Pokazuje rezultate 1 do 50 od 217

Tema: Kako smršaviti??? Help

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

svrcolina ja ti nisam tip za dijete i samokontrolu u smislu da ne jedem jer jako volim papati. Ali se držim toga da ipak ne jedem iza 18h, kažem, ako i jedem to je nešto lagano.
    U prvoj trudnoći sam dobila 18 kg, otišle nakon neka 4 mjeseca. U drugoj sam dobila 27kg, nakon godinu dana imala sam 30 kg manje. Sad je prošlo niti 6 mjeseci a ja sam na +1 od dobivene 22kg.
    Istina, trbuh mi nije baš lijep i za to će ipak trebati još neko vrijeme da se učvrsti (ipak je to treća trudnoća, drugi carski, starija sam).
    Ali ne znam, valjda sam taj tip. Puno dobiam u tridnoćama, ali sve ode kasnije, a ja sam duboko uvjerena da je to radi dojenja. I radi tih par stvari na koje pazim.
    Dakle:
    -ne jesti iza 18h
    -smanjitit kruh, tj. jesti ga uglavnom samo uz jela uz koja se ne može bez kruha tipa sarma
    -piti puno vode
    -ne piti sokove
    -ne jesti puno slatkog (pojedem ja tu i tamo slatko, za Božić sam se ubila u kolačima recimo)

I dosta sam pokretu, ali vjerujem da je tako svaka mama...

p.s. daleko od toga da sam mršavica i da ne bih trebala skinuti barem još 5 kila da bi bila približno zadovoljna. Ali velim, nikad nisam ni bila mršavica.
    Posljednje uređivanje od ana.m : 16.02.2011. at 09:21

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja sam se u t udebljala cca 30 kg, što je bilo strašno! cijeli život sam maltene šibica pa je to bio pravi užas u svakom pogledu, zdravstvenom i estetskom!
    ali, čim sam izašla iz bolnice bila sam lakša 10 kg, u sljedeća 3 tj. otišlo još 10!!!!!
    s tim da sam dojila i ne da nisam bila na dijeti nego nisam uopće pomišaljala na nju. samo nisam uopće spavala i kile su odlazile na očigled.kad je beba napunila 8 mj. ja sam došla na 60. toliko imam i sad i na 172 visine to je moja idealna težina.
    što se tiče tvog problema, mislim da moraš promijeniti neke navike, ako ih imaš naravno. govorim općenito ali recimo, nemoj kasno jesti i nemoj večerati obilno već lagane obroke, npr. voćni jogurt, pura, voćka... slatkiše maksimalno izbjegavaj, ako ne možeš skroz izbaciti onda uzmi kockicu -dvije čokolade na dan i basta!ne piti sokove ni zašećerena pića ( cola), radije iscjedi sok naranče ili limuna. ja recimo samo i isključivo vodu pijem ili vodu s pol limuna.
    najvažnije- kreći se. puno pješači, šetaj, izbjegavaj prijevoz koliko možeš i kad god možeš.
    ako imaš mogućnosti upiši se na neku aktivnost bar 1 na tjedan.
    ovo su sve neke sitnice koje možeš uvoditi lagano, nisu neke radikalne mjere a sigurno će ti se isplatiti!

svrcolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam se u t udebljala cca 30 kg, što je bilo strašno! cijeli život sam maltene šibica pa je to bio pravi užas u svakom pogledu, zdravstvenom i estetskom!
    ali, čim sam izašla iz bolnice bila sam lakša 10 kg, u sljedeća 3 tj. otišlo još 10!!!!!
    s tim da sam dojila i ne da nisam bila na dijeti nego nisam uopće pomišaljala na nju. samo nisam uopće spavala i kile su odlazile na očigled.kad je beba napunila 8 mj. ja sam došla na 60. toliko imam i sad i na 172 visine to je moja idealna težina.
    što se tiče tvog problema, mislim da moraš promijeniti neke navike, ako ih imaš naravno. govorim općenito ali recimo, nemoj kasno jesti i nemoj večerati obilno već lagane obroke, npr. voćni jogurt, pura, voćka... slatkiše maksimalno izbjegavaj, ako ne možeš skroz izbaciti onda uzmi kockicu -dvije čokolade na dan i basta!ne piti sokove ni zašećerena pića ( cola), radije iscjedi sok naranče ili limuna. ja recimo samo i isključivo vodu pijem ili vodu s pol limuna.
    najvažnije- kreći se. puno pješači, šetaj, izbjegavaj prijevoz koliko možeš i kad god možeš.
    ako imaš mogućnosti upiši se na neku aktivnost bar 1 na tjedan.
    ovo su sve neke sitnice koje možeš uvoditi lagano, nisu neke radikalne mjere a sigurno će ti se isplatiti!
    rekla bih da su moje prehrambene mane slatko i jedenje navečer... e sada sam se malo disciplinirala ovih par dana pa ćemo vidjeti iako sam upravo pojela ručak i traži me slatko, ali izdržati ću...

što se tiče izbaciti kruh sa time nemam problema budući da ga uopće ne jedem za ručak, jedino večera ako je neki namaz ili naresci, pijem puno vode, cijedim si sokove, jedino što mi fali neka fizička aktivnost (sada je svedeno samo na šetnju) ali i to ću upisati samo da obavim ginekologa da mi da zeleno svjetlo...

i moja je trbušina koma, smežurana, puna strija i linea negra se još nije povukla, noge pune celulita, a na leđima imam kobasice što nikad nisam imala, tako da pored ogledala prolazim brzinski

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Evo i mog iskustva... u drugoj trudnoći sam se udebljala cca 22 kg i sada sam na +3 (6 i pol mjeseci kasnije). Prvih 13 je otišlo nakon poroda i u slijedeća 3 mjeseca, ali su nakon toga kile stale. Dojim cijelo vrijeme i nisam mislila da jedem previše, samo nisam više mršavila. Najviše me mučilo što nisam mogla obući odjeću od prije trudnoće, pa sam bila osuđena na trudničku robu.
    Uglavnom, prije dva mjeseca sam prešla na prehranu po Montignacu i skinula sam od tada 6 kg. Osjećaj mi je izvrstan, nisam gladna i nisam umorna kao što sam bila prije. Po robi bih rekla da sam smršavila i više... Vidjela sam topic o Montignac prehrani na Zdravlju odraslih, tamo je u nekoliko navrata sve objašnjeno.
    Dosta sam slušala da kile od dojenja ili kretanja s djetetom idu same, ali kod mene to nije slučaj, što znam i iz prve trudnoće. Dakle, za mene je trenutno Montignac odgovor kako smršaviti. A mislim da se i celulit smanjuje - napominje u svojoj knjizi Jedem, dakle mršavim da kombinacija dojenja i njegove prehrane smanjuje celulit i ja bih za sebe rekla da je to istina.

svrcolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj regoč prvotno napisa Vidi poruku
    Evo i mog iskustva... u drugoj trudnoći sam se udebljala cca 22 kg i sada sam na +3 (6 i pol mjeseci kasnije). Prvih 13 je otišlo nakon poroda i u slijedeća 3 mjeseca, ali su nakon toga kile stale. Dojim cijelo vrijeme i nisam mislila da jedem previše, samo nisam više mršavila. Najviše me mučilo što nisam mogla obući odjeću od prije trudnoće, pa sam bila osuđena na trudničku robu.
    Uglavnom, prije dva mjeseca sam prešla na prehranu po Montignacu i skinula sam od tada 6 kg. Osjećaj mi je izvrstan, nisam gladna i nisam umorna kao što sam bila prije. Po robi bih rekla da sam smršavila i više... Vidjela sam topic o Montignac prehrani na Zdravlju odraslih, tamo je u nekoliko navrata sve objašnjeno.
    Dosta sam slušala da kile od dojenja ili kretanja s djetetom idu same, ali kod mene to nije slučaj, što znam i iz prve trudnoće. Dakle, za mene je trenutno Montignac odgovor kako smršaviti. A mislim da se i celulit smanjuje - napominje u svojoj knjizi Jedem, dakle mršavim da kombinacija dojenja i njegove prehrane smanjuje celulit i ja bih za sebe rekla da je to istina.
    i ja sam odlučila se hraniti prema montignacu, nemam što izgubiti (osim kila
    daj mi reci da li si sama slagala jelovnik ili si se držala nekog jelovnika sa neta ili knjige, da li si se strogo pridržavala pravila i da li ti je bilo teško prijeći na novi režim prehrane....koliko sam čitala montignac mi je prihvatljiv, jedino nema kolače al kaj se može , moram za ljepotu izdržati...ne mogu više gledati da ne mrem ni u jedne trapke ući, fakat mi je koma tih 10 kg viška...fuj...

e da, da li je prehrana utjecala na dojenje? da li si se otpočetka držala prve faze ili samo druge?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    svrcolina ja ti nisam tip za dijete i samokontrolu u smislu da ne jedem jer jako volim papati. Ali se držim toga da ipak ne jedem iza 18h, kažem, ako i jedem to je nešto lagano.
    U prvoj trudnoći sam dobila 18 kg, otišle nakon neka 4 mjeseca. U drugoj sam dobila 27kg, nakon godinu dana imala sam 30 kg manje. Sad je prošlo niti 6 mjeseci a ja sam na +1 od dobivene 22kg.
    Istina, trbuh mi nije baš lijep i za to će ipak trebati još neko vrijeme da se učvrsti (ipak je to treća trudnoća, drugi carski, starija sam).
    Ali ne znam, valjda sam taj tip. Puno dobiam u tridnoćama, ali sve ode kasnije, a ja sam duboko uvjerena da je to radi dojenja. I radi tih par stvari na koje pazim.
    Dakle:
    -ne jesti iza 18h
    -smanjitit kruh, tj. jesti ga uglavnom samo uz jela uz koja se ne može bez kruha tipa sarma
    -piti puno vode
    -ne piti sokove
    -ne jesti puno slatkog (pojedem ja tu i tamo slatko, za Božić sam se ubila u kolačima recimo)

I dosta sam pokretu, ali vjerujem da je tako svaka mama...

p.s. daleko od toga da sam mršavica i da ne bih trebala skinuti barem još 5 kila da bi bila približno zadovoljna. Ali velim, nikad nisam ni bila mršavica.
    Svako jelo se može jesti bez kruha, osim sendviča :p A sarma pogotovo :p
    Ostale savjete potpisujem. Dobar trik je ne miješati proteine sa složenim ugljikohidratima (meso + krumpir/tijesto/riža), i općenito izbjegavati složene ugljikohidrate. Meso + salata je odličan ručak koji zasiti ! Drugi trik je jesti svaka dva sata obroke veličine šake, tako se ne izgladnjujemo, a mršavimo jer metabolizam stalno radi.
    Što se vježbanja tiče, ja sam počela ustajati pola sata ranije, dok svi spavaju, i vozim sobni bicikl. Da, umorna sam i neispavana, ali to je jedino vrijeme u danu kad si mogu priuštiti vježbanje (vježbanje ! od kućanskih poslova i dojenja se ne mršavi tako lako). To je bio odličan potez, nakon jutarnjeg vježbanja i tuširanja osjećam se preporođeno, i imam puno više energije nego kad sam tih pola sata ostajala u krevetu.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Svako jelo se može jesti bez kruha, osim sendviča :p A sarma pogotovo :p
    ti si moj čovjek.
    iako ja i sendvič mogu bez kruha; kruh mi glume dvije šnite sira. podeblje. ali to je onda daleko od dijetalnog.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •