Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: Autosjedalice I (9-18) - par nedoumica

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno Autosjedalice I (9-18) - par nedoumica

Molim vas, pomozite da riješim groznu nedoumicu... Jane Exo ili Recaro Young Expert Isofix ili RÖMER Safefix plus TT (Isofix). Razmišljam da pogledamo i KIDDY Energy Pro, međutim, ne znam kako ta autosjedalica funkcionira kad se djeca hoće igrati s igračkama... čini mi se da to dosta prostora blokira u ravnini prsa... ili mi se čini? Nemam gdje to pogledati, nitko od mojih nema tu autosjedalicu... Na sreću, imamo ISOfix i pronašla sam kuku u prtljažniku sa stražnje strane sjedala.

Čitala sam Adacove ocjene. Čitam forume, ali nekako se ne mogu odlučiti... iskreno, nemam toliko vremena proučavati zbog obaveza oko djeteta, ali opsjednuta sam s autosjedalicom i htjela bih kupiti čim bolje što se može na našem tržištu. Važno mi je da može ići što više u ležeći položaj jer često putujemo. I voljela bi da ima što veće vidno polje iz sjedalice prema van...

Usput, da li ovaj Romer ima da je godina proizvodnje 2010.? Gdje se taj podatak može vidjeti na autosjedalici? Danas sam baš gledala, ali nisam skužila, a trgovkinja je nešto bzvz pričala pa sam odustala od inzistiranja da mi nađe točno...

I još nešto, pliz... ako bih kupili u SLO, što nemam običaj pa stvarno ne znam, dakle, na iznos od 380 eura, koliko košta ova Romerica, dobili bi nazad oko 50-ak eura? I, koliko sam shvatila čitajući druge postove, moram posebno naručiti one kaiševe za tu TT kuku u prtljažniku? Suprug bi u tom slučaju išao sam, prešvercao i onda neki drugi put pokupio merver...

Hvala svima koji imaju strpljenja i volje pomoći i, vjerujem, neke stvari ponovo pisati... voljela bih da mogu više čitati, ali kronično sam u gubitku s vremenom.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Aiko prvotno napisa Vidi poruku
    Razmišljam da pogledamo i KIDDY Energy Pro, međutim, ne znam kako ta autosjedalica funkcionira kad se djeca hoće igrati s igračkama... čini mi se da to dosta prostora blokira u ravnini prsa... ili mi se čini? Nemam gdje to pogledati, nitko od mojih nema tu autosjedalicu...
    ne znam odgovore na druga pitanja ali na ovo znam
    mi imamo confort pro. i meni je baš super za igranje, jer taj jastučić ispred dođe kao stolić, mogu se odložiti igračke, listati knjige bez da ih drži u rukama...sve u svemu, ja sam jako zadovoljna s tom sjedalicom
    ali, ti si rekla da ti je bitno da ima dosta ležeči položaj, a ova nema jaaaako ležeći (možda energy pro, s obzirom da nije kombinirana ko naša, ima veći nagib, ne znam)

npr. axiss koju smo imali prije je imala puno ležećiji položaj od ove

u slo ti vrate ddv, a on je, mislim 20%
    to je nezanemarivi iznos na cijenu autosjedalice
    s tim da, ako ti nije hitno, možeš pratiti akcije, oni ih često imaju, i jednodnevne i mjesečne. da se prilično ušparati. mi smo svoju kupili s 30% popusta, i onda još kad su nam vratili ddv ispalo je da smo stvarno dobro prošli
    a još smo izvolijevali i tražili točno određenu boju, pa smo čekali da nas nazovu da je stigla (ali sve se riješili u roku od tjedan dana)

e da, svakako prije kupnje bilo koje sjedalice isprobajte dal vam paše u auto. neka sjedala i neke sjedalice nisu baš prijatelji, tj. ne slažu se ni najmanje. tako da na to moraš paziti

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

predragocjene informacije, hvala ti... čuj, gledam taj Kiddy na slici, MM kaže da dijete kao da je blokirano u njoj... evo, gledam ove fotkice naš bi sin poludio da mu tako rukice gore stoje... jel i vaša takva? ovo mi ne liči na "stolić" kako ti kažeš... ne znam... svakako moramo probati autosjedalicu prije kupnje jer ja blage veze o isofixu nemam i, što ti kažeš, tko zna kako će ići ta autosjedalica baš na naš auto...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ne znam
    meni se nikad nije učinilo da je ta sjedalica sputava
    mi smo je kupili jer nisam više mogla podnijeti da moje dijete plaće čim vidi auto jer zna da je u njemu sjedalica u kojoj će joj ruke biti vezane i neće se moći kretati
    u ovoj sjedalici je dijete puno pokretnije, može doseći igračku koja joj padne na sjedalo od auta, može upaliti dvd kad/ako završi crtić...

s duge strane, klasična sjedalica je viša, pa manje dijete ima bolji pregled kroz prozor
    ali ova, s druge strane, zauzima manje mjesta, baš zato što je niža i zato što se ne pričvršćuje pa je i tanja (naš auto je mali, a konačno od kad imamo ovu sjedalicu može netko sjediti i na suvozačevom mjestu, što nije bio slučaj prije)

ne znam što da ti kažem, mi smo kupili sjedalicu kad je dijete imalo skoro 2 godine, nisam sigurna bih li je stavila u ovu sjedalicu dok je bila skroz mala, jer mi se čini da je ipak puno sigurnija neka druga, 'klasična' sjedalica, gdje dijete stoji zabarikadirano na mjestu

ali nisam ti ja veliki stručnjak za as, znam samo iz prakse i ono što sam pročitala

u svakom slučaju, odite do nekog dućana sa sjedalicama i isprobajte kako vam ide u auto. i kako dijete u njoj stoji (to možete i u dućanu, prije isprobavanja u autu)
    teško je ovako napamet odabrati najbolju za vas
    i, svakako, pogledajte ocjene na testovima, i izbjegavajte one koje nisu testirane
    tu imaš super stranicu di možeš vidit testove za (valjda) sve as koje možeš kupit kod nas http://djeca.org/site//index.php?opt...2&Itemid=56url

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

kužim, da... treba isprobati... iskreno, mi smo do sad isprobali samo Romericu, svidjela nam se na prvu... jedini je bad taj što ne kužim zašto u trgovini teta kaže da ima samo 1 položaj, a na Netu ta ista autosjedalica treba imati 4 položaja... neću se usuditi kupiti autosjedalicu za 3 milje kuna i prvo ne isprobati... inzistirat ću na tome, fakat može biti da mi ne štima... proučit ću sad ovaj link što si mi dala, hvala ti na pomoći...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

e da, još jedna stvar, tete u trgovini u većini slučajeva, pojma nemaju o autosjedalicama. meni su rekle da kiddy nema ležeći, iako sam znala da ima
    nemoj ih previše slušati, informiraj se prije nego što uđeš u dućan

i ovdje možeš pokupiti koji dobar savjet www.autosjedalice.info

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

taj link sam prvo pročitala, sjećam se ovo što se tiče ove Romerice, probala sam položaje i fakat samo je jedan... pritisneš nego dugme ispod, povučeš i to je to... samo jedan... sad baš komentiramo da je moguće da je to neki stariji model, dok mi kao nije znala reći jel model iz prošle godine...

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I još nešto, pliz... ako bih kupili u SLO, što nemam običaj pa stvarno ne znam, dakle, na iznos od 380 eura, koliko košta ova Romerica, dobili bi nazad oko 50-ak eura? I, koliko sam shvatila čitajući druge postove, moram posebno naručiti one kaiševe za tu TT kuku u prtljažniku? Suprug bi u tom slučaju išao sam, prešvercao i onda neki drugi put pokupio merver...
    Evo ja cu ovo, jer mi imamo Romericu Safefix plus TT kupljenu u Brezicama.
    Tada kad sam kupovala prije dvije godine bile su 'in' Romerice ili MaxiCosi, ja sam htjela isofix ali bez noge. Imala sam priliku isprobati obje od prijatelja i vidjeti kako se sjedalica ponasa nakon godina upotrebe i pokazalo mi se u tom primjeru da je Romerica izdrzljivija i ima veci izbor materijala presvlake. I jako smo zadovoljni, ima tri polozaja i nije to bas neki jako lezeci polozaj ali kad zaspe ne pada joj glava na prsa.
    U Brezicama smo cekali akciju bas na taj model i rezervirali sjedalicu i kupili, sa povratom smo pokrili trosak ljetne navlake i TTa. E sad sto se tice svercanja, moras imati na umu da uglavnom u vecini slucajeva carinici gledaju kroz prste kad je u pitanju djecja oprema, ali kad potvrdis merver na slovenskoj granici ovi na hrvatskoj imaju uvid u taj podatak i uglavnom se na male iznose ne zapiknu.

Na Romer godina proizvodnje pise na narandzastoj naljepnici, a imas i utisnuto u plastiku sa straznje strane sjedalice.
    I jos nesto provjeri, najbolje u onoj knjizici uputa koju odbijes sa vozilo, da li je ta kuka koju si pronasla stvarno sidriste za isofix.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A BeSafe? Ima tri položaja, možeš podesiti visinu, naručiti boju, ali cijena je možda ipak veća.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Mi imamo tu Kiddy i oduševljeni smo!
    Od djeteta koje je vrištalo pri pomisli na auto došli smo do toga da čim ga posjedam, sam traži onaj "jastuk" da ga privuče sebi. Probali smo ju prije kupnje i nije mu se svidjela, ali pošto je MM bio uvjeren da će malac pristati uzeli smo ju. Ionako je uvijek plakao u autu pa smo htjeli pokušati s nečim novim. I začudo, već u drugoj vožnji je bio presretan! A tek mi....

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Super da je dijete zavoljelo auto, joj, ne mogu si zamisliti da naš neće u auto, mi malo-malo na gasu. O tome ni ne razmišljam da bi moglo biti...

Be Safe ne bih zato što je okrenuta odostraga... ne mogu dočekati da kupim autosjedalicu da mogu vidjeti dijete kad ga samo ja vozim... ne idemo na duže rute da smo sami nas dvoje u autu... znam da je super sigurna i to, ali eto... poludim od brige ako se umiri i ušuti u autu, a znam da ne spava... ovako ga bar mogu škicnuti u retrovizor...

Idemo danas isprobati Romericu u autu, kao i Recaro... otići ćemo do Adaxa vidjeti Jane Exo, ne daju da probaš, ali idemo vidjeti... Pratit ćemo akcije u Brežicama. A čekam muža da dođe s posla pa ćemo onda provjeriti u toj knjižici s uputama od vozila. Najsigurnije mi je da isprobamo u autu i zato se ovom baš veselim da ću konačno strpati autosjedalicu na sjedalo.

Recaro Young Expert Isofix je s bazom 2,400 (neka akcija je sad), a Romer Safe fix plus tt 2,700. Sve za keš. Jane Exo je malo manje od 2,500.

Koje su uopće najbolje Isofix TT na našem tržištu?
    Posljednje uređivanje od Aiko : 14.02.2011. at 13:34

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ne znam da li je ovo ta Exo, ali evo je po dobroj cijeni
    http://www.babykorb.de/product_info....bea785f7a84513

http://www.babykorb.de/popup_content.php?coID=1 za postarinu.

Koja je ovo godina proizvodnje, ne znam.
    Posljednje uređivanje od mis-pis : 14.02.2011. at 13:53

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Da, da, to je to! Ajme, majko, pa koja je to razlika u cijeni!? Čak i s poštarinom je duplo jeftinije... dobro, koliko ovi naši trgovci zarađuju - neviđeno! Lako tako bit trgovac!

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Da, i ja sam tu gledala, ali mi nemamo sidriste za top tether. Nazalost. Na drugim mjestima u Njemackoj su od 230 Eura pa navise.
    Ali opet posalji mail pa dobro raspitaj sve sto te interesuje. Vidi daju li i povrat poreza. Jer ces mozda morati sta u Hravtskoj platiti (tipa carina, porez).
    Jedino ako imas nekoga u Njemackoj, pa da ti je dovuce.
    Uglavnom, sretno s odabirom i kupovinom.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

wow, ova odlično izgleda! i to se čini i kao najskuplja na našem tržištu ili? ne znam jel mi to garancija da je i najbolja... ova se čini fakat profi...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Be Safe ne bih zato što je okrenuta odostraga... ne mogu dočekati da kupim autosjedalicu da mogu vidjeti dijete kad ga samo ja vozim... ne idemo na duže rute da smo sami nas dvoje u autu... znam da je super sigurna i to, ali eto... poludim od brige ako se umiri i ušuti u autu, a znam da ne spava... ovako ga bar mogu škicnuti u retrovizor...
    imaš be safe sjedalice koje idu u smjeru vožnje, npr. http://www.besafe.com.hr/index.php/h...fort-x3-isofix

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Dogovorila sam isprobavanje BeSafe Izi Comfort X3 ISOfix, kao i Romericu Safefix TT isofix pa ćemo vidjeti... Prva je 3.500 kn za gotovinu, druga je 2.600 za gotovinu. Bitna razlika, ali treba staviti autosjedalicu u auto i dijete u autosjedalicu pa onda tek odlučiti. U Romericu smo ga stavili u trgovini. Jedva čekam da se riješim ovog jajeta...

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Evo, samo da kažem da smo bili u Fun4mum, jako ljubazna žena radila, strpljivo nam pokazala obje sjedalice. Prvo smo stavili na njihovo sjedalicu jednu pa dijete unutra pa drugu pa dijete unutra pa opet prvu pa drugu... onda smo izašli van iz trgovine i stavili i jednu i drugu sjedalicu u auto. Moram priznati da je meni BeSafe zericu bila bolja i to zato što je imala fantastičnu mogućnost da dijete gotovo pa leži, ne znam da i jedna autosjedalica ima toliko jak i praktičan nagib, što je super za duža putovanja ili kad zaspi... S druge strane, pojasevi mi se baš nisu svidjeli na BeSafeu. I bili smo za BeSafe u trgovini. Zamolili smo, reda radi, da još samo probamo staviti u auto, kad ono... iznenađenje! Sjedalica za moj auto koji je sportski i ima višu (i užu) tu zadnju klupu uopće nije išla! Šok! Sjedalo je bilo toliko visoko da bi dijete u ležećem položaju bio gotovo u potpunosti u razini stakla. Kao u izlogu cijelim tijelom. Previsoka sjedalica, nažalost. Em što mi se ne sviđa da je toliko izložen i visok, em bi ga kad malo naraste bio problem uopće i staviti u tako visoku sjedalicu. Kad smo stavili Romericu, taman je sjela. Ima još i TT, što mi se sviđa.

Da nije bilo te žene koja nam je omogućila da isprobamo u autu mi bi kupili krivu autosjedalicu! Čovječe, ni slučajno kupovati bez da se ne vidi širina, dužina, visina, whatever!
    Posljednje uređivanje od Aiko : 15.02.2011. at 22:00

Anđa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

pomagajte, beba mi ima uskoro 5 mj. i naravno ne sjedi još uvijek, ali ima 9 i pol kg, pa sam u nedoumici koju as kupiti. Za skupinu I je mala, iako po kilaži odgovara. A grupu nula mi nema smisa uzimati jer će je začas prerasti. Šta mi je činiti? Help

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

po meni je najbolja onda 0-18kg. cini mi se Romer First Class da se cesto spominje kao jako dobra http://www.eburza.hr/romer/index.php?menu=3&action=2

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Anđa prvotno napisa Vidi poruku
    pomagajte, beba mi ima uskoro 5 mj. i naravno ne sjedi još uvijek, ali ima 9 i pol kg, pa sam u nedoumici koju as kupiti. Za skupinu I je mala, iako po kilaži odgovara. A grupu nula mi nema smisa uzimati jer će je začas prerasti. Šta mi je činiti? Help
    pa koju sad imate? i zašto je ne možete više koristiti?

Anđa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Imamo Jane matrix kolica i u sklopu njih as koja je jako loša. Kada ju montiramo u auto nikada nije dovoljno čvrsta, imam osjećaj da se previše klima. Nikako nisam zadovoljna s njom, a niti s kolicima btw. Tako da tražim neku zamjenu pod hitno. A i beba je velika, jedva joj ramena uguram u debljoj majici. Ova Romer mi se čini ok, ali dosta visok (imam mali auto), otići ćemo do trgovine pa isprobati, nema nam druge. Hvala

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Dizem temu! Kupili danas Romer King TS plus, rabljenu. Preko telefona mi covjek rekao da je 9. mj 2010. Nasli smo se na parkingu gdje nista nisam mogla vidjet a sad doma vidim 3 kruga. U jednom su slova i strelica je na A, u drugom su brojevi 0,10,20,3O,4O i 50, strelica je na 0 i u trecem su brojevi od jedan do devet, strelica je na 9 i na strelici pise veliki broj 10. Sta to sve znaci? Jel stvarno 9. mj 2010?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

jel ti ovo kaj pomaže da si prisličiš

http://autosjedalice.info/cms/index....d=65&Itemid=61

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ako je kraj srelice, otprilike ovako 1↑0 onda to znači da je proizvedena 2010. krug u kojem bi se strelica trebala nalaziti bi ipak trebao imati brojeve od 1 do 12 i onda bi strelica pokazivala na mjesec u kojem je proizvedena. napominjem da naravno nije kod svih sjedalica ovakvo pravilo. načini označavanja su razni. neki od njih prikazani su na linku kojeg je stavila ZO

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Dizem temu! Kupili danas Romer King TS plus, rabljenu. Preko telefona mi covjek rekao da je 9. mj 2010. Nasli smo se na parkingu gdje nista nisam mogla vidjet a sad doma vidim 3 kruga. U jednom su slova i strelica je na A, u drugom su brojevi 0,10,20,3O,4O i 50, strelica je na 0 i u trecem su brojevi od jedan do devet, strelica je na 9 i na strelici pise veliki broj 10. Sta to sve znaci? Jel stvarno 9. mj 2010?
    Probaj preko googla naći slike sjedalica, ja sam za maxi cosi znala naći kolekcije po godištima, pa po navlaci vidi da li približno odgovara 2010 godini.
    Dok ti se ne javi netko tko ju ima, pa može reći kako je kod njega nacrtano.
    Posljednje uređivanje od Cathy : 10.02.2012. at 22:04

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    ako je kraj srelice, otprilike ovako 1↑0 onda to znači da je proizvedena 2010. krug u kojem bi se strelica trebala nalaziti bi ipak trebao imati brojeve od 1 do 12 i onda bi strelica pokazivala na mjesec u kojem je proizvedena. napominjem da naravno nije kod svih sjedalica ovakvo pravilo. načini označavanja su razni. neki od njih prikazani su na linku kojeg je stavila ZO
    Bas tako izgleda ta desetka. Mene je isto zbunilo sto brojevi neidu do 12. Zato i pitam.

A sta onda oznacava onaj A u prvom i nula u drugom krugu? Il da se s tim ne zamaram?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

te ostale oznake nemaju veze sa datumom proizvodnje uglavnom označavaju vrstu plastičnog materijala

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Al ovo je onda 2010? Bez obzira sto brojevi neidu do 12 nego samo do 9?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kaže mi muž da ne može dobro namjestiti AS ( Maxi Cosi Priory xp ) ako ne stavi presavijeni ručnik ispod nje da ispuni nekakav prazan prostor zbog kojeg AS ne sjedi dobro, kaže da je tek tada sve čvrsto kako treba

da li smije?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

zato savjetujemo da se sjedalice isprobaju u autu prije kupnje. naime zbog profiliranosti sjedala sjedalice često ne nalježu dobro na sjedalo. dozvoljeno je podmetnuti nekakav mekani materijal kako bi se ta rupa ispod sjedalice popunila.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma mijenjali smo auto ( znam, znam trebali smo vidjeti da li sjedalice odgovaraju )
    a radi se o dvije AS, pa nije jednostavno kupiti dvije nove ako je dozvoljeno umetnuti nešto ispod
    hvala

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pa meni je sama savjetnica za AS umetnula rucnike ispod jajeta jer je bez rucnika nagib bio previsok za bebu. Tako da vjerujem da se moze/smije i kod 9-18.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •