne berem brigu oko ekscentričnosti jela bilo koje vrste - ukoliko uspijem uvaliti dovoljnu količinu svih nutritijenata. Draga prijateljica mi je dala svoje ideje oko toga kako to učiniti i malo sam zblesana jer je to nova dimenzija kuhanja i petljanja u kuhinji, ali snaći ću se ja - ipak je to za moju malenu curkicu. A vjerujem da će i nama biti fino...

Dobila dvije bitke. Sad ćemo vidjet za rat...

Hvala svima na sudjelovanju u diskusiji, meni je korisno, čak i kad me iznervirate Onda bar znam što ne pali kod nas i u kojem smjeru da ne idem

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

onda problem i nije bio tako velik ako si ga uspjela riješiti u dva dana

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Pa... godina dana problema, šest mjeseci promatranja, dva tjedna intenzivnog kontanja, par dana topica uz intenzivno razmatranje, pedijatra... i onda sam uspjela... zasad. Sigurno će još biti brdovito...

Ali da... nisam sama imala ideje, ja nudim, ona neće... i tako godinu dana...

Demi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Odlicne vijesti , samo nek tako i nastavi!! Sta reci nego : dobar joj tek!

Demi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    onda problem i nije bio tako velik ako si ga uspjela riješiti u dva dana
    Ma daj

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    najveći problem mi je šta, šta skuhati?! napraviti neki tjedni ili bar dvodnevni plan. kad imam sve spremno, ma učas je sve to.
    ne razmišljam da mi je teško, pa mi ni nije.
    I ja sam imala taj problem dok nisam krenula u tjednu nabavku povrća koju obavljam na tržnici.
    Mislim, ok je razmišljanje imam sve u trgovini pa mogu svaki dan kupiti svježe. No, ni u trgovinu roba (povrće) ne dolazi svaki dan svježe ubrana. Putuje, stoji u skladištu pa na polici održavana na sve moguće načine (špricana, ovakva, onakva).
    Zato jednom tjedno ili u deset dana odem na piju, kupim domaće, sezonsko povrće i svaki dan ga kombiniram ili kao juhu, varivo, uz meso, ribu...
    Primjerice, danas sam za sto kuna kupila povrća za tjedan dana - zelenu salatu (danas smo ju jeli uz leću), poriluk, mrkvu, peršin, kupus, karfiol, čičoku (do sada nisam probala, ali kaže tip da ju stavlja u juhu), u bašči imam kelja. I onda kada pitam muža što ću kuhati, on pita kakvog ima povrća. Pa kupus jedemo ili kao salatu uz perkelt ili dinstam uz flekice. POriluk ili pečeno uz meso ili kao rižoto. Mrkva, peršin idu u juhu ili kuhani uz ribu, krumpir na nekoliko načina, karfiol uglavnom u juhi i tako.
    Jednostavno nabaviš jedan dan i onda s tim raspolažeš cijeli tjedan.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bravo, ifigenija! zvuci dobro

sikapika, kako onda drzis to povrce tjedan dana, u frizideru, ili...? ako stavim u frizider, u tjedan dana uvene. ako stavim u kutiju pa u frizider, skupi se voda pa se upljesnivi. nemam podrum. jedina opcija mi je kupovati povrce ne rjedje od svaka 2-3 dana..
    Posljednje uređivanje od Felix : 20.02.2011. at 08:29

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa Vidi poruku

sikapika, kako onda drzis to povrce tjedan dana, u frizideru, ili...? ako stavim u frizider, u tjedan dana uvene. ako stavim u kutiju pa u frizider, skupi se voda pa se upljesnivi. nemam podrum. jedina opcija mi je kupovati povrce ne rjedje od svaka 2-3 dana..
    I ja kupujem kao Sika PIka. Lako kvarljivo povrće (salata, npr.) pojedem prvo, onda tipa poriluk, a mrkve, celeri, keljevi, kupusi mogu stvarno dugo stajati. STaviš u onu ladicu od frižidera, van vrećica, tako ja čuvam...

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

drzim tamo (ako nije u kutiji), ali ipak omlohavi, postane onako gumasto i mekano nakon 4-5 dana...

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ifigenija, bravo! jako mi je drago, da se pokrenulo s mrtve tocke! otvorila sam novi topic s nekim zanimljivim receptima, pa mozes pogledati!

felix, i kod mene je bilo tako dok nisam imala blic-ideju: kupi u nekoj trgovini sa kucanskim stvastarijama, plasticne "resetke" na kojima se inace cijedi sudje, kada ga operes. te resetke inace imaju malene nozice, visoke nek nekoliko milimetara. te resetke stavi u hladnjak u ladice za povrce. tako ce povrce biti podignuto od dna, pa iako se skupi vode, ne lezi u njoj!

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja sam se cijelo vrijeme držala narodne mudrosti - pusti, ne radi cirkus oko toga. I izazvala kontraefekt.
    Ona izgleda ima potrebu da se njom u tom smislu netko bavi.
    Ili je druga, pa u nečem hoće biti prva.
    Ili je probirljivica pa treba poticaj...

Uglavnom, uvalili smo joj svašta da pojede, ali to je zabava za cijelu obitelj...
    Srećom, nije prezahtjevna. Ako stavim komadiće špeka na stol pojest će više manje sve. Samo je trik da režemo minijaturne komadiće, a tražimo da pojede veeelike zalogaje.
    Tek slijede izazovi sa salatama, zeleno zelenim povrćem (za sada serviram hranu koju više-manje prihvaća...).

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Ivana B-G prvotno napisa Vidi poruku
    ifigenija, bravo! jako mi je drago, da se pokrenulo s mrtve tocke! otvorila sam novi topic s nekim zanimljivim receptima, pa mozes pogledati!

felix, i kod mene je bilo tako dok nisam imala blic-ideju: kupi u nekoj trgovini sa kucanskim stvastarijama, plasticne "resetke" na kojima se inace cijedi sudje, kada ga operes. te resetke inace imaju malene nozice, visoke nek nekoliko milimetara. te resetke stavi u hladnjak u ladice za povrce. tako ce povrce biti podignuto od dna, pa iako se skupi vode, ne lezi u njoj!
    vidjela sam topic, divni su recepti, probam pa javim!

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa Vidi poruku

Isto ovako kao Ifigenija.
    Poriluk, kupus, kelj, karfiol, grincajg držim u vrećicama - onda još u kutiji (dobro, ne stane sve u kutiju, premještam ovisno o tome koliko imam mjesta u frizu, ali nije da je ikada prepun )
    Poriluk mi uvene ako nije dobro zatvoren u vrećici.
    Kelj, istina, imam u bašči pa ga uberem pred samo kuhanje.
    Salatu pojedemo prvu, iako se ova zimska isto dobro održi u vrećici.
    Ma gle, ako ti je tržnica ili trgovina super blizu i ako imaš vremena, dobro je otići po svježe. No, u Os je izbor na tržnici najbolji subotom pa najradije tada kupujem (a već imam i svoje bakice od kojih kupujem pojedino povrće), a u trgovinu en stignem svako prijepodne.

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

kod mojih jedna, i to po mogucnosti bijela

bijelo meso, bijeli kruh (bez kore), bjelanjci od jaja, solo riza.. koji frikovi
    ovo mi je totalno smiješno ali ja sam skužila da moj ima povremene faze sa bojama i hranom. jedno vrijeme je jeo sve u tanjuru naračasto, a ostalo micao. jedno vrijeme ništa narančasto nije smjelo biti. jedno vrijeme samo zeleno, pa faza kad zeleno povrće ni u ludilu nije htio jesti (ta me malo bila na tren izbacila iz takta).

čini mi se dobra taktika ta sa inkognito hranom postavljenom na dostupna mjesta.

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

e da, postoji knjiga u kojoj su te takve namirnice koje djeca kakti 'ne vole' zakamuflirane u neku drugu hranu- prvo na pari pa pasirano pa u svašta. uglavnom povrće. i to mi se činila foraideja davno kad nisam imala dijete. sad mi se čini:
    1. previše posla
    2. previše varanja

ali imam osjećaj da svi prolaze kroz neke faze

Demi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I moja je pocela zezati s hranom, meso ne pamtim kad je jela, ni ribu vise nece, povrce nikakvo, samo voce, pahuljice i mljeko a i to sve manje i manje kolicine..oko dvije zlicice, vec me panika hvata

SikaPika, pa kaj tvoja curica jede vas meni? jer starija je samo par mjeseci od moje...pa se pitam

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Demi, da, jede ručak.
    Mi i inače jedemo svaki dan kuhano s dosta povrća, a od kako je ona počela s dohranom, i mi smo počeli jesti više žitarica. Tako u gustu ili povrtnu juhu umjesto tarane ili grisnoklica često ubacim proso, zobene pahuljice.
    Prženu hranu ne jedemo jako često (istina, ne i tako rijetko kao Apri).
    Ako mislim da nešto baš nije primjereno njoj, skuham joj nešto drugo (danas smo bili kod mog brata na rođošu, jeo se roštilj, no ja sam joj ponijela rižu s prosom i porilukom, prije toga je pojela povrtnu juhicu malo piletine) ili prilagodim (grah nikada ne jede sam nego s tijestom, a njoj umjesto suhomesnatog u njemu kuham komadić junetine).
    Ili kada pravim palačinke, ona jede primjerice, blitvu s tijestom i jajima.
    No, uglavnom jede sve s nama.
    I zanimljivo je da voli slanije i masnije. I to sama od sebe. Recimo, uopće ne voli bijelo meso, a bijelu ribu neće ni pojesti ako ne dodam maslinovog ulja.
    Kad kažem slanije, nije to ništa pretjerano, ali vidim da kada pokušam dati nešto što je slabije slano, neće jesti.
    Eto, imam malog gurmana koji bez obzira na to uglavnom nema vremena jesti pa uz papicu uvijek mora biti i koji igrokaz

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Sad kad smo našli polugu da jede, neće spavati.

Neću uopće komentirati...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

vjeruj da ćeš sada požaliti za danima kad nije jela

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ah Ifgenija, tjei se da nisi sama, a što dugo. Meni ti je nespavanje već pod normalno.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    vjeruj da ćeš sada požaliti za danima kad nije jela

Poslijepodne je spavala samo jučer, valjda se premorila.Ostalih dana, kako ona kaže "oda" po kući.
    Vozi autiće po hodniku, bježi u igraonicu (sobu) i skriva se i potajno se igra, nalazimo je u nedoba obučenu u npr. trenirku, haljinicu i drugu pidžamu.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super ideja, thx!

ifigenija, mozda je naprosto prerasla dnevno spavanje. a da ju pocnes navecer stavljati spavati ranije da nadoknadi dnevni san?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Sad kad smo našli polugu da jede, neće spavati.

Neću uopće komentirati...
    na to je apri sasvim lijepo odgovorila, inace moja je 2007 pa ne spava vec godinu dana po danu.

ajme ivana i meni si ovim pomgla super ideja

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Našli smo rješenje jela. Stavim malo didinog domaćeg špeka na stol, i izrežem na minijaturne komadiće (neću dijete baš šopat špekom za doručak, užinu, ručak i večeru), tri milimetra puta tri milimetra, tanko, tanko - više da okusi, nego da jede.

Ona se pomami, a ja joj diktiram - sad ovo, sad ono, i kad zadovolji - dobije komadić špeka
    Najljepši dio svega toga je da počne jesti ono što inicijalno pljuje i viče da ne voli, i još hvali, i zaboravi na špek. Ne na dugo, ali zaboravi.

I dalje ne jede kao brat, brat jede kao fizički radnik od kad se rodio, ali jede nešto, nekoliko, i od svega ponešto.

Pred kraj jela donesem neki desert i mašem time dok ne pojede još nekoliko. Kad vidim da već trpa nasilu - dam joj i gotovo.

Eto. Nije idealno, ali je bolje...

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i mi smo koristili sličan recept svojevremeno, prepržiš malo narezanog špeka na ulju (jako kratko) i onda to preliješ preko recimo, kupus salate ili bilo kakve salate- ribana mrkva, zelena salata, krompir salata - da vidiš kako se pojede

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

evo samo da aktiviram post i da pitam šta su to popecke i kako se prave i kako se dodaje to povrće

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

popecki. naribas sir (neki masni, ja uzmem edamac pa ga pomijesam s drugima koje imam doma, npr grana padano ili neki tako slaniji), naribas mrkvu i/ili tikvicu, dodas pahuljce (ja stavim sitne zobene), i to povezes s jajetom. peces na ulju (ja koristim maslinovo) a mozes i u pecnici na papiru za pecenje. super su uz krem juhe od povrca, ne trebas nis drugo uz to

smjesa ti je onak pod prstima ju kuzis, moze biti i gnjecavija i suhlja, sve ce biti fino :zderonja:

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sameljem zobene pahuljice, pomješam sa integralnim brašnom, dodam malo sira, jaje, mljeka i ubacim blanširano povrće i oblikujem ko faširance, malo tanje i pečem na vrlo malo masnoće.Nekad, kad mi se da uvaljam još ekstra i u mrvice.
    Moji dečki to smatraju faširancima, ne kuže da tu nema mesa....dobro nekad ubacim komadiće slanine.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ma joj ne kontam to sa pahuljicama- mogu li tu stavljati npr. intstant zobene ili raževe pahuljice (ovako piše na kesici) ili mogu staviti samo integralno brašno???

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

lamy moraš probat pa vidi pa kako ti paše. Moji više vole samljevene zobene pahuljice u kombinaciji sa integralnim, doduše najviše vole sa običnin brašnom uvaljane u mrvice i pržene u dubokom ulju, al takve baš ne pravim često.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja nisam ni probala raditi sa brasnom, a pahuljica imas u dm-u, dinkel flocken ili hafer flocken

Stranica 6 od 6 PrviPrvi ... 456

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •