zhang prvotno napisa
mislim da anticelulitne kreme ne idu uz dojenje. provjeri.
ja sam smršavila 7kg u 3 mjeseca tako što sam: izbacila slatko, smanjila porcije, ne uzimam repete. vježbam (doma). jedan dan u tjednu si dam oduška i ona jedem u većim količinama, a druge sam na granici svojih dnevnih potreba, ili samo malo ispod.
mene je osvijestilo kada sam si počela na 'zdravoj kravi' pratiti koliko toga ubacim u sebe. onako, tjedan dana sam samo pratila što jedem i u kojim količinama i onda sam polako to počela mijenjati. pa sada umjesto dvije kockice čokolade pojedem dvije mandarine. i tako.
i ako dojiš (ja dojim) neće ti se baš ništa dogoditi ako izbaciš sav junk, a ubaciš voće i povrće, prvenstveno veću količinu povrća. dapače, više ćete koristi imati i ti i beba od takve prehrane.
kod mene je zamka bila sa kavom. one instant beskofeinske sam mogla popiti 4-5 dnevno. sa žličicom do dvije šećera. kad sam to skontala, smrklo mi se jer nisam imala osjećaj da toliko popijem. sada sam prešla na tursku, jednu, max dvije dnevno. bez šećera (jedino tursku mogu bez šećera).
važno je da zapisuješ što jedeš jer mi uopće nismo svjesni koliko toga u sebe ubacimo. zapisivanje te vrlo brzo osvijesti.
za vježbanje doma, možeš pogledati topic 'stop debljanu' na zdravlju odraslih.