Curke bok,
Sigurna sam da se o pelenskom osipu vec pisalo ali nisam nasla da se odnosi na veliku djecu.
Ak je bilo, unaprijed se ispricavam i bit cu zahvalna za link.
Dakle, situacija je slijedeca.
Aisha ima 15 mjeseci i od godine dana ide u vrtic.
Od rodenja koristimo platnene pelene i na pocetku je znala koji put imati osip ali uz malo izlaganja guze zraku to bi proslo, ponekad za par sati, ponekad prek noci. Nakon valjda drugog mjeseca, nije imala osip do vrtica.
Od rodenja je stavljamo na wc piskiti i kakati sto nam je nekad islo ok a nekad manje ali kakala je uglavnom u wc.
U vrticu ima platnene i tete je relativno cesto presvlace (3-4-5 puta u 8h).
Kad je krenula u vrtic znao se desit osip kad bi se pokakala u pelenu sto i nije bilo cesto, uglavnom se pokaka ujutro prije nego krenemo od doma.
No u zadnje vrijeme joj se osip ponavlja, neovisno o kakanju u pelenu.
Ali taj je osip grozan, jako crven, na cijelom pelenskom podrucju i traje po dva, tri dana.
Kad smo doma bude bez pelene da se to lufta, u vrticu joj ispod pelene namazu guzu.
Na kraju, nakon tih par dana to se osusi, koza se oljusti i guza joj je opet ko nova ali samo par dana. Onda krene nova avantura.![]()
Dobra stvar u cijeloj prici je da mi se cini da nju to ne smeta previse, ni na koji nacin ne pokazuje da bi je svrbilo ili peklo. :?
Ipak, brine me sto se to ponavlja i sto fakat ne izgleda dobro.![]()
Izgleda tak da sam jucer izjavila da je necu danas furat u vrtic da joj se to doma jos malo lufta (poslije sam se sjetila da nemrem dobit bolovanje za pelenski osip)
Moja pitanja:
1. s cim da joj to lijecim?
2. jel moguce da se radi o necem drugom (planiramo ic doktoru ali da provjerim i kod vas) i kaj bi to moglo biti?
Sorry na dugackom postu i hvala na svim odgovorima.![]()