Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Fizijatrija Vinogradska

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Fizijatrija Vinogradska

Uglavnom sam po raznim forumima čitala loša iskustva, mi smo bili gore na pregledu kod doktora koji mi se čini skroz ok.

Dobili smo vježbe za doma, nakon 2 mjeseca (prošli tjedan) bili smo na kontroli i doktor je rekao da bi trebali pojačati vježbe i to dolaskom na vježbe kod njih jednom tjedno.

Prva vježba je edukacija roditelja, a daljnji dolasci ostavljanje djeteta na vježbi koja traje pola sata sa fizioterapeutom.
    Ono što mi je grozno čemu sam i sama prisustvovala je da od nekoliko djece unutra većina plače, znam da to nije (vjerojatno) zato jer ih boli nego zato jer su ostavljeni i plaču i viču: mamaaaa!!!
    Srce mi se paralo....

E sada...vježbe čekaju i nas idući tjedan, bebač ima 8 mjeseci i upravo je u fazi kada se boji nepoznatih ljudi (ne voli odmah ići nepoznatom na ruke, mora proći određeno vrijeme).
    Ja ne znam kako ću ja njega ostaviti unutra pola sata i na hodniku slušati kako plače (a možda i ne dođe do toga, tješim se).

Da li to tako mora biti? ZAŠTO?
    Moje dijete je mirnije ako sam ja uz njega, tako je bilo i na toj prvoj vježbi...bojim se kako će biti...

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Blesavo pitanje: zašto morate baš u Vinogradsku na fizijatriju, kad su tako okrutni?

Zbog mjesta stanovanja ili imate uputnicu baš za njih ili nešto treće?

Ja ne bih ostavljala bebu od 8 mj. - nema šanse!

I totalno si u pravu - to je by the book upravo vrijeme kad se počnu bojati nepoznatih ljudi.

Kod nas je bilo točno tako, po kalendaru - 8 mj. - strah od nepoznatih.

Naravno da ne mora tako biti!

Njima je vjerojatnije jednostavnije da im se tamo još ne "petljaju" roditelji a za dječji plač imaju očito "protočne uši".

O, Bože!

Daj nemoj dati bebača tamo - traži negdje drugdje terapiju!
    Posljednje uređivanje od Teica : 13.02.2011. at 17:56

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

slažem se, odustani i odi na Goljak

pristup je drugačiji

od ovoga ćeš imati puno više štete nego koristi

zbog čega ste krenuli fizijatru?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

A zašto roditelj ne smije biti uz dijete za vrijeme vježbanja, kako će shvatiti radi li doma ispravno i kako će postaviti pitanje koje ga eventualno muči?
    Što se tiče plakanja, moja je urlala punih 17 mj. vježbanja, bilo u bolnici (sa mnom), bilo doma sa mnom ili s privatnim FT uz moje prisustvo

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Prostor ne može biti isprika jer je u Klaićevoj napr. užasna gužva, u jednoj nevelikoj podrumskoj prostoriji su 4 strunjače s 4 FT i 4 roditelja s djecom, jedva se diše.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi smo vježbali u Vinogradskoj, doduše prije 10 godina, i imali su isti režim. Prvi put sam ga ostavila i kad sam čula kako plače vratila sam se i rekla da ga neću više dovoditi ako ne mogu biti sa njim. Od tada su mi svaki put dozvolili da ostanem, a sa svim ostalim sam bila zadovoljna.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Prostor ne može biti isprika jer je u Klaićevoj napr. užasna gužva, u jednoj nevelikoj podrumskoj prostoriji su 4 strunjače s 4 FT i 4 roditelja s djecom, jedva se diše.
    Ovo je živa istina ja sam bila prošle godine po ljeti sa malim i sve funkcionira.
    Mi smo išli u polikliniku Doko na vježbe i uglavnom malecki je stalno bježao meni nije baš htio vježbati.
    Onda ja velim da možda ja izađem pa bi bilo bolje a ona veli ne baš je fora u tome da ste vi tu i da vidite vježbe da znate doma vježbati sa njim i tak je i bilo.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Prvo nije podizao glavicu, križa nogice kao balerina i izvija stopalo.

Odlučila sam ovako: idemo na tu prvu vježbu pa ćemo vidjeti, ako budu rekli da izađem zamolit' ću da ostanem.

Vidjet' ćemo.

Sjetila sam se da imam jednu poznanicu koja je fizioterapeut pa bi mi mogla i ona pokazati vježbe. Javim kako je prošlo u četvrtak.

Što se tiče uvjeta i prostora za roditelje, mislim da ga u Vinogradskoj ima dovoljno, ja sam klečala uz svog malenog i gledala kako se vježba, 2m od nas bila je curica i pogađate plakala je i dozivala mamu, uz nju bi sigurno što se prostora tiče mogla biti...

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mašnica, javi kako je bilo !

I naravno, ne daj da te izbace !
    Posljednje uređivanje od Teica : 15.02.2011. at 02:34

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mi smo na Goljaku i moram priznati da je nama pomoglo što nisam s njim. ALI, jedno veliko ALI, ne od samog početka. Krenuli smo s vježbanjem s nekih 9 mjeseci, plakao je neutješno cijelo vrijeme na vježbama i meni doma. Probali smo na vježbama da se ja sakrijem pa me on kao ne vidi, ali je kužio, pa me teta zamolila da čekam vani. I onda je jednostavno prestao. Sad čekam pred vratima i slušam kak se smije s tetom i priča joj. Ali na početku sam bila cijelo vrijeme s njim, gledala što se radi, zapisivala, pitala što mi nije bilo jasno. I sad dolazim na kraj sata i teta mi pokazuje nove stvari ili komentira što radi dobro, što ne. Ja se ne bih dala odmah istjerati. Pa prvo treba dobro upamtiti sve vježbe jer kako ćete inače vježbati doma? Ali istina je da sam na Goljaku vidjela puno mama koje nisu sa svojim bebama i bebe tada ne plaču. Ali iz razgovora znam da su sve bile unutra na početku i znaju točno što se radi s njihovim djetetom. Mašnice ne daj se!

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Hvala svima na podršci!

Bili smo na vježbama (doduše pokaznim) i cijelo vrijeme smo bili zajedno. Bilo je beba sa i bez mama (ove bebe su jako plakale ).

Javim se kako bude dalje, ali vjerujem da ne bude problema jer naša fizioter. super!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mene nikad nisu trazili da ostavim malca na vjezbama. Prvi put kad smo dosli fizijatrica mi je pokazala kako da vjezbamo doma, malac je sa 4 mj. drzao stisnute palceve u sakicama i izvijao se. Drugi put, sa 6 mj smo dosli na kontrolu, bili su zadovoljni napretkom ali su htjeli da radimo nove vjezbe jer se on u toj dobi, dakle sa 6 mj navodno vec trebao sam posjedat i pocet puzat
    On je poceo s puzanjem onako vojnicki u to doba pa sam ja njima lijepo rekla da vjezbe necu vise radit jer smatram da to sto jos ne sjedi uopce nije problem. 2 tj. kasnije je propuzao, sa 7 mj se posjeo i sa 8 stao na noge. To je po meni dobar razvoj i drago mi je da sam odbila te vjezbe.
    S drugim, ako bude potrebe za vjezbama, necu sigurno ic u Vinogradsku, jako su me razocarali i ne samo po pitanju vjezba, opcenito je pedijatrija tamo losa.
    Posljednje uređivanje od koksy : 17.02.2011. at 15:15

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •